Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
ahoj zufala! aj ja som bola zufala.. tiez som si odniesla svoje.. behala som po doktoroch a moj primar v rs mi stanovil postkalakulacný syndorm.. ked mi to uz davnejsie pretvavalo... prisli na rad psychicke problemy.. nasadili mi antidepresiva,ked ze v tom obdobi som mala jeden problem.. rada som tomu uverila..ze vyriesim ho a bude vsetko ok.. lenze z tých tabletiek mi bolo zle..primar neochotný ma riesit.. som mala dost jeho necinosti.. tak som si vybavila ruzomberok....a co sa týka tých psychických problemov..za vela veci je psychika zodpovedna..ale co mi uz lezie krkom na týchto doktoroch tak to je ze vsetko nevysvetlitielne pripusuju psychike.. ak nemaju zaujem ta riesit tak diagnozu mas istu...precitam si tvoj pribeh.. mozno bude niecim podobný ako ten moj.. teda az na tu sm dufam:-D... to nebolo pekne pol roka si mysliet ze mozno za desat rokov ma caka stolicka na kolieskach... ale aj tak mi nieco vrta v hlave.. posledna vec co mi brani aby som tomu na sto prercent uverila... mala som pred pol rokom taku prihodu...citila osom prv slabost na ruke,potom trpnutie nohy a vecer som si takmer necitila pol tvare.. od vtedy mam na telej tej polke taký iný pocit.. ako by nebola celkom moja..ani popisat to nviem..ale citam tu ze slabost moze sposobovat aj tetania.. ale moze to trvat az pol roka??? niesuto len take chvilkove slabosti??nic o tetanii neviem.. ked to porovnam so sklerozou multiplex,ktoru mam tak nastudovanu ze by som mohla robit prednasky na výske:-D
Ahoj Veronika,tak to je naozaj sila povedat cloveku,ze trpi niecim takym a nakoniec ide o nieco ine.Mna si za tych 7 rokov tak isto prehadzovali lekari hore-dole,nevedeli prist na nic,tak nakoniec to uzavreli tak,ze je to psychycky problem.Pisala som tu uz o tom,ak chces,tak si to pozri.Tento rok mi zistili,ze je to tetania.Tesila som sa,ze konecne nieco.Beriem lieky a len dufam,ze to postupne prejde.Uzila som si. Niekedy som mala pocit,ze na to kaslu.Clovek keby vedel,tak si pomoze sam.Drzim palce aby si sa dostala do ruk tym,ktory ti budu vediet pomoct.
avojte.. poviem mam svoju krasnu story.. pred 3 stvrte rokom mi diagnostikovali sklerozu multiplex.. mala som zavrete... prv som tomu neverila.. ale ked prisli priznaky trpnutie a nieco co sa podobalo na atak,po ktorom som mala pol roka slabost na tele.to ma dostatocne presvedcilo aby som tvrdeniu doktorov uverila.. prepadla som depresiam a na nete som mala stastie len na same smutne clanky a ludi co na tom boli dost zle a skor sa niekomu potrebovali vzplakat na ramene.. bojovala som s depresiou 4 mesiace, kym som sa vratila do starych kolaji.. az jedneho krasneho dna mi doktor povedal ze ide o tetaniu.. co bola sice krasna sprava ale ja som ju tak vtedy nebrala.. a mala som chut... hmmm... po tom vsetkom.. radsej ani nenapisem... takto sa hrat s pacientmi...
nadory, , myomy, polypy=to je vsetko nefunkcne tkanivo a spravidla zmizne po zvyseni prijmu jodu.
Hlavne nizka funkcia stitnej zlazy nedostatku jodu jasne nasvedcuje.
Pozri v temach pred tym(myomy, hrcky,cysty...
ja by som sa zastavila pri tej poruche autoimunity štitnej žlazy.tiez mi ju endokrinolog bral na lahku vahu a citila som sa coraz horsie a horsie.bolesti pri srdci,v ramene, busenie, unava, zvys. teploty. po rokoch sa stitna zlaza vzburila a vytvorila nador (nastastie nezhubny). to som si uz vybavila endokrinologa v bratislave, som po operacii a citim sa velmi dobre. iba moja terajsia doktorka krutila hlavou, co robil doktor u nas, ked ma neliecil. skus este jedno vyetrenie u niekoho ineho.
Ja uz rok aj pol robim taky vyskum o depresii a strese a vela som citala, ze panicka porucha ma rovnake priznaky ako infarkt. Ze vela ludi pride na pohotovost s presvedcenim, ze maju infarkt, pritom je to panicky atack alebo prepracovanost. Je jeden super clanok od jedneho talianskeho psychiatra, ibaze ho mam v anglictine, on tam rozpisuje vsetky priznaky.
Jeany vďaka, idem na ten článok
Ja si teda nemyslím, že človek musí byť psychicky labilnejší aby ho drapla tetánia, či úzkosť, či depresia, lebo navonok sa môžme javiť psychicky odolní a prežívame to celkom inak a v dneškom hektickom svete sa už o psychickej stabilite a vyrovnanosti hádam ani nedá hovoriť...
Presne ten pocit nestability mam ja cele dni.Zviknu mi zoslabnut a podlomit sa niekedy nohy alebo narazam do veci okolo ktorych idem,napr. do zarubne.V pripade podozrenia na infarkt ci porazku,nevahajte a chodte ihned k lekarovi ako radi RNG.Ak to budu ale tieto ostatne pripady,tak si poziadajte o vysatrenie na tetaniu.Je bezbolestne a rychle.Drzim palce nech mu to prejde a nech sa pokusi oddychnut si.
ahoj. dakujem za rady. To trpnutie mu prešlo ihned ako si oddýchol. Teraz sa cíti celkom ok len ta stabilita spomína ked sa postaví akoby nebola uplne ako ma byť. Nie akoby sa mu ta hlava točila ale akoby nemal uplne rovnovahu. Taký pocit nestability. Meral si tlak mal 117 na 79 a tep 70. Ked si sadne vraj je to ok. Tak ja važne neviem. V pondelok ma isť na kontrolu dúfam že nebude horšie. Trvá mu to už týžden. To akoby točenie hlavy. Dr.zatial nič nezistila a povedala že je zdravý vyčerpaný človek.