Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Veronika,nepovedali mi aky mineral mi chyba,len,ze uz vedia co mi je.Ja som bola strasne stastna,pretoze 7 rokov nikto na nic neprisiel a bola som presvedcena,ze ked uz sme zistili co mi je,budu ma liecit.Moja krstna ju mala pred 15-timi rokmi a po pol roku brania liekov sa z toho dostala. Je pravda,za ju to niekedy chyti ale je to nic v porovnani s tym,cim prechadzam ja a presla aj ona.Psychoterapia je super,ja som sa za to nehambila a som odhodlana zase ku mojej terapeutke chodit.Je zlata,asi som mala stastie,nemam pocit,ze je jej to jedno a velmi ma podrzala ked mi umierala min. rok mamina a aj ked sa mi blizil porod,ci svadba.Tesi sa somnou.Teraz som u nej uz rok nebola,co je maly na svete ale sme v kontakte a objednam sa.Bola som viac vyrovnana a kludna,nie ako teraz somstale unavena a nervozna.Drzim palce pri maturite.Sustred sa len na nu anebudes si svoj stav az tolko vsimat.Aj ked viem,ze to niekedy nejde.Drz sa.

veronika

kocky.. do 10teho sa tu neukazem... idem konat.. idem dat kabel od internetu otcovi.. bo uz hrone blblosti tu dorabam a hrozne sa s tým zaoberam.. ked by som sa mala ucit.. pa a drzte sa.. papajte magnezium a vapnik:-)

ooo

presne tak VEronika, musíš sa upokojiť a menej na to myslieť a riešiť to, sama na nič neprídeš a uvidíš, keĎ sa psychicky upokojíš, bude ti lepšie...

veronika

ooo.. aj ja som sa pýtala... slabost co sa týka diagnozy tetanie je vraj chvilkova... netrva pol rok.. ta moja sa podoba na atack a la skeroza multiplex.. ktoru som mala pol roka diagnostikovanu.. diagnostikovanu.. nie podozrenie na sm... brala som tabletky.. germaniu... zvysuju interfenon v tele.. ja uz neviem... moja slabost a iný pocit.. cele dni non stop si citim inak pravu stranu tela.. zacalo to raz rano ked som mala slabost na ruke.. na obed som mala zvalstny pocit na nohe a vecer som si necitila polku tvare.. takmer... to bolo pred pol rokom.. od vtedy ked siprejdem po tvari citim rozdiel vo vnimani oboch poliek.. mam iný pocit na ruke...aj na nohe.. a citim ze sa mi torsku horise odraza od spicky na pravej nohe... je toto tetania???

veronika

kocky.. do 10teho sa tu neukazem... idem konat.. idem dat kabel od internetu otcovi.. bo uz hrone blblosti tu dorabam a hrozne sa s tým zaoberam.. ked by som sa mala ucit.. pa a drzte sa.. papajte magnezium a vapnik:-)

ooo

Veronika a čo myslíš presne tou slabosťou? Lebo mne zas hovoria, že to je jasný príznak tetánie... zaujímavé

ooo

No Veronika ja to už neriešim, že ako sa volá moja diagnóza, ja proste viem, že to je psychické a viem tiež rovnako ako všetci, čo ma poznajú, že mám na to nárok :)Tiež som mala obdobie, keď som brutálne trpela tým, že mám tú alebo tamtú hroznú diagnózu. Ale nemám. A neriešim to. Tiež premýšľam nad tým, že pôjdem na psychoterapiu, môže to byť celkom zábavné a možno to aj pomôže...

veronika

zufala.. ked som sem prvý krat prisla bola som presvedcena ze tu tetaniu ozaj mam.. a mozno aj mam... niekedy konam velmi impulzivne.. od doktorky hned za komp.. mam zvýsenu nerovou drazdivost ale aj nieco co sa na tetaniu nepodoba.. este to moze byt od chrbtice.. dakujem za dopoved.. viem ze nik na tomto fore s tým nic nespravi.. ze to tu vlasnte pisem zbytocne.. ale uz mi dochadzaju nervy..ako niekto moze nieco take vyslovit.. diagnozu.. a nevypocut pacienta... nie ze by som si teraz nieco namyslala.. nejake strasne diagnozy.. prisla som sem, aby som sa dozvedela co to ta tetania vlasnte je.. a kazdemu,komu som povedala o sovjich problemoch este aj neurologicke tak mi povedal,ze ano.. je tam nieco z tetanie.. ale ta slabost... a opakovaný nalez na mr.. zacarovaný kruh.. 10teho mam matury a co robim..??? trapim sa ze co mi je... sedim za kompom a beham po vsetkých moznych kutoch a hladam informacie... mam chut brnknut svojej neurologicke..zufala.. mas to tazke.. ake mas krvne vysledky??? povedali ti presne aký mineral ti chýba?da sa to vobec zistit z krvy?? rada by som ti nejak pomohla.. ale neviem.. nemam s tým skusenosti.. o tetanii viem dva dni... inak pisala som jednemu chalanovi.. za tetaniu.. on mi odpisal ze na to si objedlan tabletky d vitaminu z ameriky.. bo tu su len na predpis aj to mala davka.. a ze mu to pomohlo.. neviem uz presne co d vitamin pomaha vstrebat..ci vapnik alebo magnezium.. ale aj ja som bola v lekarni...pýtat sa na decko a odpoved jasna.. len na predpis.. decko mame s mgnesiom(asi to bolo magnezium..neviem)