Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

myis

Ahoj Zufala, zavidim ti, ze ti bolo fajn, ked si bola tehotna, ja som stale unavena a je mi zle od zaludka, sem-tam to prejde, ale citim sa slaba a unavena.. Je mi luto, ze sa stale citis blbo, uz si bola u toho neurologa? Keby sme si mohli nejako pomoct..

zufala

Ahoj myis,nic sa neboj,najprv budes pocitat tyzdne a potom mesiace a ani sa nenazdas a babenko bude na svete.Ubehne to.Ved ja to mam ako keby teraz pred ocami ako sa narodil a uz taha 14 mesiac.Zacal chodit,je to sranda ale o to viac musim na neho dohliadat.Co sa tyka mna,ziadny vyrazny pokrok som nezaznamenala.Po zacati brania novych liekov sa mi o malicko polepsilo ale nie je to stale ono.Su sem-tam trosku lepsie dni/alebo par hodin/ ale potom aby som sa dlho netesila pridu horsie,ktorych je viac.Mam dobrat 2 krabicky a potom uvidime co somnou.Najhorsie mi je teraz asi ked tomu pocasiu sibe,to mam kolotoce/zavrate/ a boli ma hlava.Najneprijemnejsie je,ze mam pocas dna casto taku vnutornu zimnicu.Som uplne ladova a tak sa musim donutit zacat nieco robit.Ale aj malicky pokrok ma velmi tesi a nevzdavam to.Ked budes vediet ake pohlavie bude mat tvoje dieta/ak to budes chciet/taj daj vediet.Ja by som nevydrzala cakat do porodu.Mna ked sa spytali,ci to chcem vediet,hned som povedala ano.Moj manzel sa chcel necht prekvapit ale niekto mu to omylom povedal na svydbe.Aj tak bol stastny.On chcel viacej dievcatko/ked nam tie maminy zomreli-ako nahradu/a ja viac chlapceka.Je super,sikovny,hravy a zivy az moc ale je to to najkrajsie,co sa mi v zivote stalo.Je to asi on,co mi vzdy dodava silu.Aj ked ma vsetci nastvu,je tu on a ked sa na mna usmeje a da mi pusu,som na makko a nic ma nezaujima.Mas pravdu,nejako sa vsetci vytratili.Ja aby som sa nahodou nenudila,musim este chodit ku chirurgovi,v maji mi strhaval kus z nechtu na palci pravej nohy/vyse pol roka sa mi to zapalovalo a neslo nicim zahojit/ a teraz po 3 mesiacoch to zacalo boliet.Tak som si prevcerom uzila ked mi to daval do poriadku s noznicami.Do toho aj ine veci prisli,takze ja mam o zabavu u lekarov vzdy postarane.Ako si na tom ty,okrem tych priznakov,urcite sa tesis.

myis

Ahoj Zufala a ostatni. Skoda, ze tu uz tak casto nechodite. Tato tema sa akosi zastavila. Ja som v siedmom tyzdni, stale sa citim nanic, stale som unavena a na nic nemam naladu. Ozaj Zufala, ako je u teba nove?

zufala

Ahoj myis,kedy som vedela ako ti pomoct aby ti bolo lepsie,tak ti poradim.Ale kazdy organizmus sa s tym vyrovnava inac.Nie je to pravidlo ale vsetkym mojim kamaratkam,ktorym bolo prve mesiace zle sa narodilo dievcatko.Tak uvidime ako to bude u teba.Vraj pomahalo niektorym dat si rano pohar vody a jest az neskor.Ale vynimka potvrdzuje pravidlo.Ak aj sama zistis,co ti robi lepsie,nie vzdy sa to da ovplyvnit.Malo by to casom prestat,tak sa tym netrap.Hlavne davaj na seba pozor.Aj ked sa nepozname,tesim sa s tebou.Viem ako som to pocitovala ja,ze budem mamina.

myis

Caute babenky, super, ze ste sa zas objavili. Dnes a vcera mi bolo spatne tak ti zavidim Zufala, ze si to tak dobre zvladala. Strasne ma boli hlava a svaly. A natahuje ma ako zabu..

zufala

Ahojte kocky,som velmi rada,ze aspon jedna z nas ma taku nadhernu diagnozu a nemusi sa bat niecoho ineho.Myis,gratulujem ti a z celeho srdca prajem tebe aj tomu malickemu vela stastia,lasky a hlavne zdravia.Neviem cim to je ale ja ked som bola min.rok tehotna,tak som nemala skoro ziadne zdravotne problemy,len tie bezne tehotenske-unava,uz ked bolo brusko v lete velike a sem tam po dlhsom chodeni ma trosku boleli nohy.Ale inac som mala ukazkove tehotenstvo,nebolo mi zle a ani ziadne komplikacie som nemala.Preto som si asi potom uzila skoro mesiac v nemocnici,aby som si to pamatala a mala zazitok.Po 2 tyzdnoch vysetreni a 2x vyvolavani porodu zistili,ze mam zle vyratany termin a nakoniec mi bolo uplne zbytocne chodit na kurz pripravy na porod,pretoze maly isiel v poslednej chvily cisarky na svet.Chcem este jedno ale tak skoro to nebude,clovek sa musi spamatat a uzit si to prve.Davaj hlavne na seba pozor,papaj vela zeleniny,ovocia a vitaminov.A my s Veronikou a ostatnymi budeme verit,ze sa z nasich stavou coskoro dostaneme.

myis

Veronika, som v siestom tyzdni. Meskali mi kramy (nikdy nemeskali) a tak mi bolo spatne, rano ma natahovalo ako zabu.. Prajem ti vela stastia a nech sa to vyriesi, moja. Vsak ty sa z toho dostanes.. ty si ma nevystrasila, ja som sa sama vystrasila

veronika

juuuuj.. tak gratulujem:-D.. to je krasne... a v kolkom si mesiaci? tak to sa ti este raz musim ospravedlnit ze som ta vystrasila.. aj za to dietatko.. hlavne sa nestresuj a nekukaj ziadne diagnozy.. myslim, ze svoju dignozu uz mas v brusku....

myis

Verus, ja som tehotna moja. Z toho mi bolo tak zle. Ja viem, ake je to frustrujuce chodit po doktoroch, ked ti je zle a potom len nadej a sklamanie, nadej a zas sklamanie. Musis byt silna, moja, ja chapem, ze sa citis zle (tiez som si tym presla)

veronika

vies z coho mam depku??? z tohto poondiateho pochybneho institutu co sa vola slovneske zdravotnictvo... to je vsade take upatkove alebo len tu na slovenksu??