Co odporucate na posilnenie imunity? Ako dieta som byvala casto chora, infekty dychacich ciest a podobne. Nastastie som z toho vyrastla, ale posledneho pol roka som bola uz 5 krat chora, z toho 3x som dostala antibiotika. Virozy, zapal stredneho ucha, zaludocna viroza, silny kasel a zhorsenie astmy.. Poznate nejake ucinne pripravky v primeranej cenovej hladine, ktore by mi mohli pomoct? Dakujem
Oslabená imunita
preco si mal obavy? :) ono je to tak, ze clovek musi vyskusat nejake lieky aby nasiel potom ten spravny. Kazde telo na kazdy liek reaguje inak. Ale neviem zatial o nikom komu by tento nepomohol.
je to dost mozne, toto ze je to pocasim to si hovorime asi vsetci ale malokedy je to tak. Posilnit imunitu sa da roznymi sposobmi. V zaciatkoch ako som sa od lekarky dozvedel by mi uplne stacilo otuzovat sa a taketo veci. Len ja som bol na tom uz tak, ze toto by mi mohlo len uskodit. Tak mi odporucila wobenzym, z ktoreho som mal mierne obavy najprv ci ho nebudem brat zbytocne, ako vsetky lieky predtym, ale ked po par tyzdnoch som sa citil lepsie, tak som bol rad.
my uz par rokov berieme doma preventivne wobenzym a chory sme neboli ani nepamatam. kamoska ho zacala brat tiez a problemy s hlasivkami jej ustupili. spociatku som bola skepticka proti tomu ale skusila som a vidim..
Ake testy robila lekarka? Poslala krv na Elisa-test na mykoplazmy, chlamydie, boreliu,,atd? Robila vYter hrdla nosa, ? Aky je vyslwedok??podla tychto vysledkov ma predpisat atb,. Ak vsetko negativne- moze predpisat Polyoxidoniu al Immodin na imunitu. Tie pomahaju krvi ztvladnut boj s patigenem. Ked budes preliecena, - pptom moze dalsi polrok uzivat bronchovaxon al ine tbl na imunitu. Ale tie tiez podla toho co si mala vo vytere. Napis vysledky, aby asme mohli dalej uvazovat.
1. očistiť telo od toxínov (konzumovať veľa ovocia a zeleniny s dôrazom na cibuľu, cesnak, surovej stravy a fermentované potraviny)
+ koriander s mikrovlákninou na odmorenie
+ krvčistiace bylinky + betavital extrakt z cviky
+ probiotiká v prirodzenom stave - výborný je domáci kefír z Tibetskej kefírovej huby, na stránke mojezdravie.sk sa dá získať k objednávke zadarmo, majú aj kvalitné probiotiká a ďalšie prípravky na posilnenie imunity ako mykoimun - zmes liečivých húb reishi, cordyceps.....je ich asi 5 druhov, super bromelain a papain tráviace enzýmy (niečo ako wobenzym, len je lepší pomer množstvo a cena), betavital na čistenie krvi, imuno c komplex pri infekciách
2. pravidelne cvičiť
3. otužovanie - vychádzky vonku v zime alebo pod sprchou (striedanie teplej a studenej vody)
4. dostatočne relaxovať a vyhýbať sa stresu
5. kvalitné doplnky
Sasena co ti konkretne zabralo? Som dlhodobo liecena imunologickou, ale ta moja je bezradna. Brala som Ribomunyl, Urovaxom na opakujucecsa zapaly. Naposledy mi dala 4 amplulky Imunoru
kikusino, tiež som mala podobné problémy. Prešla som si všetkými možnými chorobami, zápalmi, až kým som neprišla k novej lekárke a tá mi bez mihnutia oka povedala, že toto bude problém s imunitou. Tak samozrejme hneď na imunológiu a verdikt bol jasný. Až keď som si týmto všetkým prešla, tak som našla lieky, ktoré mi prospievajú :)
nie len že posilniť nejako :) myslím, že pokiaľ máš dlhšie zdravotné problémy, alebo nejaké choroby čo sa opakujú tak zmena životného štýlu nestačí resp. je už na ňu neskoro.
to potom je dost pravdepodobne, ze moja imunita je v cudu uz dlhsiu dobu. To mam aj ja taky problem, ze kazdu chvilu nieco, ale neriesil som to. Myslel som, ze to moze byt pocasim. Vobec mi nenapadlo, ze uz len ja by som mohol mat oslabenu imunitu. Asi by som mal zmenit svoj zivotny styl a nejako ju posilnit.
nie vždy na to musí prísť lekárka. Ja som mal dlho problémy, že som každú chvíľu bol na maródke, čo priedušky chytené, zápal pľúc, každú chvíľu niečo a keď toto trvalo už dosť dlhú dobu tak som vedel, že asi nebude niečo s imunitou v pohode, keď stačí aby niekto pri mne kýchol a mňa to na dva týždne úplne odstaví. Čiže musíš sa trošku aj pozorovať, ale zase s mierou.