Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Mineraly na kosti, zmesy obsahuju vsetko potrebne
ahoj Kabinka, to záleži na aký druh vyšetrenia pôjdeš. Ja som bola na takom, ktoré nie je bolestivé, ale je dosť napríjemné. Ako ked ti idu merať tlak mi nafukli ako sa najviac da,a potom mi začala trpnuť celá ruka.Lekárka pri tom niečo sledovala na monitore. Potom mi to uvolnila a asi 5 mnút som musela rýchlo dýchať. Bolo to strašné, ale som tu, takže neboj sa.Ak sa dá pomôcť, tak určite pomôžu.Len sa s tým treba vyrovnať. Držim prsty........
ahoj theren,možno by si potreboval antidepresíva a nie iba magneB6,ja užívam cipralex-10mg,dá sa povedať že je to minimálna dávka ale je mi po ňom fajn,veď sa skús spýtať lekára,možno by sa to upravilo
Dobry den,chcel by som sa vas opytat,co mam robit,ak aj po dobrati liekov stale pocitujem trpnutie v ruke a mavam aj caste zavraty... To sa mam napchavat liekmi do konca zivota? Uz ma to nebavi,nepresiel by tyzden,aby som nemal zachvat,ci uz len slabe trpnutie lavej hornej casti,alebo neprijemne zavraty spojene s mravencenim v rukach,najcastejsie vo vlaku,alebo ked cestujem. Ako by sa dalo zabranit,alebo potlacit zachvat,ked budem musiet cestovat na dovolenku aj niekolko hodin,ked sa mi teraz casto stava,ze len co sa pohne vlak to na mna okamzite pride a neviem si s tym rady. Stale beriem Magne B6,ale nejake vyrazne zlepsenie nebadam. Za radu vopred dakujem!
Dobry Den! Mozem sa vas opytat, ako je to s alkoholom a tetaniou? Moze to nejako suvisiet s nadmernym pozitim alkoholu,ze mi je v nasledujucich dnoch zle, ze pocitujem trpnutie na lavej strane v okoli srdca a lavej ruky,bolest hlavy,unavu,zvysene potenie,nervozitu. Dakujem!
Mam tetaniu asi uz 8 rokov. Spozorovala som ju ked mi zacali trpnut prsty na rukach, hned som sla lekarovi a ten ma poslal na EMG vysetrenie. Je mozne,ze tych druhov vysetreni na zistenie tetanie je viac,ale mna konkretne toto vysetrenie nebolelo,ale nebolo to ani nic prijmne,citila som tlak a samozrejme same trpnutie..trvalo to asi patnast minut.Na vysetreni som bola 3krat a vzdy to bolo pozitivne,bolo mi povedane,ze ked som ju mala 3krat budem ju mat aj 4krat ci piaty.Odvety mi testy nerobili.Lekar mi tabletky nedal,len mi odporucil uzivanie magne B6,ktore som aj uzivala. Brala som ho asi rok,a potom som prestala, krce v nohach mi zostali,ale prejavuju sa len v niektorych obdobiach, myslim,ze to moze suvisiet aj s psychickou strankou cloveka v danom obdobi, alebo pri namahavejsej fyzickej namahe,napr. aj pri cviceni,to uz viem,ze v noci budem mat krci.Pri tom sa pri tetanii odporuca cvicit. Inak vaznejsimi a neprijemnejsimi prejavmi tetanie,akoo su napr. aj zavraty ci problemy s dychanim nemam,aspon zatial,dufam.
Ak sa chcete dozvediet viac o tejto chorobe, skuste aj pod nazvom "tetanicky syndrom" alebo "porodnicka ruka" cez vyhladavac, napr. google.sk. Drzim palce
SENOR tetánia je vyliečiteľná choroba len musíš začať zo správno liečbou a tá bude potom uspešná ak ti dajú správne lieky na to!!!Mne dali lieky brala som ich 3.mesiace a pomohlo mi to!!Teraz už len beriem MAGNUM alebo MAGNE B6 a pomáha to naozaj len liečba je zdlhavá a treba nájsť dobrého neurológa ktorý ťi určite pomôže!!!