Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.
Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Nevera má veľa dôvodov a rozchody tiež. Každý prípad je iný. Keď Ty sama netušíš prečo sa takto zachoval, sotva na to príde niekto tu z fóra. Je ale veľmi neštandardné takto bez vysvetlenia sa vypariť. Nevšimla si si, že už predtým si postupne bral svoje veci - ak u Teba nejaké mal? Napr. zubnú kefku, vodu po holení, župan... Keď ste mali taký dlhý vzťah, nejaké veci už u Teba zrejme mal. Čo sa s nimi stalo? To ich tam nechal a viac sa neohlásil, zo dňa na deň? Máte nejakých spoločných známych? Čo o ňom vedia oni? Nechcem ho nijako očierňovať lebo netuším čo je za tým. Ale veľmi férové voči Tebe to nie je. Určite by si si po piatich rokoch zaslúžila vysvetlenie. Aj keď len krátky lístok, kyticu, nejaký darček na pamiatku. Veď mal 5 rokov milenku zadarmo. Bolo mu s Tebou dobre, inak by sa už dávno rozišiel. Nech je ako chce, za takým chlapom ale nemusíš banovať. Ukázal Ti svoju pravú podobu, dobre že sa to nestalo v ťažšej situácii. Máš skúsenosť, aj to má nejakú cenu. Aj takýto ľudia sú medzi nami. Načo by Ti bol chlap, ktorý Ťa vlastne od začiatku do konca klamal? Už keď si videla že klame svoju ženu Ti to malo byť podozrivé. Doplatila si na neopatrnosť a naivitu.
Ale ona sa nepýtala na to, či urobila chybu a nechcela Váš názor o tom. Chcela aby ste jej pomohli vysvetliť, prečo asi sa ten chlap vrátil k manželke a jej nepodal žiadne vysvetlenie. Na to by asi najlepšie vedel odpovedať nejaký muž, lebo z pozície ženy to môže byť nepochopiteľné.
zakladatelka temy mozno zo zaciatku ani netusila ze je ten chlap zenaty. ak sa do neho najskor zalubila a on sa jej potom priznal ze ma rodinu, tak uz asi nebolo jednoduche sa rozist. v takom pripade by som ju tak prisne nesudila. ak ale vedela ze je zenaty, urcite si s nim nemala zacinat. potom naozaj schytala to, co si zasluzila. myslim ale ze je dolezite rozlisovat. nevieme ako to cele bolo. a ked aj, my tu nie sme na to, aby sme trestali.
A doubledog vyjadruj sa slušne inak porušuješ etické pravidlá diskutéra na tomto fóre.
Vegetarián: Hej to som si všimla aj ja, keď niečo napíšem, hneď za mnou dolezie táto Maoam a napíše to isté čo ja, len inými slovami a keď dievča neviem prijímať kritiky, tak nech nelezie na verejné fóra ale evidentne sa táto téma zmenila na obranu chuderky Maoam. Fňuk...
je to fakt zaujimave, ze napr. taky brco tu napise nieco, co naznacuje, ze ma zeny v podstate dost v pici.
a jeho postoj tu nevyvola ziadnu negativnu reakciu, skor naopak, este dostane od nejakej zeny pochvalu ako to vystizne napisal a ze jej otvoril oci.
a maoam, ktora pise uplne normalne a s nadhladom, schyta taketo reakcie.
hm - dakujem, presla som si tu diskusiu este raz, myslim, ze som akurat pichla do osieho hniezda, niektorych ludi sa dotklo nieco osobne, je to casto podvedoma reakcia a vramci pocitu ohrozenia, hoci chvilkoveho zautocia verbalne - je to lahsie, ako sa pozriet na svoju zalezitost, ci predsa len nie je nieco na tom nazore pravdive...
no a niekedy proste narazis na ludi s tunelovym pohladom a zastaralymi presvedceniami, tam samozrejme trcis z radu a treba ti odseknut hlavu
klimka - iste by si bola prekvapena niektorymi faktami :-), ale inak suhlasim, mas rozumne nazory, si inteligentna, zrela zena
nemat deti vsak neznamena, ze tie zeny su bez vztahov, je kopec parov, ktore su spolu aj viac ako 10 rokov a v spol. domacnosti (bez papiera), vlastne funguju skoro ako manzelia, to je teraz velmi rozsirene
v mnohych mojich prispevkoch pisem cisto z vl. skusenosti alebo z bezprostredneho okolia, clovek je casto svedkom aj dlhodobo velmi intenzivnych veci, ktore prezivaju ti vedla neho a mam oci aj usi aj sa neraz na pleci vyplakali, co som zazila ci u ludi vedla mna alebo v rodine a Co.
ako sorry..ale prave Maoam pre mna vacsinou zaujme v roznych temach objektivny postoj..vie realne zhodnotit situacie, analyzuje s nadhladom a je vidno, ze ma skusenosti..nikdy som si nevsimla, ze by mala tendenciu osocovat muzske pohlavie, tak ako tu niekto naznacuje..a ja si vzdy jej nazor rada precitam a vzdy si z neho nieco zoberiem..
a plne s nou suhlasim..kazdy jeden clovek, bez ohladu nato ci ide o zenu alebo muza, si ponesie zodpovednost a dosledky za svoje ciny a rozhodnutia..tu dotycna 5 rokov zila v naivnej utopii, ze sa jej milenec rozvedie..a teraz sa jej to vratilo ako bumerang a ona si skratka musi vyzrat to, co si navarila