Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

myis

Ach ooo, moja, keby si vedela, ako mi bolo vcera, tak ma chapes. Tocaky, bolest chrbata a krku a migrena jak svet. Neviem, ci je normnalne sa citit takto zle pocas tehotenstva

ooo

Myis moja a ty si sa už zobudila taká negatívna? Určite nás čaká pekný deň, lepší ako ten včera, tak hlavu hore a hor sa do boja... bábätko chce, aby si bola veselá, lebo sa trápi s tebou...

myis

Caute holky, trochu vas zanedbavam, ale prisla mi mamina a musim sa venovat.. Aspon mi ma kto varit.. To tehotenstvo so mno riadne zameta! Stale som unavena. Dobru noc prajem

veronika

ooo.. tak ja si asymetricky citim telo uz asi viac nez pol roka.. myslim ze to tu nikto nema.. takyto priznak.. sorka ze zase spominam tu sm.. ale len som chcela povedat ze tetaniu mi vylucili... plus k tomu som si vypocula vela kritiky na emg-cko.. a nikoho som tu nepocula ani raz napisat nieco take co by ma presvedcilo ze ozaj nejde o tetaniu.. tak nevidim dovod aby sa niekto stresoval.. ked nema dlhodobe pocity co neutichnu ani na par sekund... nemusi mat strach lebo sm je o dlhodobých pocitoch.. ako mam trebars ja.. uz vyse pol roka.. aj ked naozaj neviem ci ide o tu diagnozu.. to je jedno.. nebojte sa babky.. ak vam busi srdce,mravcite stridavo po celim tele a tieto pocity utichaju a zase sa avracaju.. je to tetania.. ziadna sm....

ooo

moja s tebou to tehotenstvo máva. neporadím ti, musíš vydržať. Ale vlastne niečo ma napadlo, ja som to kedysi aj skúšala a fungovalo mi to, keď ma hrozne bolievalo brucho. Že si uvar čaj - hocijaký a potom si tie vylúhované sáčky polož na mieto, ktoré ťa bolí, čiže v tvojom prípade na hlavu - no za skúšku nič nedáš, aj keď to znie aj vyzerá smiešne :-)

myis

Caute baby, ja mam taku hroznu bolest hlavy, ze ma ide porazit!! Som uplne v prdeli. Verus, ja sa na stitnu zlazu liecim uz vyse roka, mam znizenu funkciu.

ooo

veronika a povedz nám teda ešte raz, že aké máš ty príznaky, aby si to baby mohli porovnať a nestresovali sa.
a už som to písala, že existujú všelijaké formy sm a niektoré sú veľmi dobré a dá sa s nimi normálne fungovať (teda s istými obmedzeniami ako pri každej chorobe)