Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
čaute,takéto stavy som mávala tiež dlhú dobu,možno i roky,teraz čo som sa začala liečiť na tetániu-od januára,tak sa mi to upravilo,žiadne depky,trpnutie prstov,tváre,brala som cipralex 1denne,teraz už iba polovičku a je mi fajn,držím vám paste aby ste sa i vy z toho čoskoro dostali,pá
Poznám neprekonateľné pocity na spanie, to je hrozná vec, najmä v práci. Mňa tiež niekedy do zúrivosti privádza, že je pekný deň a ja som neschopná, že iní behajú, tešia sa a ja nevládzam. Dnes som teiž nemala dobrý deň, hrozne zle sa mi dýchalo a chodila som po meste a furt som mala pocit, že mi vypovedajú nohy a padnem... na šlaktrafenie, už keby nám niečo vedelo riadne pomôcť, aby to pre nás bola iba minulosť...
Ahoj ooo, ja tiez chodim von aj sama, ale vtedy aj ked nechcem,mam to v podvedomi,ze ak sa mi nieco stane,kto mi pomoze?A co s malym? Zvyknem sa ukludnovat tym,ze doteraz som nikdy neodpadla.Pohybujem sa tam kde je vela ludi.To mi poradila jedna super psychoterapeutka,ktoru asi po roku znovu navstivim.Mozno mi aspon trosku pomoze,ak sa vyrozpravam.Lepsie sa mi hovori s clovekom,ktory si ma naozaj vypocuje a nesudi ma.Ludi,o ktorych hovorim nepozna, o to je to jednoduchsie.Urcite som aj ja casto v rozpolozeni ale to len preto,ze mam toho uz dost a nebyt syna,asi by ma tu nic ani netesilo.Mat milujucu rodinu a dobrych priatelov je na nezaplatenie.Ale ked s nimi nemozem nikam ist alebo idem a len pretrpievam moje stavy,tak z toho nic nemam.Niekto mi povie,nevsimaj si to,ako keby sa to dalo.Urcite stavy sa snazim ignorovat ale ked to vyvrby,tak mi nepomoze nic.Dnes som si zase jeden paradny uzila,som vycerpana a nahnevana sama na seba.I ked za to nemozem.Z nicoho nic ma zacal brat neprekonatelny pocit na spanie,a kedze ja nesmiem zaspat/byva mi potom horsie/,tak som sa musela silit nieco robit.Potom nastala zimnica,taka vnutorana,som vtedy studena ako mrtvola a do toho nevolnost a ine pocity.Ustupovalo to po 2 hodinach ale uz som unavena z toho.Uz sa tesim na zajtra,snad nasadime novu liecbu a snad aj zaberie.Stale dufam a cakam co bude.Myis ten test si daj spravit,je to bezbolestne a rychle.Mozno keby to v mojom pripade niekoho napadlo pred 7-mimi rokmi,uz by som na tom bola lepsie.
Na depresie pomaha lubovnik bodkovany(St Johns Wort, 1-2 gramy, 0.3% hypericin) a 5-HTP(2x50 mg) tiez niektore vitaminy B, najlepsie je v strese zobrat zmes Stress-B, podla potreby.
Aj mineraly znacne ovplyvnuju , nedostatok moze viest k depresii.
Pre zeny v prechode pomaha yam vyrovnat rozkolisane hormonalne hladiny, ktore mozu tiez viest k depresii(1-3 gramy podla potreby)
Myis ono si moc nenavyberáš, depresia, tetánia, panická porucha, všetko je to veľmi podobné a príbuzné, aj príznaky sú podobné, nečakaj, že ti niekto povie čo ti presne je... ja to dodnes neviem, z každého z tých menovaných niečo... Ale ja mám šťastie, že môj priateľ má pre takého veci pochopenie a je mi neskutočnou oporou, aj v práci to berú seriózne... to musí byť hrozné, keď nemáš podporu v okolí, skús im to vysvetliť nejako
Dobre Zúfalá, držím palce, pamätám si veru aj ja také stavy, že som sa bála ísť sama, ale ja som zase taký typ, že ja sa nedám, ja just idem aj keby som mala umrieť. Niekedy to prejde, niekedy mi je ešte horšie, xi.
Ahojte vsetci,
no, ja uz chodim po testoch 2 roky a stale sa citim, ako vy. Teraz si dam aj ja spravit testy na tetaniu. Zatial mi ju nikto nenavrhol. Ja mam takisto take stavy ako zufala, presne take iste dokonca aj horsie vidim. Moj velmi dobry kamarat je doktor, ale on si mysli, ze mam depresiu. Mne zacala tpnut lava ruka len nedavno, ale predtym mi trpla tvar. Ja zijem v Spanielsku a uz som pochodila snad vsetkych lekarov, co existuju. Ja mam privatne poistenie a teraz sa uz bojim, ze ma z neho vyhodia ak zas k niekomu pojdem. V robote sa mi smeju, ze mi stale nieco je a moj priatel takisto nema ziadne pochopenie. Vsetci si myslia, ze som hypochonder a ze si to vymyslam. Kazdy vecer placem a rano sa zobudzam s hroznou naladou, co mi zase bude. Niekedy sa mi uz ani zit nechce. Ja len dufam, ze to bude depresia a nie tetania. V pondelok idem na testy.
Ahoj,som objednana na stvrtok.Ci sa tam dostanem zalezi na tom,ci manzel odide z roboty a zoberie ma tam,alebo otec ak nebude mat robotu.Nemam kam dat maleho a sama nevladzem ist,takze ma musi niekto odviezt a strazit drobca.Ak by mi to zajtra nevislo,mozem este v piatok,lebo buduci tyzden ma lekarka dovolenku.Neviem kde bola minuly tyzden ked som tam volala a nikto to nezdvihal.Prave mam jeden zo svojich extremov,tak si musim lahnut,akurat aj maly zaspal.Snad ma tam niekto odvezie.Dam potom vediet.
No čo zúfalá, už si bola u doktorky? Máš niečo nové?
Neviem ti povedat, co je z coho a ako to pracuje v tele.
Viem len, ze to velmi pravdepodobne pomaha.