Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
My mame kuracie stehna so zemiakovym pyre a k tomu zelaninku a kuraciu polievocku.Prave sme dopapali,maly si dal aj banan,dokaze vela spapat a teraz trosku sedime,nez pojdeme von.Veru,jedna druhu musime podporit,ten kto tieto problemy nema,nas nikdy nebude vediet pochopit.Zatial pa.Bolo dobre zmenit temu,si jednicka.
000 som velmi rada ze je to tak traba tie pocity napisat a povedat co mame na srdci ale o tom co nam zistili a nie to co si myslime ze mame ak si myslime ze to mame ..........sm treba ist potichucky lekarovi a zistit si to a potom sa viplakat a napisat a prosit o radu a clovek pomoze ako moze mohli by sme si velmi pomoct keby sme chcely naozaj ale cisto len o tej chorobe co nam nasli ak chcete noooo a na obbed som mala ryzoto ktore mi prihorelo no co uz ved aj to sa stava inac mam syna a ma 4r je taky maly certik a stale nieco spekuluje
Ahoj,ja mavam tetanicke zachvaty,ked sa rozculim a to tak,ze sa mi zacne tazko dychat a na krku citim silnejuci tlak a srdiecko mi bije ako zblaznene.Ked to skonci,citim sa vycerpane a uzkostne.Podla mna to maju na svedomi moji rodicia,lebo otec bol alkoholik a mama venovala svoju energiu inde,nez mne.. niekedy sa citim bit ako blazon :).Neurolog mi napisal xanax a magnezim,trochu to zabera.ahojte
Nie, nie, nie, ono sa tu nestresuje, ale kecá sa, fakt, teda aspoň aj ja by som chcela, aby to tak bolo. Lenže je prirodzené, že človek musí svoje obavy niekde dostať von a niekomu to povedať a ak nemá kde, tak to napíše sem. Ale snažíme sa myslím všetci nestresovať - lebo práve proti stresu bojujeme... TAKŽE BABY KONIEC STRESU A IDEME V KĽUDE KECAŤ - napr. že čo ste mali na obed? :-)
zufala dakujem vies co ja som brala neurol a velmi mi pomahal daval mi energiu ale som ho musela visadit lebo mi zistili tetaniu a dali mi teraz tito lieky len som snich dost vistresovana este aj tych liekov sa bojim haa no je to normalne no co uz so mno uz sa len na sebe smejem a berem vsetko tak ze co sa ma stat sa stane ale ak je to fakt ta tetania tak jej nepodlahnem a budem bojovat a velmi ale teraz som citala sco sa tu pisalo o tej sm a poviem ti ze ma to zobralo lebo som si myslela ze tu kecate a pomahate si ale tu sa velmi stresuje a pridavaju sa tu vela choroby co nam na psychike nedoda tak neviem mame to tazke ale iny trpia ovela viac tak museme byt vsetky silne a nie estte si robit vlastnu diagnozu tak vam vsetkym drzim palce a verim ze sa aj ja stym naucim zit a byudem to brat tak ako to je aj ked sa bojim prajem vam setko dobre aby ste to vsetko zvladli velmi vam to prajem
Golda ja som ani jedno z toho nebrala, ale s tými liekmi je to hrozne individuálne, čo jednomu sadne, to druhý nemusí vôbec znášať a naopak, čiže treba to len skúsiť na sebe. Pokiaľ máš pocit, že už je to stav, kedy potrebuješ aj pomoc liekov, tak ich skús a sama uvidíš
Ahoj micha,az mi hrdlo zovrelo,ked som si precitala,co sa ti stalo.Nedokazem si ani len na okamih predstavit,ako by som to prezila ja.Kazdy ti povie,ze treba ist dalej,byt silny ale ja sa napriklad stale neviem spamatat z mojej straty maminky/47r./.Bol to clovek,akeho mi uz nikto nenahradi.Keby sa nieco stalo malemu,isti to urcite Pezinok.Je pre mna teraz to najvzacnejsie.Vsetci sme sa zhodli,ze on nas drzi nad vodou.Vzdy take myslienky rychlo zazeniem.A naozaj s tebou velmi sucitim,mozno by pomohlo pokusit sa o 2 dieta,ale clovek moze byt cely cas v obave ako to dopadne.Treba verit,ze dobre.Naozaj je super,ze sa s muzom podrzite,ked vam je tazko.Nechcem nikoho urazit a ani to dalej rozoberat,chcem len napisat,ze nie som veriaca a to co sa stalo tebe,je jednym z dovodov preco.To dieta nikomu nic nespravilo,tak malo pravo na zivot,kde bol vtedy ten super boh,ked to dopustil?Snad sa ta to nedotklo.Ak ano,prepac.Golda,ja som brala niektore AD,medzi nimi aj citalec,bola som ako-tak v lepsich stavoch ale nepomohol mi.Liekov je vela,nemuseli mi sadnut.Bola som dost naladova A tie ataky sa aj tak objavovali.Vcera som si nepozrela tu prednasku o sm,nestihla som.V podstate ani o tom nechcem vediet,kym mi to niekto nepovie,ze ju mam.Tak uz naozaj na to kaslite,len sa zbytocne deptate!Viem,co je to strach o seba,ale nepoddavam sa.
Presne ako vravíš golda, moja reč. Micha ďakujeme za dlhý príspevok, môžem ti naisto povedať, že ani jedinká vec z toho, čo máš nemá ani okrajový súvis so SM, takže to pusti z hlavy.
To je mi hrozne ľúto s tým bábätkom, to musí byť neskutočná rana. Nechcete to skúsiť znova? Či sa bojíte?
BABY PRECO STALE ROZPRAVATE O SM VED KEBY SME TO MALY TAK NAM TO DOKTORY ZISTIA HNED VED ONI VEDIA AKO TO PREBIEHA A AKE SU PRIZNAKY PRECO SA TAK STRESUJEME STYM SM VED UZ LEN NA TOM EEG BY TO ZISTILI SPOMALENA CINNOST MOZGU ALEBO NA CT URCITE BY TO TAM UKAZILO NIAKE ZMENY TAK UZ NEPLASTE VED TO TREBA KONRTROLOVAT