Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Soravia toto je strašné, čo ty máš za myšlienky. Rozprávala si sa s mužom o tom? Ja s priateľom áno, povedala som mu, že by som sa s ním okamžite rozišla keby som mala SM a on povedal, že by mi to nikdynedovolil, žeby bol schopný sa so mňa postarať. Ale viete čo baby? Ja už keď porodím a budem mať bábo, tak mi to je jedno, aj tridsať antidepresív nech mi pchajú, ale teraz chcem dieťa a nie sa pchať tou hnusnou chémiou, ble.

ooo

Roland je pekné meno. Je to sviňa tá tetánia, človeku sa ťažko verí, aká mocná je psychika. Mne je furt zle, od rána sa snažím na to nemyslieť a v robote normálne makám, ale však nič moc, no...

zufala

Ahoj soravia,chcem sa spytat jednu vec.Vas vztah s muzom bol aky pred tvojimi stavmi?Ked si mala iny problem,stal pri tebe alebo vzdy zachoval negativny postoj?Podla toho co pises mi to pripada,ako keby pricinou tvojho stavu bolo to,ze si nestastna.Necitis sa ako zena,ktoru ma niekto rad a,ze si nepotrebna.To ta netesi ani mala?Ak nie pre muze,tak aspon pre nu sa oplati tesit sa zo zivota.Davaj pozor,deti su velmi vnimave a vela veci vycitia.Ak sa nedas do poriadku,mala tym moze trpiet.A budes to ty ked bude starsia komu moze davat za vinu svoje problemy.Netvrdim,ze to tak bude ale stava sa to.Zda sa mi,ze si presne ako ja,vsetko velmi intenzivne prezivas.Nerozumiem ale tvojmu muzovi.Moj je sice nahnevany,ze mi je stale na nic a je niekedy mudry,ale co sa tyka nasho zivota,vsetko funguje.Verim,ze ked dokoncime byt co sme kupili a odideme od otca tam byvat,vela nervozity zmizne a vsetko si vychutname ako mame.Sme spolu 7 rok,ten je vraj kriticky,tak to musime prekonat.Zobrali sme sa min.rok v marci.Vyslo to 2 tyzdne po pohrebe mojej maminy.My sme za 2 roky prisli o 3 najblizsich ludi a aj o psa.Stalo sa vela neprijemnych veci.Clovek sa musi ale pozbierat a zit pre tych,ktori nas potrebuju.Moj muz zostal uplne sam.Rodina,ktoru ma mimo BA sa im uz davnejsie otocila chrbtom,islo tam aj o peniaze,a terz prisiel o maminu/s ktorou zil sam,jedinacik/ a aj o babicku.Ma teraz mna a maleho.Nemoze sa polozit,musi sa o nas postarat.Mame hypoteku na 25 rokov a ine starosti,tiez to nie je sranda.Na jeho muchy ako jedinacka som si uz ako tak zvykla.Ja som sa vraj zmenila,ze som stale nervozna a podrazdena,ale je to tymi mojimi stavmy.Viem,ze ked mi je lepsie,hned som ina.Psychyka je naozaj hnusoba.

soravia123

ahojky babenky..ja som dnes domka..malá ma sopliky a tak som sla k DR. lebo som sa zlakla a vypisala nas..No, ja som k DR. nesla muž isiel...ja mam strach niekam ist- bojim sa ze mi vypovedaju službu nohy...
inak tie prsty a trpnutie___OOO ja som cela taka, z toho si nic nerob..:))
vcera mi padlo dobre ked som sa vyrozpravala..aj som si poplakala..
ale mam pocit ze muž sa tak divne na mna kuká...akyb ma lutoval a zároven z niečoho obvinoval...
a chcel aby som mala nejake výčitky..stále mam pocit ze mu vadim, ze ma nema rad ze som pre neho zlá:)že si predstavoval inak náš život...
proste akoby pri mne trple a zaroven sa ma bál..ja už neviem co..
prečo mu robí problem mi povedať ze ma ma rad, že som pre neho pekná ..že ma neopustí..
ja viem na 100% že keby som mala SM..tak je to koniec vztahu..on by sa zlakol

