Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Golda tetánie sa zbaviť len tak nedá, dá sa naučiť s ňou narábať a ovládať ju a minimalizovať príznaky, ale je to proste raz diagnóza a tá je na celý život.

veronika

cafte kocky.. bola som vcera na stitnej zlaze.. doktorka mi povedala ze to co mam ja tetania nie je.. ze emg testy na tetaniu zvyknu skreslit ked sa clovek kus vystrasi.. a ja som vystrasena bola riadne.. krv som mala v prodiradku.. nic so stitnou zlazou nemam a ani v ruke som nemala krce.. stiahla mi ju totiz na tri minuty v tlakomery a vravela ze kebyze mam tetaniu uz po dvoch minutach ju mam v krcoch... a ze ona je presvedcena ze ide o sm.. bo tetania to neni urcite... ze pritlaci so mnou na mojich neurologou aby mi uz uznali tu sm.. este ze som tomu neverila ze mam len tetaniu.. ja si tých doktorov uz asi nebudem vobec vsimat.. kazdý tvrdi nico ine.. ach jaj.. myis ak toto citas tak ti hovorim,ak mas problem so stitnou zlazou,je to tetania.. alebo chod radsej na endokrinologicke... nech aj tebe spravia testy.. uz dvaja doktori mi povedali ze emg test na tetaniu je neobjektivny...

golda 1

ja so mala ct a tam mi nic nezistily mala som EEG A ANI TAM MI NIC NEZISTILY AJ SELIAKE SONA AJ KRV MI BRALI ASI STO KRAT A NIC LEN TATO TETANIA A TRVA TO DLHO ALEBO TO AJ ODIDE JE TO NA CELY ZIVOT? HADAM ZE NIE MAM LEN 23R

zufala

Nemysliet na to najhorsie,je to najdolezitejsie.Pokial nejaky lekar nema na sm podozrenie,ani nad tym nerozmyslaj!Clovek sa zbytocne vydesi.Ja som cakala 7 rokov,kym mi povedali aspon to,ze mam tetaniu.Doteraz to bolo len to,ze je tp psychyka a nic s tym nikto nerobil,len mi dali lieky..Nechcela som tomu verit ale vsetky organy mam o.k.,takze zrejma to tak bude.Idem ku tej kamoske,ozvem sa vecer,drzte sa.Pa.

soravia123

nž Sm- skleroza multiplex..ochorenie myel. obalu..demyel.ochorenie.sposobuje trpnutie, strata stability, rovnovahy..
môže viesť k ochrnutiu...
ma podobne priznaky ako tetánia....
ale nastastie vela bab co si mysli ze ma Sm ma "len" tetániu.
Sm sa vyskytuje jedne z 1000 pripadov...ale nahoda je svina..
Inak, tani:)) neboj...

golda 1

ZISTILY MI TETANIU A MAM TOCENIE HLAVY STRACH CHODIT VON A KED MI JE ZLE TAK ROBIM PANIKU BOLA SOM AJ U PSYCHIATRICKY NO TROCHA TO POMOHLO A CO JE TO SM AK MI TO MOZES POVEDAT DAKUJEM

golda 1

AHOJ TE PROSIM POVIETE MI CO JE TO SM LEBO TO NEVIEM AJ JA MAM TETANIU A TERAZ AKO VAS CITAM TAK SOM HOTOVA CO JE TO A AKO SA TO DA ZISTIT ? PROSIM POVEC TE MI TO DAKUJEM