Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

soravia k psychiatrovi nepotrebuješ doporučenie, môžeš tam rovno ísť alebo sa telefonicky objednať. Lenka tak ty si brala AD keď si otehotnela? KeĎ si ich vyhodila tak ako ti bolo? Cítila si sa zle?

zufala

Soravia,najtazsie je odhodlat sa k takemu lekarovi ist.Som rada,ze to urobis.Mna poslala obvodna ked mi po roku vysetreni,nevedeli nic zistit.Vtedy povedal psycholog,ze mam panicku poruchu.Brala som 3 lieky/vsetky jednej skupiny/,ale ani jedny mi nepomohli natolko,aby som sa toho zbavila.Ale do urcitej miery som bola kludnejsia.Kedze som z nich pribrala a nemala pocit,ze mi pomahaju a po case zacala mat rozne nalady,prestala som ich brat.Cez neurologa som sa dostala k psychoterapeutke.Neurolog mi dal tiez nejake AD,ale kedze som otehotnela a uz navstevovala terapeutku,vysadila som ich.Nechcela som aby mali vplyv na dieta.Pocas chodenia k nej som sa zacala citit lepsie,nez ako ked som brala lieky.Vzdy som sa k nej tesila,bola to moja vrba.Odchadzala som od nej unavena a uvolnena,s dobrou naladou.Prestala som k nej chodit ked som isla do porodnice.Od vtedy som tam nebola.Odhodlala som sa knej objednat ked sa mi velmi pohorsilo tento rok,ale prave ked ma za nou brat viezol,par metrov od nemocnice sme mali buracku.Takze som sa k nej nedostala.Nic sa nastastie nikomu nestalo.Teraz cakam,kedy bude mat niekto cas strazit maleho a ak nezabudnem,zajtra jej zavolam.Dala si mi podnet.Nehambim sa za to a ani ty sa nehamby.Dnes tam chodi skoro kazdy,len o tom nehovori.U mna prve vysetranie bolo take vstupne.Povedala som co mi je,obrazky,ktore mi ukazovala mi pripominali rozne veci a ja som ich mala povedat jej.Vypisovala som aj test doma a potom jej ho dala.Z toho vsetkeho urobila smer,ktorym sme sa uberali aby mi pomohla.Vzdy sa ma spytala co je nove,ako co vnimam a co si myslim.Ucila ma uvolnit sa aby som vedel zaspat.Teraz s tym mam znovu problem.Riesim v hlave vela veci a kym mi mozog vypne,trva to aj viac ako hodinu niekedy.Som uzkostliva a vsetko s kazdym prezivam.Mala som byt asi spisovatelka,tusim tu najviac pisem.Ha,ha.Mam stastie,ze som na nu natrafila.

soravia123

mhmh, vidiš..aj ja by som mala.bolo by mi lepsie a možno by som vela veci zvladla inak...
tento týžden idem k psych..potrebujem nejake doporucenie od obvodnej?
a ako prebieha vysetrenie u psych?

ooo

ja beriem AD stále. Ja sa cítim psychicky normálne, len fyzické prejavy mám, ale tie sa užívaním AD dosť výrazne zlepšili, ale posledné dni akoby to neplatilo... neviem. Ale chcem sa ich zbaviť, hrozne ma to obmedzuje, lebo chcem to dieťa. Už ich beriem 2 roky, do istej miery mi pomohli a teraz ich budem brať do neviemkedy, aby sami to nevrátilo alebo čo.
Ale ty by si ich mala tiež začať užívať, isto ti bude lepšie a tie veci, ktoré si hovorila, sa ti určite budú lepšie dariť

soravia123

baby co to ta tetania je???je to psychika alebo telo?? preco pri psychike trpnu ruky, nohy, usta? ako je to spojene?

soravia123

Ozaj baby, brali ste Ad ze? ja nikdy..ake to je brat A?? ste menej ne nervy? ste kludne? spokojne? viete pomaly a v klude navarit? konat?vite sa rozpravat bez hanby? zvýse sa vam sebavedomie? je pre vas svet lahsim?
inak aj ja chcem babatko..ale co v mojom zdepkovanom tele by sa nic neujalo:))a ak hej moje nervy :))
ved by sa mi narodil malý neurotik:)

ooo

hm, tak to je zlé, takýto vzťah ťa ešte viac ubíja. Skús si to vyjasniť a nejako riešiť, ja to inak nevidím. Viem, že sa mi to ľahko hovorí, ale ty máš depku z toho, že život ide inak ako si chcela...

ooo

lenka pekne to píšeš, veru, tak by to malo byť... niekedy sa ale nedá robiť veci správne... aj ja som nervózna a štekám, keď mi je zle a nechcem to robiť a potom som na seba naštvaná, že prečo naneho štekám, keď on je milý a snaží sa a ja som takáto.. no hotové...

soravia123

Nuž, stál- nestál..stále mam pocit že ma z niecoho obvinuje a že mi niečo vyčíta...proste stale sa musim kontrolovať....ja neviem ci je pre mna ten pravý..
vies predtým on o mojich pan. atakoch nevedel nist...ja som tajila co sa dalo a hrala sa na pani silnú...
on dost odcudzuje ludi s depkou berie ich ako tých co nemaju buducnost a vieru:)
co sa malej týka mam vycitky ze som zla mama ze by som jej mohla davat aj viac:)
Inak, neviem ale môj muž sa ma ani nedotkne....naposledy sme sexovali v january...nema chut...stale pracuje...vecer o osmej je doma...
ja som zufala:)
tak strasne chcem byt stastna, mat rodinku, chodit na vylety....a vsetko...

ooo

to je mi ľúto Soravia že máš takýto vzťah, to určite nikomu neprispieva... viem zo skúsenosti, že keď je človek chorý a hlavne psychicky, tak ľudia majú tendenciu myslieť si, že simuluje, lebo nevidno ani nohu v sadre, ani obvazy, ale rany, tak tomu nikto neverí a tiež nevedia, že ako sa majú správať.