Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Baby máte problémy aj s dýchaním? Ja sa dnes nadychujem ako o život, som úplne odrovnaná, nič nevládzem, furt mám pocit, že nemám vzduch...

veronika

ja ma konkretne klaustrofobiu.. tak nenavidim magneticku rezonanciu:-Dked idem do tunela tak mi musia pichnut sedativum..otvorený magnet ako tak znasam..ale ku koncu je to kriza.. to vysetrenie dost dlho trva..15 az 20 minut.. kto nema problem s uzavretými priestormy tak si tam aj pospi.. a tie zvuky nie su az take neprijemne... magneticka rezonacia je to najmenej co ta pri roznych vxsetreniach caka..hnusnejsie je podla mna emg,ked ti pichnu ihlu do svalu..:-P.. a megnetickej reoznancii sa dozaduj.. akoze viem o com hovoris.. ku mne sa primar v rs tak isto staval.. som pripad nevyzreteho, nevyrovnaneho dievcata,preto to mam iste.. a ako do dopadlo? ani jednu magneticku rezoananciu som nemala bez nalezu.. ale co to je ani cert netusi.. nechcem ta strasit.. ale to s tým zrakom.. moze to byt sposobene kadecim.. skus doktorov nejako presvedcit.. povec nejake argumenty... mas dieta,si mlada a nevies ci ti je.. ches istou.. pocula si o takých pripadoch a bojis sa ze si to ty... mna by tiez nikdy nenapadlo ze mozno budem mat sklerozu multiplex.. nechem ta strasit.. ale nikdy nevies... obycajna hlupost moze byt naznak niecoho velkeho...co je iba na zaciatku...netreba to podcenit.. ale lekari to robia... no mozu mat zlý odhad...

zufala

Veronika ja som to aj niekolkokrat lekarom navrhla/tu mag.rezonanciu/ale nejako ma nepocuvali.Asi si musim buchnut po stole,ze na tom trvam.A ked si ma niektory uz do nejakej diagnozy zaskatulkovali,nevideli dovod poslat ma na nu.Bola som v piatok aj u ocnej,budem musiet zrejma nosit okuliare/chcem si vybavit sosovky/.Predtym som nemala so zrakom problemy.Snad to pomoze aspon aby ma nebolievala hlava.Co ti presne robia na tej rezonancii?Vraj je to neprijemne,tie zvuky.

veronika

ahoj zufalka:-)som si citala ten tvoj privý prispevok.. mas to riadne .. 7rokov je dlha doba.. v takých stavo si zacnes namyslat ze ti uz aj sibe... ja to znasma pomali 3 roky a mam dost... ale vies co je svinstvo?.. ze ta za ten cas neposlali na magneticku rezonanciu.. ct nic neukaze.. iba ka klinec v hlave.. ved sa pozri ako mna natahuju s magnetickou reozonanicou... idem na 5tu za tento rok... ona neni sto percentna.. nie to este dake ct... ale stavy mame pdobne .. to musim uznat.. mne zas robia problem vacsie priesory.. vtedy si uvedomim naviac svoj zavrat...

RNG

Tetania=nedostatok mineralov
Skuste aspon na cas nejaky dobru doplnok mineralov, napr zmes na kosti(napr Bone reinforcer alebo podobne) s obsahom vapnika, horcika ,boru,draslika a vitaminov D a K. Spolu s niecim zelenym,napr spirulinou.

veronika

tak teraz si ma dojala.. presne.. presne presne.. toto iste mam aj ja.... celý den.. nemam od toho pokoj.. nezavisle od stresu... neviem sa s ludmi ani riadne porozpravat,neviem s nimi ani tak zartovat ako niekedy... normalne to citim ze moj zivot neni taký plnohodnotný... kuknem sa co si pisala.. snad to najdem... ale vidim .. a prvý krat sa stretavam s niekým co tak citi ako ja... ak na nieco pridem tak ti napisem.. dnes som uz hodila do seba 3 tabletky magnezia:-D.. dako to vyriesime;-)..to ti garantujem.. ja ked mam problem tak ho riesim .. aj sklerozu multiplex som riesila a zohnala si tabletký ktorými japonci liecia sm:-D... ja sa nevzdam.,. do ritky!!!len o tej tetanii este nic neviem... je to pre mna taka nova vec...

