Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
No veď ja som u nej bola prvý a poslednýkrát. Chcela som ísť k niekomu, u koho som ešte nebola a takú kravu som stretla :-) Mám aj iných známych, ktorých tvrdia to isté o nej
Noo, Veronika podozrenie na tetániu mám skôr ja, keď si si to chcela potvrdiť u neurologičky, tak mi povedala, že ju samozrejme mám a že som hysterická a mám sa ukľudniť a povedať psychiatričke, že ma zle lieči. Proste hučala ako sprostá, liečba žiadna, tak mi psychiatrička zmenila lieky... ale sa zdá, že nič nové
To som si aj myslela,lebo ked som pred 7 rokmi isla na CT,tak mi to tiez vybavoval neurolog.Tusim som aj mesiac cakala,kym mali volny termin.K neurologicke idem za 2 tyzdne na kontrolu,tak sa jej spytam,ci ma tam moze poslat.Clovek si uz niekedy pripada ako pokusny kralik ale je ochotny podstupit vsetko,poklial to moze pomoct.Zo skusenosti u inych ludi viem,ze im robili taketo vysetrenia vtedy,ked im uz boli na prt alebo ak natrafili na dobreho lekara.Moja mamina to podstupovala ked uz na tom bola velmi zle a len jej potvrdili,ze sa nebude dat nic robit.Ja si zdravotne poistenie platim,tak nech ma uz nestvu,ked sa mi uz nebude dat pomoct,potom si tie vysetrenia mozu strcit ......ved vies.Snad dobre pochodim.
fuuu..ale ja taketo existencne problemy nemam... mne s kruti hlava a som nestustredena.. ako by som bola mimo reality... zufala.. na rezonanciu mozgu ta moze vypisat len neurolog.. to vysetrenie je dost drahe.. tak ma stastie ten kto sa nan dostane.. ale verim ze sa ti podari ich spracovat... raz som tiez tak mala ist na rezonanciu.. a moja obvodna mi povedala ze to neni v jej kompetencii vypisat ma na magneticku rezonanciu... uz neviem aka to bola konkretna situacia..
Ahojte,az teraz som sa dostala k PC,prislo mi velmi zle a chytila ma migrena,ale poriadna.Dala som si tabletku,otvotila okno a lahla som si k malemu ked isiel spat.Ale len som sa prevalovala,ked ma boli hlava,zuby a oci,tak urcite si neoddychnem.Ani kava mi nepomohla.Prebrali sme sa teraz a nie je to o moc lepsie.Hned ako som sa pozrela von,vedela som,ze je to pocasim.Som proste meterosenzitivna/rosnicka/.Veronika a kto ma na tu mag.rez.moze odporucit,neurolog?Ako keby toho bolo malo,malemu sa spravila v oku krvava podliatina,dufam,ze je to len prasknuta zilka.Volala som detskej lekarke,zajtra k nej ideme,budem ako na ihlach.Este som sa s tym nestretla.Boliet ho to neboli a je vesely.Mne pomaha pri pocite nedostatku vzduchu ventilator alebo ked som na balkone a fuka vietor.Ako sa inac mas ooo,zmenilo sa nieco?Mne je trosilinku lepsie po tych druhych likoch,okrem dneska.
ja som na tom podobne.. ale tak ze kazdý lekar tvrdi ine.. takze lekari muju podozrenie na tetaniu? a ako dlho uz o nej vedia?
Ked sa chcete dostat z tetanie von, musite brat mineraly. Ci uz v potrave(hlavne zeleniny) alebo v doplnkoch potravy.
A mozno aj niektore vitaminy (B,D.K)
Chodenie po lekaroch a lamentovanie vas z toho nevynesie von.
Veronika ďakujem ti, ale až také zlé to nie je :-) som už na to zvyknutá, nie je to prvýkrát, to je tým počasím. Ani ja o nej veľa neviem a nikto si nie je ani istý, či ju ozaj mám, ako v kocúrkove
ale ak mas ozaj vazny problem.. chod na pohotovost alebo zavolaj zachranku... neviem... alebo svojmu doktorovi.. co mas robit.. ak mas k nemu doveru