Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

senor

Dobry den,chcem sa Vas opytat,ci je tetania vyliecitelna,ja tou mrchou trpim tiez a netuzim zit v obavach cely zivot. U mna sa to prejavuje tym ze mi zacne trpnut lava strana v okolo srdca,pocitujem mravencenie v koncatinach,citim sa byt slabunky a bezmocny,berie ma do odpadnutia... a stava sa mi to najcastejsie vo vlaku,alebo buse.Ten pocit, ked to na mna ide nikomu nezelam! Majte sa pekne!

kvetka

jeany, ako ti to presne robili?
carins, to je asi lepsi test. verim tomu,ze ta ruka moze strpnut,aj mne vzdy pri tetanickom zachvate strpne.a hyperventilacia sa zrejme dosiahne aj umelo,ked tak zhlboka dychas a preto by malo nasledovat trpnutie v ruke.
to bol celkom bezbolestny test? kde ti ho robili a ako sa tato metoda vola??

jeany

čaute,ja som tiež bola na testoch tetánie,robili mi to tak ako napísala Kvetka.Je to fakt hnusná bolesť,ruka ma ešte mesiac po tom bolí.Zistili mi manifestnu tetániu,tiež som z toho bola vyplašená,lebo pred tým som o tom nepočula.

carins

Mne dalina ruku nafukovaciu látku-normálne ako keď idú merať tlak,nafúkli to čo najviac a s ukazovákom tejto ruky som mala pohnúť,ke´d mi povedali.Potom zasa chceli,aby som čo najviac a najhlbšie dýchala, až kým sa mi nebude poriadne točiť hlava.Vraj sa nemám zľaknúť,lebo ak mám tetániu dostanem do ruky silný kŕč.Lekár sedel pri mne a niečo tam snímal s počítačom.Trvalo to celé asi 15 minút.Žiadna bolesť,žiadne kŕče.

kvetka

moja kamaratka na tom bola,a hovorila,ze nic horsie nezazila.vraj,keby mala ist este raz,tak nejde ani za svet. vraj jej pichli ihlu priamo do nervu niekde na chrbte ruky a mala ju tam niekolko minut a zachytavalo jej to nejake impulzy,na zakl.ktorych jej tu tetaniu diagnostikovali. ale niekto mi pisal do mojej temy "hyperventilacna tetania?" ze bol na testoch,na ktorych to vôbec nebolelo. tak je mozno viac druhov ako ju diagnostikovat.

marga

dobry den mozno nikto necital este dalej ale dnes zistili aj mojej sestre ona je zrumunska a vcera mala tazky zachvad,je to titania i.o.ako sa to postupuje?dakujem

pantera negra

ahojte ja tiez mala som zachvad a zistili ze je to titania a ze vraj je to velmi vazne.mam na to lieky,co dalej?

Alternativa

Ahoj Marca,
do tem pisem vzdy len to, co by som s dobrym vedomim a svedomim odporucala nielen citajucim, ale v danej situacii aj sebe :D. To, ze liecba tetanie patri do ruk neurologa, viem urcite. Zalezi na stupni prejavu tohto ochorenia, presne ako kazdeho ineho. A simulant - hmm, kto nezazil nervovy problem, ten nepochopi. Naozaj odporucam zapracovat na sebe, stabilizovat psychiku. Jasne, ze bez stresu nemozeme byt, ale ucme sa ho spravne "filtrovat".