zufala

Veronika,na magnetickej rezonancii som zatial este nebola,pojdem zrejma na CT hlavy,snad bude negativne ako pred 7 rokmi.Svoj stav som popisovala prvykrat ked som sem pisala.Mne je zle cely den,to nie je,ze z nicoho nic.Len su dni,ci par hodin pocas dna,kedy to vyvrby na maximum.Som ako keby mimo reality,zda sa mi,ze sa veci pohybuju ako keby boli vo vode,zle sa mi dycha,toci hlava,zacne silno buchat s
rdce,a plno inych hnusnych pocitov.Nevyvolava to stresova situacia,zhorsi sa to hocikedy a hocikde.Nikam nechodime,mam pocit,ze nezijem ako clovek ale ako vazen.Pritom sa chcem tesit zo zivota.

veronika

zufala...fuuu.. aj ty si toho riadne vytrpela.. ti musim uznat.. je to horzne ked ti nieco je.. a ani ty sama nevies.. ci to je od psychiky alebo nieco fyzicke..primes hociaku diagnozu.. aby si uz konecne vedela co mas robit.. som si minule citala kartoteku a az som sa smiala co vsetko som si uz na sebe snazila vsimat a vraviet doktorom..:-D.. a ked uzdaco vymyslia..tak to potesi..nech je to kadeco.. a ked pride zase nova teoria tak si len zmatena.. hm..bola si na magnetickej rezonancii???ak si bola a bola negativna..vacsiny veci sa uz nemusis bat... ale ako ta pocuvam tetania tiez neni výhra..aj mne zvykne bývat zle.. ale nesuvisi to so stresom.. ja to mam skoro celý den.. neviem soferovat auto a dokonca sa bojim chodit po ceste na bicykli.. neviem flexibilne reagovat,ako by ma nietko trafil palacinkarkov po hlave:-D.. a nebola som taka vzdy... pamatam si na den ked som sa citila naposledy ok.. to bolo este cez skolský rok dakedy uprostred.. mas aj ty taketo problemy?? ja este zvyknem byt unavena.. a tiez skoro sa vycerpam... mravcenie mam tiez.. po celom tele.. a svalove zasklby.. vraj to je cistý priznak tetanie.. kokretne tej nerovovej drazdivosti... ty mas ake priznaky??? vidim, ze tato choroba je asi tiez dost rozmanita... ja som inak taka ze sa skoro dostanem do stresu...

zufala

Ahoj Veronika,viem presne na co myslis a nad cim rozmyslas.Clovek/laik ako ja co nevie o lekarstve vela/ocakava,ze ked sa vyskytne zdravotny problem,tak su tu doktori na to,aby mu pomohli.Mne ked to zacalo pred 7 rokmi,myslela som si,ze som vycerpana a unavena aj po psychckej stranke.Robila som vo svojej prvej praci po skole a sefovia boli otrasni.Jednali somnou ako so sluzkou a handrou.Ja som si to najprv nevsimala,neskor som si aj poplakala a ked mi zacalo byt zle,zostala som 9 mesiacov PN,kym ma dali trosku dokopy lekari.Plno vysetreni kde sa nic nezistilo,rehabilitacie,konzultacie u psychologa,aj hospitalizacia a len sama neistota a hadanie.Po nastupe som asi o mesiac dala vypoved.Ale od vtedy ako to zacalo,to trva dodnes.Niekedy mi bolo trosku lepsie,ale v ziadnej praci som nemohla zostat,pretoze sa tie stavy zhorsovali.Tak som zamestnana zatial u otca a dufam,ze ked mi skonci materska budem v stave najst si pracu.Beriem lieky /uz skusam druhe/ na tetaniu a snad je to len toto ochorenie.Poznala som par ludi,ktori maju sm,a ziju v pohode uz niekolko rokov a zatial nie su na vozicku,asi to ma tiez vela priebehov.Ja mavam niekedy trpnutie ruky alebo nohy od chrbtice.Viem,ze mam trosku skoliozu a mam aj vyrastky na krcnej chrbtici.Najprv sme mysleli,ze z toho mam tie stavy ale vraj som na to este mlada a rontgen nic vazne neukazuje.Naozaj som si niekedy pripadala ako debil,ze nic nezistili a ja sa stazujem,ze mi je zle a preto som bola ochotna brat aj tie antidepresiva,ze co ked nahodou.Ale nepomohli.Teraz cakam co bude dalej.