Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahojte,
ja mam vysledky z krvi a vapnik mam v poriadku. Ale ste ma riadne postrasili s tou sklerozou multiplex, sakra! Teraz sa totalne bojim, ze to mam. Citala som si priznaky - skoro ma porazilo.. Ja som mala magneticku rezonanciu minuly rok, ked som zacala mat zavrate, ale mala som ich v poriadku. Chcem este podotknut, ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy. Zacala mi trpnut lava ruka a strastne sa bojim
mam pred sebou magneticku rezonanciu koncom roka(uz moja 5ta za tento rok:-D)zachvilu budem svietit ako svetojanska muska.. a este nejake vebky a test na tetaniu...tak sa uvidi.. cas to vyriesi.. stresantka som aj ja.. xii.. dost rýchlo sa zlaknem,vylakam.. ale ked sa zle citis.. zufala.. ide s tebou i psychika dole... ked ti je zle a nevies sa sustredit na svet nevies sa ani zabavit.. niecim potesit.. aj ja si myslim kadeco .. xii.. co radsej ani nevravim.. a psychiatricke by som to deto nepovedala:-D.. to by som si teda dala:-P. tak sa majte krasne.. este raz pisem.. ale tento raz uz vazne.. paa
Ta moja psychoterapeutka sa ma na zaciatku spytala ake mam problemy a potom sme patrali po pricine.Kazde sedenie bolo raz do mesiaca,kde som rozpravala co mam nove,co ma trapi a ako to vsetko prezivam.Som moc uzkostliva.Prezivam vsetko vaznejsie a sucitim s kazdym.Ucila ma reflexne cvicenie,pri ktorom sa mam uvolnit ked neviem zaspat.Nemam pocit,ze mi dala nejaku svoju teoriu o tom co mi je.Naozaj som sa u nej vzdy citila dobre a odchadzala som uvolnenejsia.Asi to zase potrebujem.Pred nou som bola u dvoch trdiel,skoda reci,len tu mate lieky a ukazte sa o mesiac.Pribrala som z nich a bolo mi na nic.Ale jej verim,aj maleho som jej bola ukazat.Je to moznost dostat zo seba von to,co doma ani znamym nepoviem.Bud ich nechcem urazit alebo neviem,co si pomyslia o mne.Ja citim,ze nie som v psychyckej pohode ale nemyslim si,ze to je hlavny dovod mojich stavov.Takze podstupujem aj vsetko ostatne.A tie pocity,co Veronika opisujes,tie maju aj moji kamarati,ktori tu sm maju istu.Tak dufam,ze to u teba prejde a je to len reakcia tela na vystresovanie pred skuskami a budes po nich v pohode.
a sm a tetania sa v niektorých veciach dost podobaju.. ale jedno je zvýsena drazdivost.. druhe otupena drazdivost.. alebo slabost.. alebo hmm.. vslico... o tej diagnoze sa da kniha napisat.. ale to neni do tejto diskusie...
sm je dost zaludna vec... moze trvat roky kým ti ju diagnostikuju.. ale ked nemas prejavy co by ta dostatovne presvedcili.. netreba sa bat.. ma to len jeden z 1000 az 2000.. tetaniu vraj kazdý 4tý.. najcastejsie zeny.. heee.. to sme ale dopali... tak ale ja potom z toho vyvodzujem to ze tetaniu ma skoro kazdý.. len u kazdeho sa to inak prejavi.. niekomu viacej niekomu menej
zufala... tak to si mala stastie na psychoterapeutku.. ked som bola teraz v rk na lozkovom poslali ma na psychologicke vysetrenie.. ako sa vyrovnavam s diagnozou a ci tie klinicke prejavy nahodou nemam od psychiky.. a ta cuza ma zacala presviedcat si som si ista ze nemam depku z toho ze mam sm.. ze je to zla choroba a ja som este mlada.. normalne to zo mna tahala.. nie.. nemam.. bola som s tým zmierena.. ale co ma dokaze vytocit to su tieto natahovanicky.. nic o tej chorobe nevedela..ani to ze teraz skoro kazdý mesiac je nejaký nový boom v liecbe.. ja psychiatrickam a psychologickam neverim.. vsimaju si na tebe vsetko.. a moze to zamotat este viac diagnostiku.. sice niekedy pomost.. mna to len zdrazalo pred rokom.. zeny v cakarni ma naifikovali,ze ked mi uz dlksiu dobu nevedia prist na to co mi je.. tak je to urcite psychika.. tak som vtrhla ku nej od ordinacie a spustila vsetko od svojho dectva az po dnes:-D.. a bum.. diagnoza bola na svete...
No ja mám zvýšenú neuromuskulárnu dráždivosť... a sm mám vylúčenú všetkými neurológmi u ktorých som bola a pýtam sa na ňu všade :-)
Nie Veronika, to čo popisuješ ja nemávam, ja mám slabosť v zmysle únavy, niekedy sa mi ani vstať nechce, keď sedím. Tá únava ma najviac trápi
a sm a tetania sa v niektorých veciach dost podobaju.. ale jedno je zvýsena drazdivost.. druhe otupena drazdivost.. alebo slabost.. alebo hmm.. vslico... o tej diagnoze sa da kniha napisat.. ale to neni do tejto diskusie...
ooo... hmm.. to neni taka slabost ze nevladzem... no vlastne aj ano.. na urcite casti tela.. na tu muju pravu stranu.. mam pocit ako by nebola celkom moja... ako by som napr mala polku ponorenu vo vode:-D.. alebo v dakej inej dymenzii.. a citim to stale.. od rana do vecera...neni to unava.. ak myslis to.. sice sa unavim lahko.. ale unava to neni.. je to slabost,iný pocit,zmena vnimania na moju polku tela.. boze.. uz mi je normalne zle ked to pisem..:-P.. ooo... ty zvyknes mavat slabosti??? ale nie take unavove.. take klinicke.. urcite casti tela.. boze... rozsievam tu zlu naladu:-D prepacte vsetci:-)