Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Hojenie a regeneracia pecene trva dlhy cas.
Ak doktor z krvi vie povedat, ze si prechodila hepatitidu, znamena ze su v krvi nejake zmeny, ktore vyplyvaju zo zmien v peceni.
Aj pre perfektne zdraveho cistenie a regeneracia pecene je dolezita.
Tak ako nestaci umyt si ruky parkrat za rok, tak treba cistit pecen castejsie, lebo sa stale zanasa, tak ako sa stale spinia ruky.
RNG,
mne povedali, ze vraj uz mam pecen zahojenu. Kontrolovali ju aj scanom. Ako ju mam odmorit? Mozes mi poradit? Zajtra mi maju prist vysledky z krvi a tam je aj pecen. Ja som mala testy na vsetky hepatitidy, a bolo mi povedane, ze som prekonala hepatitidu A, ale vraj som uz negativna. Moj doktor to mal takisto - obidvaja z ryb - ja zo sushi, on z ustric. On chudak bol aj zlty, ja nie. Zufala, ked zle vidis, tak to ti takisto prispieva k tvojmu stavu. Z toho sa ti toci hlava.. Mne okuliare velmi pomohli. Drzim palce
Jod (enzymi a hormony, na ktorych tvoreni sa podiela) bolo spominane viackrat pri stitnej zlaze(hypothyreoza) cystach, myomoch, ganglionoch, hrckach atd
Ahojte, prave som sa vratila od neurologicky.Povedala som jej,ze uz beriem 4 balenie a stale ziadne zlepsenie.Dala mi nove lieky - lexaurin,ze je to tiez z tej jednej skupiny liekov.Chcela som nieco aj na nervozitu a vraj to tieto lieky obsahuju.Bola prekvapena,ze som na tom stale rovnako.Mam sa objednat na vysetrenie ocneho pozadia,kedze mam problemy aj s tym videnim a tlakom do hlavy.Na kontrolu idem o 3 tyzdne.Ak sa nic nezmeni ako krajny pripad pojdem na CT hlavy.Uz som ho obsolvovala pred 7-mimi rokmi,ked to vsetko zacalo, a bolo to negativne.Dufam,ze tak bude tomu aj teraz.Uvidime co povie ocny lekar,mozno aj tie oci tomu neprispievaju najlepsie.Myis, co sa tyka antidepresiv,tak viem,ze som brala ten seroxat naposledy ked som otehotnela min rok a vysadila ho ale na tie pred tym si nepamatam.Bolo mi po nich niekedy horsie, strasne sa mi menila nalada, niekedy som bola mimo.Nakoniec mi povedali,ze nemam depresiu ale uzkostne stavy.Teraz to moze aj ked si to neuvedomujem prerastat trochu aj do depresii ale to len preto, ze mam pocit, ze sa toho nezbavim a musim sa starat o dieta,co je niekedy problem,pretoze sa neda odlozit ked mi je zle ale musim mu venovat vsetok cas.Hrozne ma mrzi,ze sa ho moja mamina,ktora bola pre mna vsetkym nedozila.Viem,ze by som s nou vsetko lahsie zvladala.Manzelova zomrela 7 mesiacov pred mojou.Urcite sa chcem objednat k tej terapeutke,co som k nej chodila.Vela ludi mi radi nevzdavat sa,ja sa snazim ale vzdy po najakom case pride chvila kedy mam vsetkeho dost.Ved ma to drzi 7 rok.Nemam nic zo zivota vtedy ked si ho mam uzivat.Ak sa dozijem staroby,vtedy mi to uz bude na nic.
Serotonin v krvi je aj v mozgu.Samotny serotonin z krvi sa nemoze dostat do mozgu(podla literatury ho zasdrzi bariera) ale 5-HTP sa tam dostat moze.
Prekonana hepatitida A znamena poskodenu pecen, to treba vycistit, odmorit a regenerovat. Inac je zamorene cele telo, kedze pecen je "odmorovac"
Spomenuty bol viackrat protokol Dr Berksona.
Ahojte vsetci,
dnes som pisala z roboty v rychlosti, ale teraz som doma, tak mam cas. Zufala, ty to mas este horsie ako ja, ako vidim. Ja som si myslela, ze to uz horsie nemoze byt ako v mojom pripade. Mne celkom pomohol minuly rok Seroxat, ale potom som ho vysadila a teraz sa to zas vratilo. Medzitym mi zistili, hypotyreozu a teraz beriem hormony. Zufala, musis sa zapriet a bojovat s tym, skus kombinovat vitaminy a zdravu stravu, nic mastne, skus relaxacie, napr. ja som pocula, ze holisticke dychanie je super vec. Ja mam skoro rovnake stavy ako ty, lenze ja nemavam pocity na odpadnutie, ani sa necitim nejako unavena. To by som skor povedala, ze to je psychika a to, ze sa bojis. Vysvetlim to takto, ked sa ti to prvykrat stalo tak si sa zlakla a nejako ta to bloklo a odvtedy si myslis, ze ta to uz nikdy neprejde. Potom si to takymto sposobom aj sama vyvolavas, lebo na to stale myslis.. Skus sa rano zobudit a nemysliet na to. Mozno ze je to aj tym, ze tvoj zivot sa dostal do stereotypu a potom na to viac myslis. U mna napriklad, my ked niekam cestujeme na dovolenku, hned ma vsetko prejde a citim sa ok. Akurat ked sa nudim tak ma to chyti. Ja mam ist teraz za jednym uznavanym psychiatrom a dam si spravit test na tetaniu. Ak vyjde pozitivny, tak to skusim liecit vitaminami, mineralmi plus co mi daju a este pojdem aj k psychiatrovi a hlavne sa nebudem vzdavat a budem sa co najviac snazit byt zaneprazdnena. Zufala, ak sa ta mozem spytat, ake antidepresiva si brala? Psycholog ti prd pomoze, ty by si si mala najst normalneho psychiatra, pretoze tebe tvoj stav zhorsuje aj psychika. Podla toho, ako sa opisujes, tak si aj vo velkych depresiach.
je to slabosť,trpnutie
ooo,prečítaj si prosím ťa článok trpnutie prstov,Brucce tam dobre definuje tetániu
Ďakujem Jeany, ja sa tým cipralexom liečim už dlhšie, ale zastavilo sa to na určitom bode, do istej miery pomohol a včul už nič... tak mi pridala lieky, o týždeň sa vraj uvidí, budeme skúšať... skúšať... a čakať.. a medzitým sa tešíť zo života :) ja sa teším furt:-) fakt