Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Dakujem za radu,vyskusam vsetko,len nech to pomoze.Najhorsie je ze aj ked som unavena,nemozem cez den spat.Staci aby som na chvilu zaspala a je mi horsie.Takze som stale hore a v pohybe,vecer spim par hodin podla toho ako mi to umozni syn.Cely rok odkedy ho mam som ani raz poriadne nespala a uz nevladzem.To tym stavom tiez nepomaha.A zacala som byt casto podrazdena a rychlo ma vytoci aj blbost.On za to chudacik nemoze,milujem ho.
Proti depresiam(vycerpanie) som spomenul zmes vitaminov B(napr stress-B), lubovnik bodkovany(St Johns Wort) a zvysenie hladiny serotonimu doplnkom 5-HTP.
Pozri na podobne temy.
Presne, aj ja som sa potešila, že to nie je nič vážnejšie a že teraz už konečne nastane rýchla liečba, ale nič... tiež si niekedy ešte myslia, že som hypochonder a že sa mám prekonať... nuž, nevedia, o čom to je. Skús čo radí RNG, aj ja skúsim, uvidíme...:)
Opakujem, mineraly(najlepsie zmes na kosti) a omega 3 oleje(hlavne rybacie)
Dakujem za zareagovanie na moj problem.Ja sa tiez snazim neupadat do depresii a vzdy ked to vyzeralo ze sa na nieco prislo,bola tu nadej ze mi pomozu.Tesila som sa ked mi ju zistili pretoze som mala pocit ze si niektory myslia ze si to vyvolavam sama a vymyslam si a to ma mrzelo.Ani robit som nikde dlho nevydrzala kazdu chvilu som bola PN.Tak ma zamestnal otec vo firme kde som nemusela byt kazdy den ale podla toho ako mi bolo.Ale moje nadsenie zase trosku upada,ked ani pomaly po 3 mesiacoch co beriem lieky necitim zmenu.Asi navrhnem lekarke skusit ten cipralex.Urobim vsetko aby som aspon ako-tak bola schopna existencie a hlavne aby tym netrpel moj syn.Kvoli nemu,manzelovi a rodine to nevzdavam.Este raz dakujem.
Ach jaj, poznám tieto pocity veľmi dobre. Ja beriem cipralex jednu ráno a dosť mi to pomohlo, na takých 60%. Ale stále to nie je normálne, unavená som ako pes, aj ja by som už rada žila ako normálni ľudia. Hlavne sa tiež bojím mať dieťa, že to nebudem zvládať. Mám 26 rokov a trvá to už 4, asi 2 to bolo také brutálne ako ty popisuješ, potom to ten cipralex zmiernil. Aj mňa to štve kvôli ostatným, stále mi je zle, nevládzem, nemôžem... chcela by som sa smiať a užívať si a veľmi často sa to nedá... ale niekedy áno, myslím pozitívne, neupadám do depresií, prekonávam sa, neviem, čo ti poradiť...
Uz 7 rokov sa trapim so svojim zdravotnym stavom.Je na odpadnutie,zle sa mi dycha,bud mi je teplo alebo mam zimnicu.zhorsene videnie-ako keby som sa pozerala cez matne sklo alebo ako keby mi niekto stahoval svetlo,pocujem niekedy ako keby somnou hovoril niekto z inej miestnosti a pritom stoji pri mne/ako keby som bola mimo seba/,bucha mi rychlo srdce,bolieva ma hlava,velmi reagujem na zmenu pocasia,mam pocit unavy a vycerpania.Musim si davat mokry uterak na krk a pustat ventilator,aby som to trosku ukludnila,moc to nepomaha.Absolvovala som plno vysetreni a kedze nic nezistili,poslali ma ku psychologovi a aj ku psychiatrovi.Povedali ze mam panicku poruchu.Neviem z coho vraj mam uzkosti a tak mi nasadili liecbu.Vyskusali sme niekolko liekov ale nepomohli mi,tak som s nimi prestala minuly rok ked som otehotnela.Pribrala som z nich a vadi mi to.Sem-tam sa to trosicku ukludnilo ale teraz ma to zase silno drzi uz 4 mesiace.Isla som k novej neurologicke,poslala ma na EMG a tam mi povedali ze mam tetaniu.Za 7 rokov to nikoho nenapadlo,je jednoduchsie povedat ze mate psychycky problem.Treti mesiac beriem quajacuran a magne B6 ale zatial ziadny rozdiel necitim.Asi to bude chciet zmenu liekov.Mam 28 r. a uz zo 7-mich nic nemam.Ziadna zabava,dovolenka,kupanie atd.Z toho moze byt tak clovek psychicky na dne,ze mu nikto nepomoze.Nehovoriac o to ze mam dieta a nemozem sa mu s takou huzevnatostou niekedy venovat ako zdravy clovek.Bude mat rok a to jeho jasenie ma strasne unavuje.Aj ked mi je zle snazim sa s nim chodit kazdy den von.Ale len s niekym,pre istotu.Sama idem len ked citim ze to ako-tak zvladnem.Nema nam kto az tak pomoct pretoze sme obaja pred rokom prisli o mamy.Snazim sa byt silna ale mam toho dost.Aj manzela a ostatnych nebavi to neustale pozeranie sa ako trpim.Nikto mi nic nepovie ale viem to.Ak to niekto zazil ako ja a nieco mu pomohlo tak mi prosim poradte co mam robit.Chcem zacat zit normalne a tesit sa zo zivota ako predtym.Dakujem.
Noo, takže ja som konečne bola u tej neurologičky a môžem povedať, že väčšiu kravu som ešte nevidela. KEby ste počuli, čo tá drístala! Dávala mi prednášku o mužoch a o deťoch a rozprávala mi tom, ako je ona nešťastná v manželstve a ako si niekto môže byť istý, že to je to pravé orechové a že načo sú nám deti; že jejide na nervy mýtus, že žena je tu na to, aby rodila. Medzi rečou povedala aj to, že mám tetániu, že som hysteroidná a žeby som mala chodiť na skupiny neurotikov a že liečba psychiatričky sa jej zdá zlá. Tiež uviedla, že magne som si mohla nasadiť sama a načo tam vôbec chodím. Že panická porucha a tetánia je to isté. Tak som išla druhý deň svojej psychiatričke, zvýšila mi dávku cipralexu o pol tabletky a povedala mi, že veľmi dobre vyzerám, že vidno, že som spokojná, že mám iskru v očiach... Tak chápete to??? ja vôbec
Tetania je aj pri znizenych inych mineralch, nez je magnezium=horcik. Moze to sposobit aj vapnik(kalcium) aj draslik(kalium) a ine
Najlepsie je zobrat dobre vyvazenu zmes vsetkych ako niektore napr na kosti(bone reinforcer)
Aj forma viazania mineralov je dolezita, niektore vazby sa velmi slabo absorbuju(oxidy, uhlicitany=karbonaty, sirany) ine az radove lepsie(chelaty, citraty, maleaty ,glycinaty,askorbaty,laktaty)
ahoj,zvieranie v krku až pociť že ťa niekto škrtí som mala pri štítnej žlaze,daj si spraviť testy aby si mala istotu