zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
JASNE TO VSTKO CHAPEM MAM TO AJ JA NEVIEM SA TOHO ZBAVIT A MAM TO HORMONAMI NIEKTORI HOVORIA ZE TO SA CASOM ZMENI ZE TO JE KVOLI PUBERTE ALE MUSA BYT NATO PRECA VOLAKE LIEKY PORADTE DIIK
Nepreplaca to poistovna, poistovna preplaca len vtedy, ak ta posle na operaciu endokrynologycka, a to z pravidla nerobi, pokial to nevyzera naozaj ako zenske prsia. A do statnej kliniky na operaciu by som neisiel, su tam reznici. V sukromnej klinike to robia anesteziou, a na druhy den moze ist pacient domov... len chcem vediet ci ma s tym niekto skusenosti a kolko to stoji
cawte, tak gynekomastia je sposobena zmenami hormonov v tele, estrogeny, tiez to mam od 13 rokoch teraz mamm 17 , doktorka povedal ze to zmizne ale ani po 4 rokoch nic, ja ju az taku strasnu nemam , ale vidno dost, ale ak je bradavka stoporena tak to skoro vobec nevidno, tiez posilujem asi 3 roky, operacia , mali by ju preplatiit poistovna ak ste neuzivali steroidy alebo tak, lebo vedlajsim uinkom steroidov je aj gynekomastia, ale ak ju mate od puberty tak by to nemal byt problem,a vykonava sa to s lokalnym umrtvenim, v nemocnici budete asi 2 dni a hned domov :)
tie antihormonalne lieky... neviem, musis ist na to vysetrenie endokrynologicke aby si si bol isty ze to je hormonmi... a aj keby to bolo, neviem kolko mas rokov, ale ak si uz dospely, tak aj keby existovali nejake "antihormonove" tabletky alebo injekcie, tak ti to uz nepomoze... Jedine operacia... A endokrynologicka ta s najvecsou pravdepodobnostou odbyje s tym, ze to je v norme, neni to nic vazne a.t.d...
lukasko
Ok ale ja to mam sposobene hormonmi
zdravim. Aj ja mam ten isty problem... Ale mam to od asi 13tich. Endokrynologicka povedala ze je vsetko OK, ze s tym nebudu nic robit... Poviem vam, na strednej som mal peklo... teraz posilujem asi 5rok a da sa to tym trosicka skryt, ale na kupko sa neodvazim... Napiste niekto kto ma skusenosti s operaciou. Kolko to stoji, ako to potom vyzera, kolko trva rehabilitacia atd...
s erekciou nie su problemy :) a hormonami to po 18ke uz nedas moc dokopy a neskor uz vobec nie. len plastika. hormony sa daju, ked je to pocas puberty. Zial vtedy, ked dojdes za doktorkou, tak vtedy ti povie, ze to je normalne a ze po puberte sa to strati. Ale casto sa to nestrati.
no...mali by byt...ale to by si musel mat sposobene hormonmi...
chos na rozbor na endokrinologiu...a tam uvidis...
dik lukasko ale miesu nejake anti hormonalne lieky alebo nieco pod..
a...chlapi...mate secko v poridku s erekciou???