zufala

Ahoj ooo,teraz ma este napadlo,ze si sa pytala ako sa vola moj maly,vola sa Roland po manzelovi.Teraz 13-teho bude mat 14 mesiacov.Je to moje slniecko.Vcera vecer ma zacala boliet hlava,takze ja som uz vedela,ze dnes bude zmena pocasia.V noci som pozerala predpoved a potvrdilo sa to.Zacala som mat migrenu a tak som si musela dat tabletku od bolesti,aby som mohla zaspat.Podarilo sa mi to skoro az o polnoci.Dnes rano maly nastastie spal skoro do 7:30,a tak som mohla chvilu lezat,nez som sa uplne prebrala.Ako ovalena mechom,to zase bude den.Samozrejme,ze celu noc nespim,minimalne 4x som hore.Aj ked maly zaplace ale aj vtedy,ked ma tlaci mechur.Asi 5 rokov ma trapi caste nutkanie na malu potrebu.Bola som s tym aj u zenskej ale trva to aj po liecbe.Moze to byt zrejma tou tetaniou alebo psychykou.Mam niekedy pocit,ze je to miestnost/WC/kde som castejsie ako inde.Otravuje ma to hlavne v noci.Aj ked idem von,tak sa vycikam a par minut na to mam pocit,ze musim ist zase,ako keby som ani nebola.Zatial tocky nemam a nemyslim na ne,ale uvidim co si dnes uzijem.Mozno budem len unavena.Z tychto mailov mam pocit,ze tetania alebo tie nase stavy maju viac zeny ako muzi.Cim to je?Asi mame viac veci,ktorymi sa niekedy mozno aj zbytocne zaoberame a dramatizujeme.Sme citlivejsie.Ale nevzdavajme sa!Musim ist k malemu,zapacili sa mu zastrcky a kable.

ooo

ja uz viem, ze moje stavy su podmienene psychikou, ale aj tak sa s tym tazko nieco robi. Jedna vec je to vedia a druha vec je naucit sa s tym zit a bojovat... ach jaj

ooo

ahojky, som si čítala, čo ste včera popísali. chlapi sú otrasní niekedy, fakt že sú veci, ktorým nerozumejú, ja mám v tomto šťastie, že môj je pri mne a snaží sa ma chápať a podporovať. Inak mne je dnes zas od rána božieho zle. DOkonca tesne pred odchodom do roboty mi stŕpli prsty na ruke, čo sa mi ešte nestalo, no až ma chytila panika. Čo ešte všetko sa mi môže stať, to je div divúci. A hlava sa mi točí, mám pocit, že každú chvíľu padnem a hotovo. A pracovný deň ešte len začal. Inak tie prsty mám furt nejaké čudné... vy ako?

zufala

Dobru noc,zajtra mozeme pokracovat.Meno zufala som si dala preto,lebo asi 5x ma to zrusilo,ze uz to meno co chcem ja,niekto pouziva.Inac,volam sa Lenka.Ja som si za ziadnu cenu nevedela predstavit,ze moje stavy mozu byt podmienene psychykou,ale kedze mi doteraz nic nenasli,tak som nad tym zacala rozmyslat.Nebude to asi len tetania ale aj vsetko,co ma tazi a nerada sa hadam,tak casto radsej kaslem na spor.To je chyba,treba dat pocity von,je to ako s kuchtou.Para potrebuje vysicat a slovek musi davat emocie von.Pred hodinou ma manzel trosku nahneval blbou poznamkou,lebo nebolo po jeho,ale pozeram TV,on spi,tak kaslem na to.Ale podvedomie je hnusoba,tam je vsetko ulozene a aj ked si clovek mysli,ze ved ma dana vec uz nestve,je to tam.Pa.

soravia123

presne tak....želam mu nejaký atak..aby vedel ze to je des:)
on je taký pokojný a kludný clovek...vsetko si tak vychutnava..vie sa pomaly najest, pomaly robiť veci..ja som stale v pohybe, nerváčim....robim veci zbrklo..
vsetko ma jeduje.ziapem po detoch v skole..
je to hrozne...niekedy neosedim..obedujem po stojacky..lebo musim byt v pohybe..ked sedim točí sa mi hlava aj stôl...
len v pohybe som ok..
to su pekne nervy ze?????
inak idem spat...dcera place:)