Mam problemy so stitnou zlazou, znizena funkcica stitnej zlazy, zapal stitnej zlazy a uzivam treti rok Euthyrox. Aj napriek tomu ze uzivam lieky som velmi pribrala a aj preto som sa rozhodla zeby som skusila este vysetrenie v Lubochni. Bola by som rada keby sa mi ozval niekto kto uz tam na vysetreni bol a opisal mi ako to tam prebieha, pripadne u koho sa mam objednat, niekto kto ma s tym osobnu skusenost. Je niekto kto od Euthyroxu pribral? Teraz uzivam Euthyrox 100, davky mi postupne zvysovali, ale ja priberam dalej pri rovnakej zivotosprave ako predtym ked som lieky nebrala. Je sice pravda, ze odkedy uzivam lieky citim sa lepsie az na to priberanie to je hrozne za 3 roky skoro 40 kg, co je zle. Ak s tym ma niekto osobne skusenosti nech sa mi ozve. dakujem
Štítna zľaza, Ľubochňa
Ďakujem dievčence. Nemám ešte termín, ani miesto operácie. Čo mi je? Citujem:"Jedná sa o tyreotoxikózu s diff. strumou bilat. v aktivite. Tyreopathia v RA."...a budem s nimi doma minimálne 6 týždňov. Mám "trochu"hrubší krk, ale na šťastie rástla von. Ona ako taká by ma netrápila, ale to čo so mnou robí? Aj moja mama mala rovnaké problémy, ona operáciu odmietla, bola asi 8 rokov na liekoch, dnes je v poriadku. Nespolieham sa na to, ale... Majte sa krásne!
ja som sa bála,či budem môcť rozprávať a tak, ked som sa prebrala sestrička mi dovolila telefonovať a ranajky super,biela káva ,rohlík,tak mi chutili ako by som nikdy nejedla,pá
Viete,čo ma najviac po operácii potešilo?Že mi na druhý den hned dali ranajky,lebo ja som sa hrozne bála,že budem hladná.Bol to síce len suchý rožtek s kakaom,ale chutil vynikajúco.
ahoj maša,ja som tiež 5rokov po operácii šž.,mala som zvýšenú funkciu fakt sa nemusíš bát tak ako písala aljoška,nie je to nič strašné,mna operovali v Blave mala som nodoznu strumu,držím ti palečky nech ti dobre dopadne a potom sa nám ozvi,pá
Slnečnica,ochorenie šz sa zistí vyšetrením hormonov štitnej zlazy,poprípade sonografiou.Zo spomínaných vyš.by jedine tlak mohol na niečo upozornit.Príznaky sa líšia podla toho či ide o zníženú funkciu alebo zvýšenú.Klikni si na choroby tam sa dozvieš o príznakoch viac.
Máša ja som mala zníženú funkciu šz,som po úplnom odstránení už vyše dvoch rokov.Prečo Ta chce poslat na operáciu?Nejako sa ti zvačšuje?Pýtaj sa čo ta zaujíma konkrétne.Ináč operácie sa nemusíš bát.Vobec to nie je nič strašné.A kam ideš na tu operáciu?
...ja mam zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Môj lekár ma vyšetril, predpísal lieky, že aby mi ju ukľudnil, kým pôjdem na operáciu...najskôr to bol šok, sedím doma už mesiac,a ani dnes nie som zmierená.
Aké sú šance, že sa operácia podarí?
No nič také sa v tej Lubochni nedeje,len tam sídli Národný endokrinologický a diabetologický ústav-NEDU,kde sa zaoberajú cukrovkou a vyšetrovaním endokrinných žliaz.Chodievajú tam teda cukrovkári,ludia s chorobami štítnej zlazy,nadobličiek,s poruchami menštruácie,deti malého vzrastu,chudé,tučnéa tak.Chodí sa tam ambulantne a ak treba aj na hospitalizáciu.A nachádza sa asi 10 km od Ružomberka,Liptov, alebo z druhej strany asi tak isto od Kralovian,Orava.
Jaeny,díky za mailík,ozvem sa.
my sme prišli okolo pol ôsmej a len čo nám zobrali krv,hned nás lekár volal,na deviatu sme boli obj.na ultrazvuk a potom o pol jedenastej boli výsledky a volal nás znova lekár,okolo pol dvanástej sme už sedeli v aute,pá