Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Štítna zľaza, Ľubochňa

Príspevok v téme: Štítna zľaza, Ľubochňa
annna

Mam problemy so stitnou zlazou, znizena funkcica stitnej zlazy, zapal stitnej zlazy a uzivam treti rok Euthyrox. Aj napriek tomu ze uzivam lieky som velmi pribrala a aj preto som sa rozhodla zeby som skusila este vysetrenie v Lubochni. Bola by som rada keby sa mi ozval niekto kto uz tam na vysetreni bol a opisal mi ako to tam prebieha, pripadne u koho sa mam objednat, niekto kto ma s tym osobnu skusenost. Je niekto kto od Euthyroxu pribral? Teraz uzivam Euthyrox 100, davky mi postupne zvysovali, ale ja priberam dalej pri rovnakej zivotosprave ako predtym ked som lieky nebrala. Je sice pravda, ze odkedy uzivam lieky citim sa lepsie az na to priberanie to je hrozne za 3 roky skoro 40 kg, co je zle. Ak s tym ma niekto osobne skusenosti nech sa mi ozve. dakujem

aljoška

Leonie,to čo píšeš býva pri operácii stítnej zlazy.Ja som to nastatie nemala,ani s hlasivkami som nemala problém.Držím maminke palce,nech jej to dobre dopadne.Mne robili biopsiu jednej hrčky na štítnej zlaze a kedže to vyzeralo na nádor tak zlaza išla von.Na neštastie sa diagnoza potvrdila ale nejak sa tým nezaoberám.Po operácii sa žije normálnym životom akurát bude musiet mamina do konca života užívat hormony.A po operácii minimálne pol roka nesmie nosit tažké veci, ani len 2 kilá.Ak ju dobre nastavia tak sa dá s tým normálne žit.Samozrejme že už nie som taká výkonná ako pred tým,tým chcem len povedat že musím trocha viacej oddychovat,alebo to čo som pred tým stihla za pol dna mi trvá trebárs celý den.Ale nejako sa tým netrápim.Ja užívam 125 mg Euthyroxu denne.Takže na záver držím Vám palce,aby ste to zvládli.

jaeny

leonie,tie príznaky naznatčujú že sa asi jedná o tetániu,je to nervovosvalová dráždivosť spôsobená nedostatkom vápniku v tele,vraj to po operácii šž.býva,ja som to po operácii nedostala až za 5rokov,spýtaj sa na to lekára nech sa nič nezanedbá,potom sa nám ozvi,držím vám palečky nech to dobre dopadne

lucyliu

ahojte,chcem sa opytat,ci moze ovplyvnit choroba stitnej zlazy celkoveho cloveka,kazdu chvilu sa mi robia pod pazuchami hrcky a neskutocne bolia,dakujem za radu,paap

leonie

Dobry den,
som rada, ze som nasla tuto stranku,verim ze mi niekto z Vas poradi:
skoro pred tyzdnom mi operovali mamku, vyberali jej stitnu zlazu,este je v nemocnici. Problem je v tom, ze citi trpnutie v rukach,v nohach, dokonca aj na tvari. Lekari tvrdia, ze je to nedostatkom vapnika v tele a denne jej davaju calciove infuzie. Okrem toho cakame na vysledky z histologie a mam teda dost velky strach, pretoze tento \"boj\" sme zacali pred 4 rokmi ked sa mamke po dovolenke pri mori urobila na spodnej pere prasklinka a z nej vznikol nador. Pred rokom si nahmatala uzlinu pod bradou-vysledok znova pozitivny, lekari navrhli vybrat stitnu zlazu-pre istotu tak teraz riesime tento problem. Dufam ze konecne budu vysledky negativne. Viete mi povedat ake tazkosti byvaju po vyoperovani stitnej zlazy?velmi pekne dakujem

leonie

Dobry den,
som rada, ze som nasla tuto stranku,verim ze mi niekto z Vas poradi:
skoro pred tyzdnom mi operovali mamku, vyberali jej stitnu zlazu,este je v nemocnici. Problem je v tom, ze citi trpnutie v rukach,v nohach, dokonca aj na tvari. Lekari tvrdia, ze je to nedostatkom vapnika v tele a denne jej davaju calciove infuzie. Okrem toho cakame na vysledky z histologie a mam teda dost velky strach, pretoze tento \"boj\" sme zacali pred 4 rokmi ked sa mamke po dovolenke pri mori urobila na spodnej pere prasklinka a z nej vznikol nador. Pred rokom si nahmatala uzlinu pod bradou-vysledok znova pozitivny, lekari navrhli vybrat stitnu zlazu-pre istotu tak teraz riesime tento problem. Dufam ze konecne budu vysledky negativne. Viete mi povedat ake tazkosti byvaju po vyoperovani stitnej zlazy?velmi pekne dakujem

qwerty

P O Z O R !!!
Neverte kazdej hluposti.Keby to bolo take jednoduce a ucinne,uz by tym starocia liecili.Mozno je to chytak,ako si dobre zavirit pocitac,alebo 'naburat' ho a tak poskytnut druhym svoje citlive data.POZOR na nezmyselne a vedecky nepodlozene navnady!!