Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
ahoj te volam sa tana a velmi ma zaujalo o com piseste ja mam tiez tetaniu a tie iste priznaky strachu ist von ze odpadnem ale snazim sa to neako zvladat chcem vas poprasit ci sa kvam mozem pripojit a zistit o tom viac kolko mi to asi bude trvat ? uz mam tento problem rok ale zistily mi to az teraz a to som bola na vseliakych visetreni ak mozete tak mi poradte prosim dakujem
tak baby presne pre toto tu nemám zverejnený mail, aby mi nevypisoval kdekto čo sa mu zachce... Myis ozvi sa, si ok?
Soravia výborne si to povedala a hádka s mužom je normálna, už na to nemysli. Mal by teda chápať, že keď je človeku zle, tak je nervóznejší a podráždenejší. Mne je dnes na počudovanie celkom dobre, aj keď je zamračené, chm. A poobede mám psychoterapiu, tak sa teším. V robote ma šéfka sprdla, ale kašlem na ňu s jej somarinami... Lenka ako vravíš, treba spoločensky žiť, to je dôležité cítiť sa v pohode a medzi fajn ľuďmi to ide ľahšie...
Ahojte,mne tiez prisiel ten mail,ale hlavne kvoli tomu castemu moceniu,aky pripravok by mi mohol pomoct.Tu prednasku si mozno pozriem,ak stihnem alebo mi to maly ci ine okolnosti dovolia ale nebojim sa,ze mam sm.Ja som sa postupna zacala presviedcat o tom ,ze to bude asi ten psychycky problem,a kedze mi nic nenasli/ a to mi robili plno vysetreni o akych som ani nevedela,ze existuju a bola som aj u profesorov neurologii atd./,tak nemam dovod na nieco ine mysliet.Za 7 rokov to ani jedneho lekara nenapadlo,tak preco by som o tom mala rozmyslat.Ale len tak zo zvedavosti si to mozno pozriem.Ja som dnes zase otapena,je to tym pocasim,berie ma stale na spanie.Niektori ludia su hrozni,nastvu cloveka hned zrana.Kasli na to moja,venuj sa sebe a mysli na malicku.A este sme tu my,takze kludne sa vystazuj ak ti to pomoze.Musime si pomahat,pretoze prezivame podobne zrd.problemy a iny to nepochopia.Ja sa dnes strasne tesim na tu navstevu ku naj kamoske,viem,ze oni ked nico muzovi povedia,tak on sa na niektore veci pozrie trosku inac.A tiez sa moze porozpravat.Ona ma muza na nezaplatenie vo vela smeroch,takze mavaju na neho dobry vplyv niekedy a aj ja sa uvolnim a pohram s detmi.Taka nenapadna taktika.Ha,ha.Citim sa tam vzdy super,aj on,tak to ma byt.Neda sa byt len doma a v robote,clovek musi trosku aj spolocensky zit.
hej slečna, chod do prdele..nestresuj nas este viac..presne ako OOO vraví..dost toho mam ineho a este aby soo SM počúvala. a čo som maso?????
pokial ma fakt nepresvedcia min.2 lekari ze ju mam tak nechcem verit:)))
Inak dnes hadka s mužom hned ráno...
tak ja slečnu pozdravujem, o žiadnu prednášku nemám záujem a ty sa myis nestresuj prosím ťa. mne je to jasné, že to v tebe okamžite spustilo kolotoč šialených myšlienok.
A odkaz pre slečnu:
až keď niekto bude mať stanovenú diagnózu, jasne a presne, tak potom ho volajte na prednášky o jeho diagnóze, ale preboha nie predtým... asi neviete, čo je to za stres.
Caute baby, mne dnes je tiez na prd, boli ma strasne hlava,krk a chrbat ale taketo bolesti hlavy som este nemala! Uplna hroza! Neviem, ci to je kvoli tehotenstvu. Inak, pisala mi jedna slecna na email, ze nas cita a ze zajtra bude nejaka prednaska o sm, tak by nas chcela pozvat.. Baby, ja mam hrozny strach, ze mam tu sm! Dnes som si tak poplakala! Ja uz nechcem taketo stavy!!
tak začnime piť Soravia a je po probléme, xixi :-) keby to tak fungovalo, čo? len čoskoro by sa nám vynoril nový problém v podobe alkoholizmu, no skrátka nepomôžeš si...
Paráda Lenka, tak sa teším s tebou. Vidíš, netreba sa báť ísť von a vždy je dobré ísť s niekým, kto o tvojich stavoch vie, aby si mala pocit bezpečia. Ja som to tak robila a snažím sa to aj teraz tak robiť, hoci ono sa to už veľmi nedá, keď behám po služobkách a tak. Ale vždy keď niekam idem mimo mesta, tak sa zas bojím, že čo mi bude a ako mi bude a týždeň predtým to už riešim...
Ahojte,som hrozne stastna.Kamoska so synom mna aj mojho maleho zobrala do avionu,kde sa deti super vyjasili a ja som sa tesila s nimi.A co je hlavne,neprisiel na mna ten nejhorsi atak.Nie je mi sice dobre ale prezila som to s radostou.Teraz uz sice pocitujem unavu,ale to mi je uz jedno.Bodaj by aspon takychto dni bolo viac a kludne aj lepsich.Teraz sa uz len nenapadne zbavit drobca/uspat ho/ a TV,kuchyna,vana a klud su moje.Dufam.Este budem cakat manzela do 22:45 hod.kym pride po sestnastke z roboty a zohrejem mu jest.Neviem sa dockat kedy si pojdem lahnut.Ja tiez nepijem a nemam ani tusenie,co je to alkohol.V detstve som mala 2x epilepticky zachvat a povedalim mi,ze sa toho zbavim.Mali pravdu,odvtedy nic,a aj vysetrenia su negativne.Bolo mi povedane,ze nikdy nemam pit,vraj to moze vyvolat u mna ten zachvat.Takze,ked som nepila 28r,nechyba mi to a ani s tym nezacnem a nebudem riskovat.Ci to ma vplyv na tetaniu to neviem,ale mozne to je.