Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?

Príspevok v téme: Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Zelenalinka

Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.

down

Nemyslím si, že za toleranciu nevery by si niekto zaslúžil obdiv. Predovšetkým po tom nepátram, snažím sa náš vzťah obohacovať ako sa dá. A naozaj neviem, kedy by mi stihol byť neverný. Stále sme spolu. Celé víkendy, celé večery. Cez deň je v práci, to viem určite. Okrem toho mi prejavuje veľa lásky, to predtým nebolo. Veď na ňom vidím, že ma má rád, že mu je so mnou dobre. Také veci sa nedajú dlhodobo hrať. Nemalo by to ani zmysel, bol by sám proti sebe.

andrea25

down, si tak velmi tolerantna alebo naivna? .. dufam, ze si nemyslis, ze teraz ta nepodvadza.. a ak si to prijala a tolerujes to, tak mas moj velky obdiv:)

soffa

nehnevaj sa nebudem ta sudit.ale!Zakladat si stastie na nestasti druheho.....to nebudes nikdy stastna.ako vies ,ze jeho zena sa koli tebe netrapila.??ved si vedela ze je zenaty,nasiel si milenku,nechal zenu a teraz to iste urobil tebe.aspon vies ako sa citila jeho zena.

down

Ale čoby nebolo. Ja sama k tomu niečo dodám:
Pred časom som prežila manželovu neveru. Netušila som o tom, že má priateľku. Fakt som verila, že sa venuje práci, že chodí na služobné cesty a pod. Doma bol milý, nič nenasvedčovalo tomu, že má paralelný vzťah. Keď nebol doma, tak telefonoval, zaujímal sa o to, čo robíme, čo je s deťmi.
dDozvedela som sa to náhodou a zatočil sa so mnou celý svet. Bola to taká bolesť, akú som v živote predtým nezažila. Hoci máme deti, nechcelo sa mi viac žiť. Pred deťmi som samozrejme musela byť silná, ale vovnútri to bol des. Keď som sa už o tom dozvedela, začali sa ku mne odrazu zbiehať informácie zo všetkých strán. Dotyčná žila sama vo vlastnom byte, môjho muža tam susedia pokladali za jej životného partnera. Mal u nej oblečenie, ktoré som ja nikdy nevidela, obleky, spodné prádlo, pyžamá... A ona celkom pochopiteľne rátala s tým, že s ňou ostane a so mnou sa rozíde. Neviem čo jej narozprával o našom manželstve, o mne, o deťoch. Nikdy sme o tom spolu nehovorili. Po týždňoch doslova duševných múk som nabrala odvahu a sadla som si s ním k spoločnej reči. Rátala som s tým, že sa rozídeme, aj keď mi to trhalo srdce. Ale rozhovor dopadol celkom inak: manžel mi povedal o veciach, ktoré mu na našom vzťahu prekážali, ja som upozornila na tie, ktoré prekážali mne. Nechcem byť teatrálna, ale už v ten večer sme si doslova padli do náručia a odvtedy sa v našom živote všetko zmenilo. Odvtedy uplynuli dva roky. Neviem ako môj muž tej žene vysvetlil, prečo sa s ňou rozchádza. Priniesol si od nej garderóbu a aj keď mi pri pohľade na tie veci nebolo ľahko, nič som nepovedala. Spočiatku sme tému nevery obchádzali, ale manžel mi dával toľko lásky, koľko som jej nemala ani pri začiatkoch nášho vzťahu. Dnes sa už o tom dokážeme voľne porozprávať a svorne sme skonštatovali, že aj keď to bolo bolestivé, predsa len ten vzťah mal pre nás nejaký význam. Posunul naše manželstvo do úplne iného levelu. Zistili sme, že sa máme radi, že nechceme jeden druhého stratiť, ale hlavne - že dokážeme pre náš vzťah robiť aj ústupky a kompromisy. Že vzťah nie je len o zaľúbenosti, ale aj o vzájomnej úcte, pozornosti a ochote robiť niečo aj pre toho druhého. Dnes sa už na tú ženu nehnevám, lebo keby jej nebolo, naše manželstvo by možno dnes bolo chladné a držala by nás spolu len zotrvačnosť. Nehnevám sa ani na manžela, pretože ani ja som nebola celkom bez viny.
A ešte malý dodatok: keď sme sa s mužom dali znova dohromady, kolega v práci sa mi priznal, že už dávno po mne túži a nič si neželá viac než to, aby sme spolu mali krásny milenecký a priateľský vzťah. V duchu som si predstavila jeho manželku a deti, spomenula na to utrpenie, ktoré som sama zažila a uvedomila si, že toto by som nikdy žiadnej žene nedokázala spôsobiť.

Maoam

dankeschon: tak teraz si maximalne vedla ty, ale nevadi, potrebovala si si vyriesit to svoje, anonymne sa da kopnut, preco nie, vsakze...

ale ako vidis prispevky ostatnych, ako aj prispevky chlapa, ktory to robil a mozno este robi, myslim, ze s mojimi nazormi vobec nie som vedla

ide o DVOCH dospelych ludi, zenu a muza, ktori su ROVNAKO ZODPOVEDNI ZA TO, CO ROBIA

a tak isto i za nasledky

ja osobne fakt nechapem nazory, kde sa vsetci pustia do tych zien, akoby boli ti muzi, ktori ich casto obhanaju (zenaci vo velkom) aj dlhodobo a akoby boli nesvojpravni chudacikovia, ktori boli roky nuteni k sexu a stretavkam, ci spolocnemu byvaniu, k dvojitemu zivotu?

sorry, ale tu sa smejem riadne nahlas ja

NIE, zodpovednost je na oboch stranach uplne rovnaka

vegetarián

Kkristina: Niektoré ženy si hľadajú ženatých chlapov preto, aby sa o nich nemuseli starať, servis spraví manželka. Samozrejme že to odsudzujem, pretože karma je sviňa a takíto hlupáci sa potrestajú sami. :-)