Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahoj babenky, noo neda mi po Vasich prispevkoch co som si precitala,aby som napisala aj ja ;-) Momentalne mi nieje do smiechu ,tiez prezivam depku!! ja fakt neviem ci je to vzdy na jesen ,ale zatial v jesen stresujem najviac! Tiez mam taketo pocity,strachu,neistoty uz od 22 rokoch teraz budem mat 31r. Raz je dobre obdobie a raz katastrofa,nevojdem ani do obchodu,lebo i pride normalne zle s tych regalov a vselijakych farieb! Musim utekat von co ma tak chyta zachvat!Je to neuveritelne! Tiez mam strach ,ze ma SM ! Verte,ved asi vy vsetci co tu diskutujete viete,ze je to hrozny pocit,ktory Vas ubija za ziva!Momentalne mi sumi v usiach,trpne mi lava polka tvare od lica dole k ustam... Bola som uz aj na neurologii, MG -rezonanciu mi nerobili,sice chcel ma poslat,ale moj strach s toho ake budu vysledky som nedokazala prekonat. lekar mi urobil len take zakladne vystrenia reflexne, atd... tie boli ok! Ale co uz bez Mag.rezonancie clovek nevie nic naisto!Ked som tu citala,ako si jedna z Vas vravi,ze prestan spamätaj sa co hystercis pri zacinajucom zachvate tak som sa zasmiala,pretoze toto iste si vravim aj ja!! :-) Trosku to pomaha,ale musim ist okamzite von z nejakej budovy. Raz prisiel na mna taky stav,ze som sa skoro zadusila,nemohla som prehltat,akoby mi krcne mandle vychadzali z hrdla,ja som len prehltavala ako diva... to bol otrasny pocit ,akoby som sa mala zblaznit! Proste mozog si robi s tebou co chce! Na druhej strane babenky, tiez som si prezila zivotnu ranu pred 2 rokmi! Proste vsetko sa nazbera a tak mi uz asi raz preskocit musi! Zomrelo nam babätko dva dni po narodeni takze toto neprajem nikomu prezit ! Strasne,strasne mi pomaha manzel ,len niekedy mi je uz aj jeho luto,ze on chudak ma len problemy a sam urcite potrebuje pomoc! Aj s toho mavam depky,ze len jeho zatazujem a popritom jemu tiez zomrel syncek ! Tak ,tak taky je zivot ved si sami predstavte co prave teraz preziva matka tich sjams.dvojiciek?? velmi ju chapem , nepoznam ju,ale aj ju a jej deti som si vzala do hlavy a stresujem sa! Manzel si nevie rady so mnou, velmi si pripustam k sebe co je chyba aj osudy cudzich ludi a trapim sa a to som zdrav.sestra! Asi som si zmylila povolanie! V tom som si ista... takze mate co citat,napisala som tu toho habadej... zatial pa
nie deti nemám, ale práveže by som už pomaly aj chcela, preto ma štve, že beriem tie antidepresíva a neviem sa z toho akosi vymotať a dať dokopy. Ono možno keby som ich nebrala, tak sa nič nestane (hups, práve ma napadlo, že dnes som si nedala...), ale neviem, doktorke sa to moc nepozdava...
Ano,bolo super,konecne aj manzel viacej skakal okolo maleho a ja som si mohla pokecat s kamoskou a pohrat sa s jej 2,5 rocnou dcerkou.Ved on je stale v robote alebo preraba sam ten byt,tak sa skoro nevidime.Treba aj vypnut a byt spolu.Konecne aj mne niekto nieco ponukol a nemusela som si chystat sama pit ani jest dobroty.Viacej to chuti,ked sa clovek na tom nenarobi.Bola sranda,aj som si odsledovala,co ma caka ked bude Rolinko vacsi,no tesim sa.Bud.tyzden som pozvana k druhej spoluziacke,dlho sme sa nevideli.Tiez ma 2,5 rocnu dceru a rovnako dobre sa tam citime.A maly ma aspon na vyber z bab,ktoru si vezme.Ha,ha,robime si z toho srandu.Skoro vsetky maju baby,len 2 mame chlapcov.Vidim,ze sa vycasieva ale hlasia zase na dnes dazd,tak si uzijem s malym kym to zvladam a potom sa uvidi.Nie je nic krajsie ako ked si planujes babo a hned sa aj podari a potom,po vsetkych tych tazkych nociach a pod. si ho zacnes uzivat,tesit sa z kazdeho pokroku.Aj ked uz zacina trucovat a vymyslat,stale je to to najlepsie,co sa mi mohlo stat a som hrda,ze to zvladam,pritom ako na tom som zdravotne.Je to moj pohon aby som sa chcela z toho dostat.Ty este nemas deti ooo,ze?
v realitke? to je celkom vzrušujúce, nie? baví ťa to?
Myis budeš straaašne múdra, to ti za to stojí :-) inak viem, čo to je, ja mám dva a vždy ma boleli jak kone. Lenka a večer sa vám včera vydaril? Mne dnes treští hlava a som oťapená, ale neriešim to a nevšímam si to, fungujem na plné obrátky.
Ahojte,tak som rychlo teraz prebehla o com ste si pisali,kym som ja bola vcera na navsteve.Ja som tiez vstavala vzdy s tym,ze ako mi bude zas v ten den,ale nema to vyznam,clovek sa len hned zle naladi a vystresuje.Tak ci tak ten stav neovplyvnim.Mna na vecer tiez zacala boliet hlava a v noci mi prislo aj zle,ale nakoniec som zaspala.Ja hned viem,ci bude zmena pocasia,smejem sa na tom,ze som rosnicka a dalo by sa na tom zarobit,nepotrebuju moteorologov.Ha,ha,ha.Kedze sa nam pocasie zase kazi uz 3 den,zase som ledva vstala.Keby ma maly nepotreboval,ani neotvorim oci.V noci sa zase budil,takze som nevyspata,ale co uz.Teraz sa pekne hraje,je zlaty.Naozaj baby kaslite na tu sm,ak to bude mat niekto potvrdene,potom to treba riesit.Ale to nie su nase pripady,verte si!Myis,uz si videla malu fazulku na ultrazvuku?Mna to uplne dojalo.Nesmies sa stresovat a trapit.Mysli na to,ze sa musis drzat,aby si neuskodila babetku.Ja som bola v 6-tom mesiaci,ked som pochovavala maminu a nemohla som sa zrutit.Mna moc nepotesilo,ze by som s tym mala cely zivot zit/s tetaniou/,ale pokial sa to zmierni na minimum,prijmem to.Moja krstna mala tetaniu pred 15-timi rokmi,pol roka brala lieky,z najhorsieho sa dostala.Teraz ju to chyti len sem-tam.Prajem Vam prijemny den a budte veselo naladene.
Pracujem v realitke.. Dost namahave, ale co uz.. mna este k tomu boli zub mudrosti, mam zapalene dasno
xi, takže si mi už aj odpovedala...
Ok zlaticka, musim ja trandit do roboty, tak sa pekne drzte a ozveme sa.. Pekny den
no keď máš tie naše známe stavy a k tomu ešte tehotenstvo, tak to môže byť riadny blázninec... ale nemysli na to, že čo bude dnes, aký horor. Ty chodíš do práce alebo si doma alebo ako to máš? Bo ja chodím do roboty a tak nemám toľko času myslieť na seba...