Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahoj zufalka, nuž moja aj ja placem, som na dne..ale musim dcera ma v skolke vystupenie, budu vonku a tak aspon ansadim brylky aby nevideli že som plakala..citim sa smrtelne chora, slaba..mam tušak že mam SM.nik nic nepotvrdil , nebola som u lekvara ale,,co citam na nete tie priznaky tak ...
mam brnenie, trpnem, raz som mala taký stav že konec...
trpli mi pery, usta.. akby sa mi natahovala tvar, bolo mi na odpadnutie...cela som nanic a odvtedy som na dne..nie je den aby som neplakala a nemyslela na zle veci..nic ma netesi..
bojim sa ze raz odpadnem a bude po mne..
poznam tvoje pocity a vsetko..viem co to je ta bolest a nechut ist niekam...
Ahoj Soravia 123,je toho strasne vela.Najlepsie bude,ak si precitas moj prvy mail z 9.8.07 na str.c.16.Aj neskor som o tom pisala, ak sa ti bude chciet,tak si to precitaj.Po 7mich rokoch ma poslala nova neurologicka na EMG,kde povedali,ze mam tetaniu.Beriem uz 2 lieky ale nejako vyrazne lepsie sa necitim.Krce najake silne alebo vytacanie prstov,to nemam,Mam stavy ako presne pred kolapsom.Nie sem-tam,cely den.Ved si to precitaj a ak chces,tak sa k tomu vyjadri.Dakujem.Ale existovat s tym uz nevladzem.
zufalka,
co ti vlastne je??? mas tetániu? bolia ta koncatiny????
mas točáky..alebo?? co??
Ahoj myis,ja som z BA.Som rada,ked sa mi podari,ze otec alebo manzel-ak nerobi,mozu ist somnou na vysetrenia a strazit maleho.Nie som v stave cestovat niekam sama a ked je tu to dieta,nemam ho kde nechat.Aj ked mam toho vsetkeho dost a som rada,ze mi doteraz ziadne vazne ochorenie nenasli,stale chcem vyskusat aj vysetrenie,ktore mi este nerobili.Zrejma niektori lekari na to nevidia dovod.Naozaj neviem co si mam mysliet.Ale ked pojdem neurologicke,trvat na mr budem.Mozem ta este poprosit,vysvetli mi,co sa tymto vasetrenim vlastne zistuje.Prave som prisla od chirurga,prst je zatial na tom dobre,snad to bolo naposledy.
Ahoj Zufala, mna tiez caka magneticka, tu to dostanes lahko, nie ako na Slovensku, kde na tebe setria.. Paneboze, hroza. Mne sa len tocila hlava a zle sa mi dychalo minuly rok a uz ma posielal na radiologiu a na spirometriu, atd... Ja som mala na Sk ale stastie na doktorov, som z Martina a tam mame dobrych doktorov. Plus moj byvaly frajer bol doktor v Martinskej Fakultnej nemocnici.. Tam si skoc, tam su super.. Ja som bola na SK s chrbticou a doktor bol velmi zlaty a potom som bola u Dr. Kafkovej, ona je otorynolaryng. a je fasa. Na urovni.Aj ordinaciu ma super. Napis mi, odkial si..
Ahoj myis,zrejma si to budem musiet vydupat,mam niekedy pocit,ze ti lekari nepocuvaju.Minule som sa na nu opytala/na mr/ a dockala som sa iba tukania do klavesnice pri pisani lekarskej spravy.Poviem jej ked tam pojdem,ze ju chcem,som zvedava co mi ona povie.Co sa tyka masazi,uz som absolvovala vselico.Rehabilitaciu/hlavne kvoli krcnej chrbtici/,cvicenie,elektroliecbu atd.Aj homeopatke som chodila a ta ma masirovala sposobom aky spominas.Vzdy som sa citila potom lepsie ale to by som u nej musela byt kazdy den.Minule ma masirovali podla tych bodov a prislo mi na odpadnutie.Takze radsej chvilu nie.Ja uz mam pocit,ze som vyskusala tolko lekarov a metod,aj podla zdr.karty,ako ludia,ktori maju min. 50 rokov.Vraj podla rontgenu nie je mozne aby mi tie stavy vyvolavala chrbtica.Tak naozaj neviem z coho to je,ak to bude len tou tetaniou a dostanem sa z toho,budem rada.Nemozem sa ale niekedy zbavit myslienky,ze co ak mi nieco nenasli,co to vyvolava.Moja babka/ktoru si nepamatam lebo zomrela ked som mala 3 roky/ a aj moja maminka zomreli po 40-tke na rakovinu.A mam byt kludna.
Zufala, nech ta poslu na tu magneticku rezonanciu, preboha.. A masaze si neskusala? Ja som bola teraz u jedneho holistickeho masera a ten mi stlacal take body na tele, ze som to presne citila v hlave tam kde ma bolela.. Velakrat tieto bolesti hlavy a tlaky su sposobene nejakym blokom v chrbtici alebo niekde v tele. Mne sa to uvolnilo, hlavne pri koreni nosa, medzi ocami som mala taky tlak, teraz je to uz lepsie, aj ked po jednej masazi sa to nevytrati
Unava a slabost su u mna ten najmensi problem.Ja mam silne tlaky do hlavy,toci sa mi,zhorsi sa mi videnie,pocujem zvuky ako keby z inej miestnosti,o par stran spat,ked som sem 1x pisala,si mozes pozriet vsetko.Je to stav ako pred kolapsom ale nie na chvilu,trva to cele dni.Teraz je to aspon o trosicku lepsie.Ale ten pocit,ze som s malym sama a nahodou by sa nieco stalo ked to prave mam je strasny.Neviem dokedy sa budem este trapit ale nebavi ma to.Clovek ma pocit,ze nezije normalne.Kamosky idu hocikam s detmi,ja podla stavu,a aj ked idem vzdy von,tak sa mi pohorsi.Trvam na tom,ze ked budem mat cas,skusim ist po roku zase ku psychologicke.Ja som ochotna skusit vsetko.Na CT ma zatial neposlali,uvidim ked sa nic nezmeni a ani tu mag.rezonanciu mi nenavrhli.
Zufala, k tvojim stavom patri aj unava? A slabost?
Myis,ku neurologicke pojdem az ked doberiem este asi 1 a 1/2 balenia liekov co mi zmenila.Som zvedava co vymysli ked jej poviem,ze ziadna dalsia zmena nenastala,ved uvidim.Pi vela tekutin aby si telo zasobovala vodou ked zrejma aj zvracias.Mne trosku vadilo ked som citila nieco mastne,pecene ale zjest som to mohla.Snazila so sa viac ale o jemnejsie jedla.Nemala som ziadne besne chute ako niektore zeny hovoria,jedine vzdy vecer som mala chut na zelene jablka.Jednak ma osviezili a aj mi lepsie travilo.Drz sa.