Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

RNG ale mne hovoria, že to je psychika a tie minerály ovplyvňujú, resp. riadia psychiku, keď vravíš, že ich nedostatok spôsobuje tetániu?

RNG

Zufala, tetaniu sposobuje nedostatok mineralov vseobecne. Nielen magnezia.
Ber vyvazenu zmes na kosti(napr. Bone reinforcer),
pripadne 5-HTP na odstranenie depresii.
Pomocne su aj Stress-B obcas, rybacie oleje(3x3 gramy, na nervy a nervoveho povodu bolesti)

ooo

Prosím tykaj mi Zúfala, máme približne rovnako rokov myslím. Na mne tiež skúšajú antidepresíva, som z nich nervózna, aspoň keby riadne pomohli, tak nepoviem, ale pomohli len na 50%. Lekári si myslia, že si vymýšľam a nadsadzujem, akurát tá psychiatrička ma berie vážne a rieši, tak uvidím...

zufala

Beriem quajacuran jednu tabletku rano a jednu vecer a jednu tabl. magne B6 poobede.Takto to uz uzivan 3 mesiace ale necitim nijake vyraznejsie zlepsenie.Pytala som sa lekarky aj na nejake bylinky,ci mineraly ale povedala,ze to najdolezitejsie je obsiahnute v tej B6-tke a bilo by sa to.Obvodna mi tiez radi ist k neurologicke ked sa vrati z dovolenky a skusit ine lieky.Radia tu/aj vy ho beriete/,ze uzivaju cipralex a pomaha,tak sa na neho opytam.Citala som aj o Vasej navsteve u lekarky,otras,poznam aj to.Kym sme zistili co mi je,pchali do mna rozne antidepresiva,ktore mi vobec nepomohli a liecili ma aj ludia,ktori vyzerali,ze to skor potrebuju oni.

ooo

Hej, aj mne je posledné dni dosť divne, dnes som išla do mesta mala som pocit, že odpadnem na každom kroku, tak som musela ísť naspäť autobusom, nohy sa mi podlamovali, dýchať sa mi dobre nedá, no horor a to už hádam 4 dni po sebe, tak som radosťou bez seba. Teraz ideme na dovolenku, tak neviem, či ju celú neprespím :( Erikam a koľko toho Magne B6 berieš? S tým sexom sa prikláňam k Zúfalej, ja večer nevládzem vôbec, odpadávam od únavy. A Zúfalá aké lieky ty berieš a koľko toho Magne?

zufala

Neviem,ci to bolo s tym sexom myslene zo srandy alebo vazne ale aj na ten treba mat dostatok sil a chut.Kupili byt a komplet ho prerabame,tak sme zatial u mojho otca.Cely den sa staram o maleho a v podstate aj o ostatnych/kedze som na materskej/,pritom bojujem so svojim zdravotnym stavom a vecer ma casto ani len nenapadne mat sex,pretoze som tak vycerpana,ze som rada ked si lahnem a daju mi vsetci pokoj.Urcite to pomaha hlavne po tej psychyckej stranke ale skuste si romantiku v obyvacke u niekoho,ked tam moze niekto pre nieco si prist.Chcem si dat u neurologicky zmenit lieky /tie,co mam mi nepomahaju/ale ma dovolenku.Mne nie je zle tak,ze to na mna z nicoho nic pride,ja sa zle citim cely den a viackrat to uplne vyvrby,ze mi musi niekto pomoct.Ked nema kto,tak to pretrpievam sama a cakam kedy to trosku povoli s mokrym uterakom na krku a ventilatorom.Pritom som s so synom.To ale pochopi len ten kto to zaziva presne ako ja.Kiezby ma to chytalo len sem-tam a mala by som na vsetko chut.Popri liekoch beriem aj magne B6 ale nedeje sa nic.Aj dnes presne viem uz od rana,ze bude zmena pocasia,mam zavrate,zhorsene videnie,je mi tazko.Som rosnicka.

erikam

Ja tiez trpim na tetaniu a na potlacenie priznakov mi staci uzivanie Magne B6 a pravideleny sex (ale musi byt zakazdym s orgazmom). Je to najucinnejsi liek na udrzanie psychickej rovnovahy a zbavenie sa napatia. Funguje to na 100%.

RNG

Zufala, ten pocit v obchodoch mam aj ja:
vydychany recirkulovany vzduch plny bakterii, virusov a chemikalii odparujucich sa z cerstvo vyrobenych produktov, to vsetko sa posklada, a je mi po case nevolno.Po hodine nakupovania sa nevie dockat, kym vijdem von!
To ostre umele svetlo tiez po case drazdi.

zufala

Zvladam sa o neho starat podla toho ako mi je.Boli aj dni a aj su,ked som volala kto moze prist rychlo ku nam a byt s malym kym sa aspon trosku vzchopim.Ten pocit,ze ma nieco dusi a tlaci ma zo zadnej strany do krcnej chrbtice je tiez hnusny.Verim vdaka jednej psychologicke ze sa mi nic nestane,ved ani doteraz som neodpadla za tych 7 rokov ale napadnut ma to napadne.Ved to citim tak intenzivne,ze by to bolo mozne.Myslela som na to,ze by bolo dobre ist aj ku ocnej ale videnie sa mi zhorsi vzdy pri tom vyvrseni toho stavu.Uz ma parkrat pomohli aj v obchode ked to na mna prislo.Zistila som ze mi nedobi dobre zmena osvetlenia vo velkych obchodoch aj v inych miestnostiach.Hned ako vojdem dnu, snazim sa rychlo odist.Znami mi hovoria,ze uplne zblednem a spravia sa mi kruhy pod ocami.Videla som sa,vyzerala som ako narkoman ci smrtka.Ale musim verit,ze to raz prejde a,ze to vydrzim.

lilly

S tým spánkom presne viem, čo hovoríš. Ľahnúť si cez deň je veľmi zlý nápad, potom mi je do večera blbo. Ani ráno dlho spať nie je dobré, tiež je potom celý deň v ťahu... ach jaj, človek ani netuší, čo všetko ho môže stretnúť. Keďže viem aké sú tvoje stavy, tak ťa naozaj obdivujem, že zvládaš aj dieťa...