Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

syfilis

ahoj kacik. takze ako asi prebieha ober. Ja som bol taktiez darovat krv prvy krat a asi aj posledny lebo teraz nemozem. Prides tam, tam ti daju taky dotaznik kde su rozne otazky, potom ti zistia krvnu skupinu a potom ides na darovanie. ja som taktiez alergik a nepovedali mi ze nemozem darovat krv. No a potom asi do dvoch tyzdnov ti daju vediet. Neviem ako je to s tym ked mas krv v poriadku, ze ako vtedy davaju vediet lebo tam nechavas svoje cislo telefonu a aj mail. Ja ked som to v poriadku nemal a zistili mi co mi zistili, tak mi zavolali ze sa mam dostavit na transfuzne oddelenie a tam mi to oznamili.

kačik

a keby som sla na darovat krv (este nikdy som nebola), ako to tam vyzera?? oni sa ma budu pytat nieco? lebo ja mam alergiu, viem, ze vtedy sa krv darovat nema, ale aspon mi z nej potom spravia hemoglobin ci co- cize aj tak budem na nieco uzotocna :) ale ze ako taky odber prebieha atd

kačik

mna uz dost dlho stve taka jedna vyrazka- ale mam pocit, ze to asi kazdeho, aj moja kamoska mi minule povedala, ze nejaku ma..ide o to, ze to nie je ranka po holeni, ta po par dnoch zmizne..nie je to ani zarastajuci chlpok..taky malicky "kopcek", ja sa modlim, aj ked som sice ateistka, aby to nic nebolo...budem udrziavat celibat, pokym nepojdeme na testy :)

jaaj

Tak bol som u urologa...povedal ze je to normalna vyrazka ktora sa moze objavit hockde na tela a osetril mi ju...o syfilise a odberoch som mu nic nehovoril lebo tam robila 1 znama sestricku ale pytal som sa ci to nemoze byt nieco vaznejsie a ze nie...tak pojdem asi darovat krv nech sa tam dozviemaku budu vysledky...ked mi odoberu vzorku tak to testuju aj na syfilis nie???

syfilis

ahoj jaaaj. drzim palce u doktora a hlavne nech je vsetko v poriadku. prenos syfilisu je hlavne pohlavnym stykom, ale napriklad ho mozes dostat aj pri oralnom styku ak pride k vymene krvy. cize napriklad ak mas na penise nejaku malu ranku a partnerka v ustach ranku tak aj tak sa to moze preniest. cize krvnou cestou

syfilis

ahoj kacik.tak to asi budes musiet povedat tomu doktorovi. ale ved jednoducho mu povedz ze kvoli comu chces tu krv dat vysetrit a hotovo. drzim palce

jaaaj

Takze zajtra idem k tomu urologovi...a chcem sa este spytat ze ci sa da syfilis prenist z cloveka na cloveka aj tym napr. ze pije z rovnakej flase ale takychto veci---

kačik

aj mna to sklamalo....mne sa len nechce vysvetlovat kazdemu doktorovi, ze preco to chcem...ale tak neva, si pokecam s nimi :)))

syfilis

ahoj sisqo. Ked sa spravia nejake vyrazky na penise nemusi a nie je to hned syfilis. vobec sa nemusis obavat. a presne ako si povedal mohla to byt len reakcia po tom sexe.ak sa ti to zahojilo tak si myslim ze je to ok.