Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahoj Veronika, viem,ze si z toho vsetkeho na nervy ale nevzdavaj to.Kolko lekarov ti urcilo aku mas diagnozu?Jeden,ci dvaja nestacia.Skus dalsieho.Neviem ti inac pomoct,len ta podporit.Ja stale dufam,ze to prejde a sustredim sa na to ake mam povinnosti.Mojou najvacsou teraz je moj syn,takze to nesmiem vzdat.Dnes som zostala zaskocena ked ma okolo druhej strasne zacalo boliet telo od pol pasa dole.Trhalo mi svaly aj kosti/presne ako ked clovek rastie/.Lahla som si ale moc to nepreslo.Je to zase jedna z mojich reakcii na pocasie.Ale prejde.Tiez sem tam prepadnem pocitu,ze uz nevladzem ale chcem ist dalej a tak bojujem.Skusala si uz psychoterapiu,je super ked sa clovek moze vyrozpravat.Ja hned ako budem moct tak k mojej terapeutke pojdem.Nezufaj a rob pre to vsetko aby si si pomohla.Iba ty vies ako ti je,nijaky lekar ti sam od seba nepomoze.
cavte... starka je na lozkovom na neurologii.. boli sme ju kuknut a stretla som jednu super doktorku.. ta mi povedala ze tetania sa neprejavuje dlhodobymi slabostami... ja si tu slabost citim pol rok v kuse... prepacte,ze sa vam tu spovedam..ale ja uz vazne nevladzem.. kadzdy mi vravi nieco ine.. skoda ze moja noha nevie rozpravat.. hned by povedala doktorke aksini ci jak sa vola ze co si o tom celom mysli.. uz neviem co mam robit.. prestavam to zvladat... kazdy den na to myslim.. ja som normalne presvedcena ze mam sklerozu multiplex:-D.. viac ako doktori...
Lexaurin=bromazepam, jeden z benzodiazepanov s bromom
en.wikipedia.org
Brom je extra ukludnovadlo v nom ale vsetko co plati na ostatne diazapamy plati aj na lexaurin.Teda aj ta kratkost dychu ako nasledok.
Diazepam a benzodiazepam schovavaju pod desiatky mien na oklamanie zakaznikov a dokonca casto aj lekarov.
A podplacaju lekarov za predpisovanie.
Co sa este tyka tych krvnych testov,tak ich mam vzdy dobre.Jedine,co mi zvykne nesediet je zelezo ale to potom beriem,kym sa to da do poriadku.Dlho som bola sledovana aj na hematologii,som chudokrvna.Tlak,srdce a vsetko ostatne mam vzdy ukazkove,preto si nevedia rady.Nie je nic horsie ako ked je cloveku zle a nie je to vidiet.Ked ma niekto nieco napr. so zaludkom,tak to zistia a liecia.Ale v nasom pripade sme podla niektorych bud hypochondri alebo psychcky chory.
RNG,ja som ale xanax nebrala.Brala som od psychyatra seroxat ale to je zrejma ta ista skupina liekov.Ked mi zistili tetaniu,tak mi dali quajacuran/ktory nezabral/ a teraz 2 tyzden beriem lexaurin,po ktorom je to aspon o trosku lepsie.Ozvala sa mi aj jedna pani na mail a ponuka mi pomoc liecenia na prirodnej baze,bez liekov.Uvidim ako mi bude pomahat to,co beriem,ale nevylucujem moznost skusit aj pomoc od nej.Jeden cas som brala aj homeopatika a viem,ze vtedy ma to ako-tak postavilo na nohy.
Ano, je aj druhy zdroj tetanie, nielen nedostatok mineralov ale aj nedostatok CO2.
To je tak isto vidiet na krvi, je to hyperventilacna tetania a riesi sa dychanim do sacku./
Ako ale lekar si moze tieto 2 pliest, zostava pre mna zahadou.
Zufala, tvoj priznak je hypoventilacia(dusenie sa)
en.wikipedia.org
Tu si mozes jednoducho najst, ze napr Xanax=alprazolam=benzodiazepine sposobuje hypoventilaciu.
Ako to niekto moze len predpisat cloveku s tetaniou a hypoventilaciou!
Ja celu tuto temu nechapem.
Predsa nedostatok mineralov musi byt vidiet na obycajnom krvnom teste.
Prebytok fosfatov a nedostatok vapnika je hlavny dovod, ale aj ine mineraly prispievaju.
Choroba-vlastne nedostatok ma milion roznych priznakov, od slabosti, krutenia sa hlavy, krcov vo svaloch,dusenia sa, hormonalnych problemov ,tachykardie-no proste plno.
Najjednoduchsie je adresovat extra prijem mineralov, nie brat lieky na ine priznaky a donicit si telo.
Aspon skuste brat nejaky balancovany mineralny doplnok, mozno to vyriesi vas problem.
To sa da urobit aj bez lekarov.Ved sa jedna len o doplnky potravy, nie o lieky!
ooo.. a ty mas aký pocit ked to tu citas?? tie priznaky.. ze mas tu tetaniu?? bo ja ked som citala ako sa citi zufala.. tocenie hlavy,dezorientacia co trva celý den... hned som vedela ze je to moj pripad...zasklby mam.. a co ty? citis,ze sa lahko zostresujes?? bo ja ano.. inak zasklby nie su prejavom sklerozy multiplex tak kazdemu komu to napadlo si moze vydýchnut.. ale jedna choroba nevylucuje druhu.. to je tiez pravda...inak na zistenie ci sa vam v hlave siria vsetky signaly tak ako maju su urcene vyzualne evokovane testy.. tam by tiez mohli nieco zistit.. a co sa týka tých lekarov.. lekari su svine.. ma riesil neschopný doktor v rs. potom som sla za neurologom do rk.. a ked som prisla za doktrom do rs s akutnym problemom..zobral mi kartoteku a zahodil posledu pozitivnu rezonanciu, ktoru mi este on sam odporucit ze by som mala ist do bystice.. drahe vysetrenie by bolo skoro v prdeli,keby si v rk vsetko neprefocovali.. chvalabohu... potom ma milý pan primar vysackoval z oddelenia.. volky nevolky:-D urazeny ze som sa na neho vykaslala a sla riesit problem do ruzomberka.. takze doktori su nietkori na hlavu.. treba na nich hodit bobek a ist riesit veci k inemu...