Zmenšenie prsníkov

julča

No baby,deti majú kiahne,tak mám zasa po vybavovačkách,ale Barborka držím palce,potom napíš,aluš neviem koľko máš rokov,ale ja som za zákrok,no a eliza napíš ako pokračuješ,aby sa mi dobre rozhodovalo.

aluš

tak ja som už viac menej rozhodnutá, len som teraz v anglicku, no ked sa vrátim domov nastálo tak do toho skočím. a nech si hovorí každý čo chce. hádam sa nájde aspoň niekto kto to pochopí a podporí ma. mamina to asi nebude, lebo ked som len spomenula že som pozerala niečo, a že je to dnes už normálna vec také operácie a tak, dostala som odpoved len čo vymýšľam somariny, že sú ženy aj s väčšími prsiami a dobre je, že čo ak nebudem kojiť a také veci. priateľ ten asi nebude mať na výber, bud sa s tým zmieri alebo nie. možno ešte sestrám poviem a to je všetko. a kamošky, tak to by som povedala možno tak jednej, lebo tie ostatné žijú ešte stále v tom že čo by oni dali za to keby mali také veľké...no tak si len myslím, inak by si hovorila keby si také mala... ale mňa to už takto nebaví, a ked mi s tým vedia pomôcť tak prečo nie. ked vidím ako skoro každej mamičke narastú prsia ked je tehotná tak to ja by som si ich už asi do nejakej plachty musela baliť. tak len dúfam že sa mi to podarí a že budem dosť silná na to všetko. Eliza dúfam že to bude všetko ok, musí to byť skvelý pocit že to už máš za sebou a že sa podarilo. Teším sa s tebou. a Barborka ty sa len drž, tých pár dní už nejako vydržíš a potom sa budeš radovať. Julča, tebe držím palce tiež, aby si sa odhodlala, viem že je to ťažké ked vieš že to nikto nepochopí, ale je to tvoj život, ostatní to skôr či neskôr budú musieť pochopiť, ak sa to vôbec dozvedia. viem mne sa to teraz hovorí, len či budem taká hrdinka aj ked príde na lámanie chleba.
a to musím pred tým absolvovať nejaké vyšetrenia? trvá to dlho od prvého stretnutia do operácie?

Barborka 21

...viem, že nie je jednoduché presv. najbližšie okolie! Sú ľudia, ktorí to nikdy nepochopia. Myslím, že najťažšie je to s mužs. pohlavím:) Nezaujíma ich, že máme zdrav. problémy. "Čím väčšie, tým lepšie..." Ja som mala priateľa, kt. o tom nechcel ani počuť Aľka! Teraz nikoho nemám! Od nového roka sa úspešne vzťahom vyhýbam. Na Silvestra som si dala predsavzatie, že si nenájdem nikoho, kým nebudem mať spravené prsia. Podarilo sa :)Mala som strach, že sa zaľúbim do niekoho, kto by to opäť nepochopil, odhovoril by ma a ja by som to len zase odkladala a odkladala... A potom si to zase vyčítala!!! Nebolo pre mňa jednoduché utekať pred "amorovým šípom":) Tento týžd. sa už dúfam, nezaľúbim:) S tým, komu o tom povedať a komu nie, radšej opatrne!!! O mne to vie pár kamarátok a niekedy mám strach, že to povedia. Môže sa stať, že sa prerieknu... Trošku to aj ľutujem, že to niekt. o mne vedia, ale dôverujem im. Dúfam, že ma nezradia. Ja mám šťastie, že moji rodičia to chápu. Brat o tom nevie, lebo keď som mu povedala, že o tom uvažujem, bol proti. A jeho manželka? Tá mi povedala, že sa mi vstrebú:) (sa jej povie, keď má B-čka:) Takže týchto dvoch som hneď škrtla zo zoznamu ľudí, kt. o tom budú vedieť, nemám energiu na to, vysvetľovať im to:) A napr. takej starej mame by som to nikdy nepovedala, lebo tá by sa o mňa veľmi bála!!! V škole som pôvodne chcela 8. oznámiť, že mám zápal pľúc, ale nakoniec "idem na výber mandlí" :)), lebo som si musela nejaké prezentácie a zápočty presunúť na skoršie termíny. Keby som niekomu pov, že si chcem napísať test o týž. skôr, lebo mám dostať zápal pľúc, asi by mi to neprešlo:))
Eliza? Ja 8. ešte len prídem do nemocnice, mám tam byť do 9.00. Možno budeme stáť na jednej chodbe a ani nebudeme vedieť, že sme to my :)Operovaná budem až 9. (piatok) No ja myslím, že najhoršie je už za mnou. Chodiť od lekára k lekárovi bolo dosť otravné :) Najťaž. je pre mňa klamať. Nenavidím to! Už chcem byť v tej nemocnici, lebo teraz stále každému klamem! Už mi dochádza fantázia! Je smutné, keď napr. musíte povedať niekomu koho poznáte od Mš, že nepríde na oslavu jeho 20. narodenín a uvedetie nejakú trápnu výhovorku. Potom vás so slzami v očiach a slovami to ti je prednejšie ako ja, presvedčí, aby ste prišli a vy sa mu pozeráte do očí a s úsmevom sľúbujete, že niekam prídete, keď dopredu viete, že neprídete :( No dúfam, že po tých všetkých klamstvách mi pár priateľov ostane :) Eliza? Uživaš wobenzim? A aký máš rez? Ide aj zo spodu? Určite tú sestričku potom pozdravím:) Vôbec neviem ako to bude všetko prebiehať! Štvrtok bude pravdepodobne môj najdlhší deň v živote :) Neviem ani kedy ma pomerajú a tak...
No, zatiaľ sa mi majte a ak ste pevne rozhodnuté (July a Aľka) BOJUJTE!!! A ty sa mi drž Eliza. Určite to bude stále len lepšie a lepšie! :)

