Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

NiektoCizeJa

Nestacim sa cudovat niektorym prispevkom...nezazili ste nic take ako ja, alebo Mer, ale podaktore ste tu ako vidim odbornicky :(
Anjelik, ak ti v detstve pri posteli nestal otec s obnazenym penisom a nechcel, aby si sa ho dotykala, v tom pripade nevies nic o tom, a tvoje uvahy su cisto zalozene na nejakom osobnom "asi" pocite! Nehovorim, ze nemas pravo sa vyjadrit, ale pises uplne ako clovek, ktory si len mysli, ake to cele je a strasne si namyslas, ake su tvoje rady k veci a ako strasne nimi pomahas. Ak si to nezazila, ani len netusis! Mozem vam tu opisat moj pribeh nie preto, aby som ukazala ako som na tom bola ja a ako som sa ja chudera mala zle, ale preto, aby si pochopila, ze nic o tom nevies!
Maoam ma pravdu, Mer...pokial seba neprijimes, nedostanes sa z toho. Mne to trvalo vyse 15 rokov

MultiLevel

Ano anjelik, ano, vsetci sme si tu prisli do Mer kopnut...lebo jedine co dava nasmu zivotu zmysel je ublizovat dakej neznamej osobe...lenze ak si tu prenasame my vlastne komplexy, ty nerobis to iste? My nemozeme radit skrz seba, ale ty mozes? Spravne tomu chapem? Ci skrz koho, co radis? Ja Mer nepisem o nicom inom, len o tom, ze su tu realne pribehy zien, ktore prezili v detstve to co ona a je urcite pre nu prospesnejsie citat o tom, ze sa jej situacia da vyriesit, ze sa to skutocne niekomu podarilo a nie sa utapat v tom, aka je ona ta najhorsia a citat si o tom, ako sa ma divat na seba s nadhladom a brat zivot ako hru. To je tvoja rada a ta je ok? Ale rada znasilnenej zeny, nie je ok? Kazdy, aj ty, tu prispievame najma skrz seba a zazitkov nasich vlastnych, ci zazitkov osob, ktore pozname. Mer si z prispevkov vybera len to, co sa jej hodi...je to, opakujem, jej vec, ale nech prepaci to, ze niektorym ludom sa uz prosto nechce opakovat jej niekolko raz to iste...lebo ano, toto nie je jej prva a verim, ze ani posledna tema. Ak mas chut jej dookola opakovat to iste, je to v pohode a je to tvoja vec :) Ale pokial je jej tema verejna, bohuzial bude tu mat aj taketo prispevky...

anjelik *

Jeden z najhorších komplexov, ktorý má možnosť človek prejaviť, je komplex vážnosti. ;o))) Opakovane ma udivuje, ako má každý potrebu pod pláštikom pomoci reálne na toho druhého preniesť vlastné znechutenie z neho a ešte to aj deklaruje ako pomoc. MultiLevel, panebože, to, o čo jej ide, je predsa porozumenie a pochopenie a nejaký ten súcit..nie o radu, AKO by som to robila ja a ako by si to robila ty. Každý je iný, tak priepastne vzdialený, že jediné, čo mu vieš dať je to dobré a príjemné v tebe. Nie mentorovanie, nie upozorňovanie. Jej cesta je už dáááávno napísaná, ide len o to, ako sa s tým vysporiada a na to je tu ten druhý, aby jej možno poradil, ale nechal ju ísť. Cíti sa sama a stratená, tak píše a posledné, čo potrebuje sú tí, čo jej napíšu, že je otravná a že je to neviem koľká téma. Pozoruhodná štatistika, mimochodom. Ako je super pomáhať a radiť tým, čo si poradiť dajú..ale čo tí nepoučiteľní? Tí sa rovno splachujú? To snáď nie. :o)

MultiLevel

A posledna vec mila Mer....skus sa vyhybat sebalutosti a tomu vecnemu "zas som najhorsia ja"......To je prosto nieco neskutocne, ak sa niekto takto lutuje a robi zo seba trpitela najhorsieho na svete. Ak sa tomu vyhnut? Hlavne s nadhladom, ze jo. Ja ti naozaj uprimne prajem, aby si sa raz dostala z toho, co ta tak hrozne nici...pochop vsak, ze len ty sama si si strojcom vlastneho stastia. Ty, tvoja hlava, tvoje myslenie, to ako premyslas, co si myslis o sebe samej a o svete

