Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.
Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Jedny ste sa pustili do žien druhý do mužov. Ale na obidvoch frontoch sú chudáci. A nemusia to byť vždy len mladý ľudia. Moja dobrá kamoška má svokru, ktorá je už v rokoch a údajne rozbila už nejedno manželstvo. Je už dlho vdova a je jej úplne jedno či je chlap ženatý alebo slobodný alebo rozvedený. Vyhliadne si ho, rozhodí siete a ide na vec. Vedia to o nej všetci susedia, rodina sa za to hanbí, ale do očí jej nikto nič nepovie. Keď sa ten chlap po čase spametá a vykašle sa na ňu, tak ona vraj tiež čumí jak puk a nechápe prečo ju okašlal. Ale otrasie sa a hľadá ďalej. A za chvíľu má náhradu. A to je pritom staršia osoba žiadna mladá krásavica a zlatokopka. Skrátka chce len takého ktorý by jej vyhovoval a spolu by si užívali. Kamoška nechápe hlavne to, že veď aj ona je matka, má deti a bola vydatá tak si môže predstaviť ako by to jej padlo. Ale ju to ani nenapadne nemá žiadne výčitky. Ešte sa s tým aj chváli.
Sú aj také mrchy. Podľa mna využívajú to, že sú chlapi slabosi a naletia na lichotky. Tak ich potom ľahko obalamutia. Keby mali chlapi hrdosť... Ale oni su len ješitny. To je ich nevyhoda.
vidim to napodobne, na to su vzdy dvaja a proste nesuhlasim s tezou, ze ti manzelikovia su ubohi zvadzani chudaci...
mnohi velmi dobre vedia, co robia, balamutia od zaciatku, klamu jednu aj druhu stranu - a ked to ako zena napisem, znamena to, ze neznasam vseobecne muzov
blbost, vela muzov si vazim - ale nie tento typus, to je vsetko
a kto chodi svetom s ako-tak otvorenymi ocami, vidi, ze obe pohlavia maju na rovasi, ide vzdy o konkretnych ludi a ich charaktery
zakladatelka na to doplatila, hoci jej verim, ze fakt uverila, ze to mysli vazne, len akosi zabudla, ze pät rokov na rozvod s dospelymi detmi je podozrivo dlhy cas...skoda, no ked je clovek zalubeny, veri v spolocnu buducnost, tak to bolo trpke prebudenie sa do reality
nejako ste sa tu pustili do mladych slobodnych ktore lovia v zenatych vodach. ale po prve svoj podiel viny ma aj ten chlap. naco klamal, mal povedat rovno ze mu ide len o flirt a zabavu. na taky dlhy cas, ako mu to bude vyhovovat. ked sa jednoducho odmlcal a uz sa nehlasi, uz nic nevysvetluje, to znamena ze mu dotycna za to nestoji. nemusi to byt rovno sralo. moze to byt taka bezcharakterna krysa, co podvadzala manzelku, este na nu aj kydala, a teraz zase kopol do zadku milenku. a to ze sa pred nou robil pekny, ved to robi kazdy zenaty pred milenkou. ved co ma povedat, ze je hajzel, ze si chce uzit? povie, ze za vsetko moze bosorka zena.
a prispievatelka by si mala uvedomit ze zenaty chlap je pre vztah tabu. nenadarmo sa hovori, ze kto ublizuje inym, ublizuje sebe. raz to skratka schyta. teraz sa dostala na rad ona. tych 5 rokov podvadzali spolu jeho zenu. preco si toto neuvedomuje? a podla toho co pise tiez to neni mlada slobodna, ma dieta, mozno je rozvedena, mozno vdova. to nenapisala. ale vztah uz mala. prinajmensom s otcom jej dietata. ak ho nema od ducha svateho.
a este - viem, ze mnohe zeny su mrchy, tak, ako mnohi muzi nestoja za vela
je to tak, taki su ludia
co si mam robit iluzie? mam dost rokov a skusenosti na to, aby som vedela, ze je to utopia mysliet si, ze je to na svete ruzove
su kvalitni ludia, su ludia silni, ktori dokazu odolat a vazia si svoje vztahy i manzelstva, ale je tu aj ta druha skupina
tato tema nie je o mne...
a nie, nie je pravda, ze neznasam muzov, chcela som iba napisat, ze k tomu patria DVAJA a ze nie vzdy je to IBA zodpovednost zeny a chlap je chudak...
su to dvaja dospeli ludia, ktori vedia co robia, nic viac som tym nemyslela
A rovno by som sa podpisal pod to čo napisal-a kkaffik. Presne tak to vidím aj ja.
Maoam ty evidentne neznášaš mužov, možno máš blbú skúsenosť. Ale vidím to z viacerých tvojich príspevkov.
Súhlasím z viacerými príspevkami kde sa pýtajú čo tá jeho manželka. Či na ňu niekto myslel keď liezli spolu do postele.
