Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Nerozsiri.. Manzel je chladny? Moj priatel je tiez taky businessman, len svoj business vidi. Zo zaciatku bol velmi zlaty, vzdy ma vypocul, ale teraz ma len odbije, ze zas mi nieco je. A mna to boli. Niekedy si zelam, aby prezival to iste, co ja, aby to sakra pochopil! Potom sa len cudujes, ze preco je to take nespravodlive a nemaju to aj ti druhi okolo teba, len preto, aby to pochopili!
hmhmh, nepoviem ani vlastnej mame...ale bbojim sa ze sa to rozširi som učka a ak sa to decká dozvedia- tak si to vieš predstaviť...
mužovi tiež nie, on je taký silný a pragmatický...by sa mi smial..
ja som taký osamelý bežec...
inak sex ma zvykol uvolnit ale muž nechce...už ani na to ma nechce:)))len ma položiť na invalidný vozík a tlačiť..najradsej niekam do riti..:)))
mamina mi zvykla vravievat ked som robila cirkus ze mam rakovinu a hrcku v prsniku- vies co, kup si truhlu lahni si do nej a čakaj...:))
nepovedz nikomu, ja som povedala jednej kamoske a ta sa mi potom smiala za chrbtom. Teraz sa cuduje, ze som ju odpisala! Krava jedna. Nastastie ma super kamosky, ktore ma podrzali a tym mozem povedat vsetko.. Mna teraz akurat vytocil priatel, lebo ma boli zub a on tu pusta telku totalne nahlas, plus mne to ide do ucha ta bolest a on je ako chuj. Niekedy mi lezie na nervy totalne a myslim, ze semtam sa ten moj stav zhorsi, lebo ma uz sere s prepacenim
myis, budem musiet...
lebo som si vsimla ze sa neviem ani z chuti zasmiat..stale sa kontrolujem..neviem sa uvolnit...a hlavne poz. mysliet..stale cakam to zle ..akykeby som si lepsie ani nezaslužila...
dufam, ze nie som odpisana:)
Soravia, zajdi si k psychiatrovi... Bude ti lepsie a to nie je ziadna hanba. Vsak nikto to nemusi vediet.. Ani tvoj manzel.. Ja by som tam hned bola, keby som nebola tehotna
jaj baby ano som v depke..aj teraz manzel odisiel..za businessom..a ja som sama s malou..kreslime si ale nie je to ono...potrebujem s niekým kecat aby ma niekto hladil...a vravel ze nemam SM:)))
je až smiesne ako si vsetky namyslame ze mame SM..to si asi fakt myslia ludia ked su v depkach:))
normalne som si ista:)))
ale keby som sla k dr. a povedala vies co kamoska nerob mi vys..ja mam SM...daj lieky:)))tak ma posle niekam...
ale prezijem nejak..prezila som rok..inak
taku riadnu ataku som mala a zacalo to ze som mala tlak v hlave potom pocit na odpadnutie..lahla som si a potom pocit ze sa mi natahuje tvar ze opucham...ale nic brnela mi..pomahali studene uteraky na tvar....a potom mi trpli ruky...po chvili preslo..a ten strach ze umrem:)))ze ked odpadnem tak už ma nik nepreberie...
to bolo vlani trvalo chvilku nejak som to rozchodila a vecer som tancovala na svadbe..ale strach ostal...teraz mavam obcas pocity ze odpadnem, ze mi trpne brada, necitim si jazyk, vsetko mi drevenie a brni:))) fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj:)
vyplyva to z mojej vnutornej nespokojnosti zrejme,,z niecoho co ma ťaži..možno pocit nepochopenia alebo ze ma nik nema rad..aj po Ataku som mala pocit na dusi- som ako casovana bomba...proste nieco co sa derie zo mna von a nie a nie to vypustit a živim to v sebe už roky...
no, to my dve so Soraiou by sme sa mali premenovat na zufale, ha ha.. Ooo ja mam velmi dobreho kamosa doktora, ktory sice nie je moj doktor, lebo on sa specializuje na rakovinu, ale ja som ho poznala predtym ako sa mi zacali tie stavy a on mi od zaciatku vzdy radil a vypocul ma, pozrel mi vsetky testy a prediskutoval so mnou a on vravi, ze keby si myslel, ze mam sm tak by mi okamzite povedal.. Stretavam sa s nim skoro kazdy tyzden a on ma ubezpecuje, ze som hypochonder..
Zúfalá dúfam, že to mužovi vždy povieš, že povedal niečo, čím ťa ranil. Toto je choroba ako každá iná, to nie je že sme hypochondri. Ja to priateľovi vždy hovorím, keď náhodou niečo, lebo inak nevie, že ako to na mňa pôsobí...
Zúfalá nechceš si zmeniť meno? to znie tak depresívne a ty taká ani nie si... ako sa volá synček? A Myis, mne ju vylúčili dvakrát, tak to uz neriešim. Ja verím a zo srdca ti želám, aby si ju nemala ani ty. Ale vieš čo, mám známu, ktorá ju má už niekoľko rokov, mala len 1 atak a nikto by nepovedal, že jej niečo je, normálne funguje a takýto stav sa dá dlhodobo udržať. Záleží na tom, že aký máš stupeň. Ale ty ju nemaš :-)
Soravia a precitala si si, co si hypochondri najviac namyslaju, ze maju? OOO ti zavidim, ze ti tu sm vylucili, ja idem 18. oktobra a uz teraz trpnem, ze co ak..