MultiLevel

Mer, napisalo ti tu par ludi, ktori zazili v detstve TO CO TY, ale ty si ako schvalne vyberas prispevky od ludi, ktori nemaju ani len sajnu o tom, co prezivas....citala som prispevky nielen po sebe, ale i po inych a az na jednu, dve vynimky ta nikto nikde neosocoval, praveze na to, ze toto je asi 320 tema k tvojej osobe, sa ludia vyjadruju praveze velmi, ako to nazvat...trpezlivo? maju zaujem ti opakovat to iste dookola, maju zaujem sa tebou zapodievat, pisat ti CO POMOHLO IM, ak prezili nahodou to iste. Ty si bud prispevky nepochopila, alebo nechces chapat. Namiesto toho, aby si si pisala s jednym dievcatom z tejto temy, ktora bola tiez znasilnena a po rokoch sa z toho dostala, citas len to, co sa ti hodi...ako, to je vsetko v pohode, je to tvoja vec, ale potom ma tato diskusia zmysel?
Naco chces potom radu, povzbudenie, ak to neprijimas? A nie, nie som z tych, co tu prisli hlasat svoju pravdu, len nerozumiem tomu, o co ti ide. Mas tu sakra babu, co sa dostala z podobnej srajdy ako ty a s tebou jej prispevok nic nerobi? :D Pokojne sa na seba pozri s nadhladom a neviem este ako, a ber zivot ako zabavu, ako hru...som zvedava ako ti to pomoze, daj vediet...

anjelik *

Tak ako jedna z tých, ktoré radia podľa možnosti čo najmenej osobne..to znamená cez osobnosť..pretože potom tie rady vyznievajú len tak ako vyznievajú a darmo sa potom dodatočne konštatuje,že och, ako som sa ja snažila a nula bodov..tak len jedna poznámka. Z môjho pohľadu bytosť tak túžiaca po slobode ani najmenej netúži pozerať na cudzie nešťastie a namýšľať si, že aké ja mám šťastie, že nie som na tom aaaaž tak zle. Rovnako si nemyslím, že jediné, po čom mladé dievča túži, je sa starať o druhých, keď si sama so sebou moc rady nedá. :o))) Pomáhať takýmto spôsobom môže ozaj len niekto silný a čo najmenej sa prehnane vciťujúci.:o))) Ako Mer, nezareagovala si nejak svetoborne, ale oceňujem tvoju nezlomnú snahu ísť si svojou cestou..aj keď teda veeeeľmi podivne zvolenou. Opakujem, či už veríš alebo nie, je to len a len príbeh..tak ho nutne nedodrbávaj viac, ako už je. Daj tomu trochu toho vlastného. A pre ostatných, raďte s tým, že nečakajte odmenu. Potom to bude naozaj úprimné a zo srdca. ;o)

Meretseger

Ako naozaj konštruktívne napísané a bez akéhokoľvek kritizovania tu vnímam akurát príspevky od belly a anjelika. Okej, Maoam, dala si mi veľa rád, za ktoré som ti VĎAČNÁ, ale zároveň mi dávaš aj pri, myslím si, pozitívnych témach najavo, že ti už leziem krkom. Dobre, prečo nie, máš na to právo. Možno u mňa teraz len zaštekali emócie. Ale nechápem, prečo si zo mňa i teraz znechutená. Či chcem byť dobrá, či zlá, vždy som len tá najhoršia. Nu, čo už.

Prezyvka55

Maoam skoda reci :D nechajme ich zit v tom svete.
Inak mne fest pripomina moju babku :D.
Ona bola tiez taka ze 20 rokov kazdemu ukazovala ake lieky ma a jedina jej tema bola ako je strasne chora.
Pritom mohla robit skoro vsetko, bola mobilna :D len ta vyhovorka ze je chora si vytahovala na kazdu cinnost :D

Najlepsie bolo ked vravela ze ako by chcela nieco robit ale ze nemoze lebo je chora, pritom doktor jej povedal ze nema ziadne take obmadzenia ze by nemohla ist sama do obchodu a podobne.

No a to je pointa tychto ludi :D zit si v tomto svete.
A aj Meretseger bude donekocna ta so 4 diagnoza pokusmi o samovrazdu a zneuzivana v detsve. Vecne po liecebnach. Lebo prakticky sa sama na tento zivot odpisuje. Miesto toho aby nechala minulost a zacala novy zivot bez stazovania sa na svoje choroby spomienky zazitky a podobne. Tak ako zila doteraz tak aj zostarne.

Maoam

no, prave premyslam, precitala som si prispevky, drviva väcsina je velmi prinosnych, nikde nevidim osocovanie, nikde nevidim utoky, nikde nevidim nic dehonestujuce, prave naopak, vela navodov, AKO z toho von, ale tak nech si Mer sama napise navod, ktory CHCE citat...

vsetko alebo skoro vsetko je okamzite hodene do kosa, ako bezcenne, je to nepochopene, co uz.....

skoda

uprimne poviem, ze ma stve fakt, ze som sadla na lep a v tych dvoch temach v dobrom umysle napisala co som vedela....skoda

ale tak mozno to pomoze inemu cloveku, ktory tie temy citat bude a nieco si z toho vezme

Maoam

Mila Mer, prave premyslam nad tym, ci si TY vobec pochopila obsah a vyznam vsetkych mojich prispevkov v tejto teme a aj v teme 'Pomoc pre Mer'...

boli pisane vsetky s osobnym nasadenim a dobrym umyslom, zjavne vsak absolutne nepadli na urodnu podu, takze opät raz skoda casu a energie

prajem ti vsetko dobre, viac sa k tebe ale vyjadrovat uz nebudem