Ja som vdovec 7 rokov, deti mám už odrastené. Ale predstava že by som podviedol niekedy svoju ženu sa mi doslova bridí a vždy bridila. A príležitostí bolo habadej po stavbách doma aj v zahraničí odlúčený od rodiny na niekoľko mesiacov. Aj chuť by bola, ale svedomie nedovolilo. To na margo toho, že keď sa chce chlap udržať, tak sa udrží.
A teraz k tým zvodkyniam. Taká bude zrejme aj zakladateľka témy. Lebo som nie raz zažil, že po mne nejaká vybehla a tlačila zo všetkých strán. Motúzy popod nos, hladkanie rečami, pritakávanie, vychvaľovanie. Žena ktorá loví to dobre vie, že doma to nie je vždy na ružiach ustlané. Tak skúša chlapa obalamutiť. Moji parťáci na stavbách nejeden podľahol zvodom. A potom ešte len nastali problémy. Ktorý normálny chlap sa chce rozviezť? To by musel mať doma naozaj nejakú sadistku alebo strigu. Aj tebe ten tvoj nakecal a keď mal priznať že situácia doma neni taká ako Ti ju maloval, tak radšej zdupkal. Čo ti má už teraz vysvetľovať? Že ťa balamutil? Však to by priznal že od začiatku klamal. A za to mu nestojíš. Mali ste možno z tvojho pohľadu pekný vzťah. Ale on asi od začiatku počítal s tým, že raz vycúva. Len ty si to nevidela a ani si si také nepripúšťala.
A ešte by bolo zaujímavé zistiť kdo koho zviedol. Lebo ani ty si určite nemala zámok na tele keď ste si spolu začali. Vedela si že je ženatý. Malo to byť pre teba tabu. Jak tu napísali už predo mnou. Ubližovala si jeho rodine, tak si teraz dostala odplatu akú si si zaslúžila. Ani ty by si sa na mieste jeho ženy necítila dobre. Tak prečo teraz plačeš nad tvojím osudom? Klamal ju a teraz oklamal teba. Obidvaja nestojíte za nič.
dovolim si k niektorym prispevkom dopisat jeden postreh: niekto tu pisal, ze na 'vine' su vzdy zeny
a ze zenacov balia po baroch a Co.
lenze realita je ina
oni nie su ziadni chudacikovia, ako tu niekto opakovane pisal, oni sa na tom podielaju uplne rovnako, niekedy aj viac, ako ta zena, ktora sa na aferu ci vztah so zenatym alebo zadanym da (neospravedlnujem cin tejto zeny, tychto zien, ide mi o princip)
XY - krat som zazila v praci u kolegov alebo na vecierkoch ci firemnej oslave, ez zenaci vytrvalo opakovane, casto mesiace otravovali kolegyne - kym ich nezlomili (ak sa zadarilo, nezadarilo sa u kazdej)
mnohi zenaci vyslovene vyhladavaju aj vydate, ci zadane zeny, pretoze CHCU bokovku a lamu dovtedy, kym nezlomia, niektori su schopni sa aj vyhrazat (napr. v praci)
takze ono to nie je take jednoduche, ze zeny su mrchy, ked sa daju na vztah so zadanym ci zenatym a su sproste a naivne - niektore mozno ano, ale mnohokrat to iniciuje PRAVE ten zenac a ide tvrdo po svojej vyhliadnutej, alebo bali viacero naraz a jedna uz da...
sorry, ale muselo to zo mna von
nerobte z nich chudakov, oni dobre vedia, co robia, je lahsie mat bokovku a utesovat sa u inej, ako riesit doma manzelsku krizu ci sa posnazit u vlastnej manzelky....
preco? Lebo si bola iba bokovka, nic viac. Rovnako ako klamal manzelku s tebou, klamal tebe o svojich citoch a planoch. Pravda je taka, ze manzelku mal celych tych 5 rokov stale rad, lubil ju a ty si bola len takym nejakym spestrenim. Vas 5 rocny vztah je nic oproti tym cca 25-tim rokom s manzelkou, preskakali si toho ovela viac, spajaju ich deti, ona mu mohla ponuknut ine kvality nez ty a on si to, zasran, casom aj uvedomil. Proste, nemala si verit jeho recickam, ze sa chce rozviest a ani zacinat si so zenacom. Nech ti je tych premarnenych 5 rokov dostatocnym poucenim. Mna len prekvapuje, preco cakas nejake seriozne chovanie od cloveka, co sa k vlastnej manzelke spraval velmi neseriozne a podrazacky? Ano, klamal ti cely cas. Si si mylela, ze nie? Tak uz vies pravdu a nabuduce maj aspon trochu ucty k vztahu dvoch inych ludi, je jedno ci zenacov, alebo zadanych, proste takychto chlapov obchadzaj oblukom.
Júj moja, to isté sa určite pýtala aj jeho manželka keď ju opustil. Ako sa asi cítila ona čo? Možno ťa stihla karma.