Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

veronika

myis..vobec to dobre nezvladam... nech aj mam tu sm.. nech mi ju konece diagnostikuju..len nech ma takto nenatahuju... a tu tetaniu mam naisto.. uz mam na nu aj lieky... predisali mi dake antidepresivom(co som vobec nenamietala bo po posledných dovch navstevach som odchadzala z ordinacie s placom a ako to berem druhý den mam vsetko uplne na haku.. vsetky diagnozy sveta) magnezium a nejake kvapky co pola priloha pre pacienta napisana tak ze to pochopi len doktor.. dali mi lieky aj na sm... ale su to skor take vseobecne na prekrveie a tak... vyslekdy mi vysli divoko a doktorka povedala ze sa k tomu nebude vyjadoravt.. nech si pockam na magneticku reoznanciu.. ze sa uvidi.. cu ju mam aelbo nie.. ale konecne som sa stretla s dobrou dusou v bielom plasti co ma ozaj vypocula... takze teraz sa zameriam na tetaniu a na sm idem hodit bobek... do novembra pre mna tie dva slova eexistuju... neni to za take strasne ochorenie.. ale to co je na mozog a riadnu depresiu je tato neistota.. chcem viediet co je so mnou... a co v sebe vobec nosim... myis, bola si uz na emg teste? je to test na tetaniu... mala by si ist ak si nebola... pichnu ti taku ihlicku do svalu na ruke,stiahnu ti tu ruku tlakomerom a meraju nerovou drazdivost...

moca82

ahoj!určite by si mala pit viacej tekutin a popripadne brat vitamin magne B6, a ked mas aj s tlakom a s pulzom co mavam aj ja, tak to mi dali gutron na zvysenie tlaku a udrziava vodu v tele..aby sa ti tak netocievala hlava...guajacuran je dobry, ked ta naozaj boli chrbtica a nemôzes spat...to je skôr na uvolnenie svalstva :)

myis

no, mne sa tiez tocieva hlava. Ako mas problemy s koncentraciou? To su take priznaky, ze to ma viac chorob.. Napriklad aj pri depresii mozes mat problem s koncentraciou. A s videnim mas problem takisto? Kolko mas vlastne rokov, Veronika?

veronika

no so mnou je to tak ze mam nieco co vyzera ako sm na mr... raz tho mam jendo potom dva.. hmm:-/tak cakam na koniec roka kým mi to definitivne povedia.. mam ist zase na mr... ale ja uz o tom ne´pochybujem lebo pred pol rokom som zazila nieco take ako atak.. a od vtedy si inak citim pravu polku tela.. prejdem si sucastne rukami po tvari a citim rozdiel v jednom a druhom lici a mam slabost na nohe.. a to uz taku ze je trosku klava.. ze keby ze mam aj druhu nohu taku tak mam asi problem so sstabilitou.. ked mi prv povedali diagnozu ja som tomu neverila bo som mala len problemy s koncentraciou a sa mi tocila hlava... a potom prisli prve priznaky..ten moj atack tak uz nemam pochyb.. niekto ma stastie ze mu to diagnostikuju hned.. ale za jeden den sa to neda.. bo ti prv musia zobrat likvor a poslat na mr.. a nie kazdý to ma v likvore.. a hlavne nie na zaciatku choroby.. a kedze patrim k tým nestastlivcom tak ju mam zatial len suspektivnu.. ja som zas ictala o babe co jej to diagnostikovali 6 rokov.. ale tusim iba 6 rokov trvali kým prisli na to co jej vlastne je

veronika

no mozno je to nejaký vseobecný ukazovatel imnunity alebo co.. ale viac trepnut nechcem:-D... si to kuknem a potom trepnem radsej:-)