Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?
Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
hehe1 no chcela by som vidiet ako by si ty platil nejakej babe jej uver. Ty by si si len nechal platit ale naopak ee.
agnes, to, ze si tak urobila, je tvoja vola, ale ak si niekto vypyta 50 percent nakladov na cokolvek, co sa pouziva roznakym dielom, ma na to legitimne pravo a ten druhy by to mal prijat bez nejakych histerickych reakcii, alebo obvinovania, ze ho nelubi a podobnych nezrelych prejavov... tod cele...
Na benzin samozrejme prispieval, ale to uz je ine. Nechcela som po nom ani ziaden poplatok za opotrebovananie vozidla. Tato situacia co je tu, to je presne to iste, len s bytom. Je uplne jedno ci si uver vezme muz, ci zena, kto si ho vzal, nech si ho aj plati.
hehe no ved ked si podelia vlastnictvo bytu tak vtedy je jasne ze aj hypo budu platit napoly. Ja som priatela vozila autom ktore som mala na leasing, ten som platila len ja. Nikdy ma nenapadlo pytat od neho polku ci nejake % z leazingu len preto, ze ho vozim. Raz som si na to vzala uver ja, tak si ho aj budem platit.
nemozna to, ze si sa nechala vyuzivat, je bohuzial tvoj problem, ale ty si ta vynimka, co potvrdzuje pravidlo... ale toto je ine, su rovnake platy, jeden byt, nejako to treba podelit... tak 50:50 je spravodlivo, aby ani jeden nemal pocit, ze ten druhy ho vyuziva... to, ako si podelia vlastnictvo bytu je iny problem...
Hehe 1 tak aspon ja taka jedna hlupa som bola...ked si sa pytal, aby ti ukazali aspon 1.
Nie som na to pysna, mozno preto som teraz opatrnejsia co sa muzov tyka.
Co som mala priatela, vlastne uz potom neskor bol aj snubenec, tak on v podstate u mna zil par rokov. Neprispieval na byvanie ci stravu a podobne. Na nic. Ja som ekon.nebola na tom zle, tak som to ani neriesila. Co mam zivotne skusenosti, tak vacsinou peniaze riesia ti, co ich nemaju. Dnes uz spolu nie sme. Ukoncila som to ja. No nie kvoli tym financiam, vyfarbil sa inak...ako sa hovori, v nudzi spoznas skutocneho priatela a on vtedy zlyhal na plnej ciare. A hovorim, takto to bolo cele roky a ja financie neriesila,lebo som ich mala a milovala som ho..
Sejla, nielen to, ale cítila by sa tam určite lepšie. Lebo k bývaniu máš úplne iný vzťah, keď patrí aj tebe a nie si komplet v cudzom.
Takže, ak to spolu myslia vážne, vymysleli to zle ...
no už v rannom veku sa majú tie deti vychovávať to je fakt niečo sa zanedbalo :D
5.5elsa no mala mu dat mamka ked bol este maly, vies ako sa hovori, ohybaj ma mamko, pokial som ja hehečko... prilis neskoro :-)