Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

RNG

Ak to nie je srdce alebo problem s cirkulaciou, tak by som mu odporucil brat nejake veci na posilnenie v strese.
Mozno si to sam neuvedomuje, aj ja som musel doslova raz "odkvacnut" kym som si uvedomil, ze som asi pretazeny.
Vtedy som to riesil medom a vceliou materskou kasickou.(az 3 gramy)
Dnes by som bral Stress-B a extra mineraly, aspon pokial tlak nepominie.
Tocenie sa hlavy je aj z nizkeho tlaku a tiez nizkej hladiny cukru v krvi.
Dufam, ze je to len toto. To sa da pomerne lahko odstranit.

RNG

Dobry test na mozgovu porazku je zavret oci a snazit sa dotknut konceka nosa.
Niektore slova sa daju tazko vyslovit pri porazke

RNG

Ak to nie je srdce alebo problem s cirkulaciou, tak by som mu odporucil brat nejake veci na posilnenie v strese.
Mozno si to sam neuvedomuje, aj ja som musel doslova raz "odkvacnut" kym som si uvedomil, ze som asi pretazeny.
Vtedy som to riesil medom a vceliou materskou kasickou.(az 3 gramy)
Dnes by som bral Stress-B a extra mineraly, aspon pokial tlak nepominie.
Tocenie sa hlavy je aj z nizkeho tlaku a tiez nizkej hladiny cukru v krvi.
Dufam, ze je to len toto. To sa da pomerne lahko odstranit.

oroska

ahoj. dakujem za rady. To trpnutie mu prešlo ihned ako si oddýchol. Teraz sa cíti celkom ok len ta stabilita spomína ked sa postaví akoby nebola uplne ako ma byť. Nie akoby sa mu ta hlava točila ale akoby nemal uplne rovnovahu. Taký pocit nestability. Meral si tlak mal 117 na 79 a tep 70. Ked si sadne vraj je to ok. Tak ja važne neviem. V pondelok ma isť na kontrolu dúfam že nebude horšie. Trvá mu to už týžden. To akoby točenie hlavy. Dr.zatial nič nezistila a povedala že je zdravý vyčerpaný človek.

zufala

Ahoj oroska,z mojho okolia viem,ze vacsina muzov velmi narada chodi k lekarovi.Aj moj manzel ide iba v tom najnutnejsom pripade napr. ked mu vyskocila platnicka a nemohol sa hybat.Ostatne radsej pretrpi.Ak ma manzel take stavy uz dlhsie,tak by sa ale urcite mal na nejakeho lekara obratit.Nie je to hamba,ak by islo o psychycky problem.Moze to byt stres,vycerpanost,napatie.A vobec si to nemusi uvedomovat.Nech skusi ist na vysetrenie tetanie,mozno je to z toho.Pohotovost je o nicom,skusala som tam hladat pomoc ale okrem beznej kontroly a rady aby som oddychovala,som nevybavila nic.

oroska

Ja neviem on nikdy nebol psychicky labilný praveže si nemyslím že by to mohlo byť to. Neviem on nieje ten typ ani nikdy nebol skor ja som taká labilnejšia. Ja skor na tu tetaniu myslím alebo fakt neviem dúfam že nema nejaký nador niekde :(((. Prípadne to nebude nejaká mrtvica či infarkt :(((.

myis

Ahoj Oroska,
tvoj manzel pravdepodobne zacina tpiet depresiou. To su priznaky. Ja som mala pred rokom tie iste. Nie je to az take vazne, avsak musis ho presvedcit ist k doktorovi. Ja mavam tu hrcu v krku, ked mam za sebou velmi stresujuce obdobie, inak ked som relaxovana, tak ju tam necitim. Ja som behala po otorinolaryngologoch kvoli tej hrci, ale uplne ciste hrdlo. To je len pocit... Ma to vela ludi zo stresu.

oroska

Dobrý den chcem sa poradiť ohladne mojho manžela. Totiž posledný týžden sa sťažoval na točenie sa hlavy ale nie v pravom zmysle slova že ma prosto pocit akoby neistého kroku. Hlava ho nebolieva. Tlak je v podstate ok. V stredu bol u dr. síce mu namerala zrana 130na90 ale vraj to je hraničné. Vzala mu krv. Výsledky budú až v pondelok. Dnes ma však vylakal prišiel z práce a povedal že išiel celú cestu 60tkou lebo mu vraj trpla tvár, nohy, trocha ruky...obe strany a vraj ma akoby guču v krku.Ze je dosť unavený. On nieje typ človeka čo by si nahovaral kadejaké choroby preto mam strach. Neviem čo to može byť a som z toho viac než nervozna. Mame 2malé deti (4roky, 1,5roka) može to byť z vyčerpania? Dávajú nam viac než zabrať v noci sa nenaspíme už od prvého syna a druhý ma energie za 1Otich. Vie mi niekto poradiť neviem ho dostať na pohotovosť? Cítam tu tu tetaniu mohli by ísť o to? alebo ho mam radšej vyhnať na tú pohotovosť. Ked si meral tlak som pozerala a mal dosť nepravidelný tep ale tak ktovie aké spolahlivé su tie digitalne merače.

myis

ahojte vsetci,
dnes mi prisli vysledky z krvi a doktor sa smeje, ze som zdravsia ako on. Vsetky hodnoty su ukazkove. Tak ja tomu fakt nerozumiem. V pondelok mam ist na tu tetaniu. Uvidime. RNG, ako urcite vies, na hepatitidu su vzdy dva testy - ukazovatele IgM a Igg. Podla toho to vedia povedat, ci sa pecen hoji, alebo nie. Mne robil vsetky hepatitidy od A po E a vsetko som mala negativne, lenze potom ma chcel zaockovat, tak spravil mi, ci som prekonala A. My sme sa totizto "priotravili" v Januari vo Viedni, ja som byvala hrozne unavena, inak nic, tak to urobil a vyslo to pozitivne. Teraz jem velmi zdravo, chodim do Bio obchodu a snazim sa velmi malicko alkohol (raz za 3 mesiace). pokupila som si takisto vela vitaminov - tu je jedna super vecicka, sa to vola Astenolit a je to zmes vit, mineralov a aminokyselin. Moze sa to brat len jeden mesiac, ale vzdy ma to nabije energiou