eliza17

ahojky,tak dnes teda mame vydarene pocko ani kupacom sa dako nechcelo chodit xi.
July ,zatial mam starsie baby doma,su prazdniny ,no uz som malu aj obliekala aj plienku davala na noc,furt jej hovorim ,nesmies ma kopnut zatial to ide,a zlata je furt sa ma spytuje :_mas bolí,moja ubim ta.No to je najlepsia medecinka.V sobotu som bola poobed esama doma,manzel v praci,baby vonka,a mala mi s chladnicky vytiahla med a nakydala na seba,no co teraz ?hovorim si,nic len nejak do vani,a potom som ju v osuske na bruchu niesla,dalo sa ale nebudem taketo chvilky vyhladavat,pre istotu.V nedelu sme boli vyberat stehy okolo bradaviek,tie sa vyberaju na piaty den po opke.A su ok.
Barborka ja idem 8 vyberat stehy a na ko,budem na teba mysliet ty budes urcite na operacnom stole.Inac na predoperacke je tiez fantasticka usmiata sestricka ,tak ma okecala ze som aj na strach zabudla,kludne ju pozdrav ze pred velkou nocou ma operovali ,ona bude vediet.
A baby co sa tyka rodiny,u mna to nevedia vsetci,nechcela som aby ma niekto rozoberal,vie to trebars moja mama ,ta ma velmi podporovala,svokricka ta sa o mna velmi bala ale priala mi to,svokor nevie to je taky klebetnik,dve kamosky a nik viac .Ke d si to vsimnu ,tu zmenu tak poviem super podprda robi divy,xi xi a nak si myslia co len chcu.
Tak vam drzim palce ,staci ked to bude vediet vase najblisie okolie,ktore Vas podpori a ostatnych do toho nic.

julča

Barborka,ja by som išla už aj zajtra,len ako píše aluš,doma to asi nikto nikdy nepochopí.
A eliza,ako to prosím ťa zvládaš s malou.Ak budeš mať čas napíš.

aluš

Eliza, je super že sa to podarilo, hádam sa aj ja niekedy odhodlám, musím sa pomaly takto pripravovať a čitať, lebo podpory sa nedočkám asi ani od priateľa, ani od rodiny, tak aspoň ked sa dočítam že sa to darí a že sú ľudia spokojní tak ma to bude tlačiť ďalej.
Barborka, to je tiež pravda že horšie to už asi ani nemôže byť. mňa tiež zvykne bolieť chrbát, ale mám krivú chrbticu tak to môže byť aj z toho. tak ti budem držať palce, aby sa podarilo.
Ďakujem

Barborka 21

Strašne sa teším Eliza, že si už domka a si spokojná:) Takto o týž. už budem mať za tým aj ja :)Radšej si tie nechty odlakujem. Asi sa musíte smiať, že sa zaoberám takou hlúposťou, ale keď dám z nich dole gél, dolámu sa mi a trvalo mi tak dlho kým mi narástli... Aľka ja myslím, že horšie ako teraz to už nemôže byť! Mňa bolieva veľmi chrbát. Dúfam, že ich budem mať rovnaké:) No a tie jazvy. Uvidíme, ale dúfam, že nebudú nejaké extrémne hrubé! July? Dúfam, že si zo dňa na deň pevnejšie rozhodnutá!!!

eliza17

ahojky,tak sa hlasim z domu,na obed mi len vyberali hadicky,trosku to palilo,inac je vsetko ok a dufam ze sa to bude pekne hojit.Cesta autom tiez v pohode,necitila som ziadne jamy.
Barborka,budem na teba mysliet,inac su tam perfektne sestricky,staraju sa,vsetky do jedneho.aj chrbat mi masirovali ,no super ze?Nalakovane nechty?no vseobecne platui ze pred operaciou by nemali byt,tak si radsej odlakuj,
Alus,no samozrejme ze je to dolezite aby tie prsia nejak vyzerali,skor bolo pocut ze sa netrafili rovnakostou a tak...ja ich mam ako jedno,jazvy neriesim vsak tie nevidno a ja sa smejem ze mi pribudli dalsie do zbierky xi xi,pre mna bolo dolezite zobudit sa a citit tu ulavu a veru ze ju citim,zrazu chodim nejaka vystreta xi a vsetkym doma sa to popacuje,tak ze ja len odporucam.

julča

Barborka,kedysi som čítala,že keď máš celkovú narkózu,nemôžeš mať nalakované nechty,lebo kontrolujú,či Ti nemodrejú palce.Možno je to hovadina,lebo nemám vyštudovanú medicínu,ale ja keď som išla na cisdársky,radšej som si nechty nelakovala,no ale tam som mala veľké bruško,takže mi to ani nechýbalo.Za správy o doktorovi,dík a ešte Vám všetkým prajem krásne prežitie veľkonočných sviatkov,hlavne pokoj a dobrú náladu a samozrejme veľa vody,aby ste boli pekné.

aluš

ahojte baby. nestihla som to tu prečítať všetko, len tak trošku. a nebojíte sa alebo nebáli ste sa toho že sa to nepodarí? ja tiež rozmýšľam nad zmenšením, uspatia sa vôbec nebojím, ale bojím sa toho aby som potom neplakala že načo som sa na to dala ak ma nejako dokazia. a ostávajú veľmi viditeľné jazvy? držím palce všetkým čo sa odhodlali