Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

Maoam

NiektoCizeJa: drzim palce v praci a vela uspechov s pacientami, urcite si im na dobrej pomoci na ceste z pekla von a este raz vdaka :-)

NiektoCizeJa

Doubledog, toto nie je len o zenach, toto je o hoc kom...mna osobne stve, ked citam blbosti o tom, co som sama zazila a ked ma niekto este drzost spochybnovat...pre mna za mna nech sa Mer riadi cim chce. Ako som napisala, ja tu uz viac nemam co napisat, pracujem v jednom terapeutickom centre, kde maju moje rady zmysel, kde ma nikto nespochybnuje, neprirovnava k ovciam a nerobi sa najdolezitejsi, hoci nikdy nic podobne nezazil.
Maoam, budem ta citat aj nadalej, hoci nebudem odpisovat, ani reagovat. Si spravna baba!

Maoam

NiektoCizeJa: dakujem, nerobim to pre svoje ego, ale preto, ze mi zalezi na tom, aby sa ti ludia pohli vpred, u mnohych sa to zadarilo (mam este e-mailovy kontakt s tymi osobami) a to je super, co sa PPP tyka, zazila som v bezprostrednom okoli dlhe roky jednu osobu a potom viacere pacientky, takisto dlhe roky a este aj byvalu kolegynu - su to vsetko veci, informacie, stavy, ktore som bezprostredne zazila

co sa toho druheho tyka, o tom pomlcim, to je tema prilis hakliva, ale je to peklo a viem, ze sa z toho priemerny clovek dostava pri velmi s ilnej voli zit 15 rokov a viac, niektori desiatky rokov

bohuzial vzdy a znova narazam na vsadebolkov a vsevedkov, to je to iste, ako keby som sa ja pchala do IT-tem alebo do tem, o ktorych nemam paru, nemam za potreby zo seba robit viac ako som, viem, ze mam pred sebou este velmi dlhu cestu, tak ako kazdy z nas, ale tak ide to pomaly, ten rast je multidimenzionalny a to sa neda zo dna na den, cloveku ale predsa len urobi malu radost, ked vidi progres ako u inych, tak i u seba, aj ked to ide ako pod casovou lupou

doubledog

zeny
vy sa fakt dokazete pohadat este aj o tom, ktora z vas vie lepsie poradit zene s traumou zo znasilnenia a zneuzivania a ktora radi zle.

klobuk dolu, baby!
mer sa urcite tesi, ake super veci si precita.

NiektoCizeJa

Maoam, ludi ako si ty si velmi cenim. Mavas vzdy velmi trefne odpovede, nie si naivna, zazila si v zivote uz vela...chodila som ta citat aj do diskusie o poruchach prijmu potravy, kedze som i ja riesila tento problem. Tvoje prispevky su povzbudenim a aj vdaka ludom ako si ty, sa tu mnohym babam otvorili oci :)

NiektoCizeJa

Anjelik, ty si naozaj myslis, ze TY dokazes lepsie poradit dievcatu, ktore bolo v detstve zneuzivane, ako ina zneuzivana zena, ktora sa z toho dostala? Bud si tak naivna, alebo si tu aj ty chodis nieco dokazovat :( Prirovnavat nas k ovciam je od teba drze, tu nejde o nejake obycajne veci, ktore sa lusknutim prsta daju vyriesit...tu ide o nieco, o com ty nemas ani tusenie a nechapem, kde sa berie v tebe ta drzost si o sebe namyslat, ze ty jedina tu mas ten spravny a najlepsi nazor, lebo ty si ta nezainteresovana, teba otec nezneuzival a preto TY si ta, ktora dokaze poradit. Ja osobne koncim v tejto diskusii, vidim, ze tu nejake osoby, ktore nemaju dostatocne skusenosti, sa budu hrat na psychologov a vyskakovat svojim egom nad ostatnych...
Ked nemas psa, chod radit do diskusie o psoch...ked nemas deti, chod radit ako sa vychovavaju. Ked nevies piect kolace, chod radit do diskusie o peceni....

Maoam

uz som pisala, ze na to, aby clovek druheho pochopil a vedel mu pomoct, musel kracat v jeho topankach - poznam XY ludi, ktori maju KECY, ale ked sa IM to iste stane, su posrati a vsetko je inak.......

a tak je to vzdy

Maoam

MultiLevel - si privelmi cenna osoba, aby si tu stracala dalej energiu, k nicomu to nevedie, lebo budes zmietnuta zo stola ako omrvinka, aj keby si mala presny navod, ako z toho von a aj keby si zazila podobne ako ona, nic to tu nie je platne

NiektoCizeJa: suhlas

Prezyvka55: jj, aj si ma trocha rozosmial, dik

Tato tema nema dalej vyznam, kedze ludia, ktori k tomu maju z vlastnej skusenosti co povedat, tym sa prelepi paska cez usta, na ten styl.

Tak si radte medzi sebou, jeden Guru, druhy Guru a budte stastni - ale to by ste mali uz vykazovat aj nejake uspechy u svojich pacientov........ehm.

anjelik *

Čiste teoretická úvaha. Ak by ste žili ako ovečky niekde na salaši a dennodenne by vás napádali vlci, je pre vás lepšie sa radiť medzi sebou, ako napádané ovečky, alebo prijať radu od iného zvieratka, ktoré síce vlci nenapádajú, ale má podstatne iné skúsenosti a myslí to s ovečkami naozaj úprimne? Je treba to iné zvieratko poslať zo salaša preč a držať sa radšej návodov ovečiek ako aspoň sa pokúsiť rozšíriť si obzor ovečky o pohľad aj iného tvora? :o)