Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

micha7

Ahojte ... odpovedam na otazku co sa tyka druheho babätka... hm... stale sa pohravam s tou myslienkou,ale strach je silnejsi,neviem sa odhodlat hoci predstava o babätku je pekna.Strasne toto co sa udialo dopadlo na moju psychiku ono neislo len o nase dietatko,ale aj o mna ci prezijem ci nie. To su take veci o ktoych sa Vam ani nesniva a pritom som mala cele tehu ok az po 7 mesici sa zacali diat divne veci ,ze som dostala vysoky tlak a uz to islo dole vodou, takze clovek nikdy nic nema iste,proste zivot je taky,ze sa vam moze obrati o 180 stupnov ani sa necudujem ,ze mi sibe takisto mavam taketo stavy ako to tu vy popisujete proste hroza! Ja nechapem co je to dnes za svet,ze tolko mladych ludi ma taketo stavy! Depresie,smutne nalady a vselijake stavy... Mali by sme sa radovat,ist do prirody,alebo nejaku dobru discu a bavit sa,ono to je aj tym,ze su ludia,ktori nepatraju po takych chorobach ako my ;-) a to je dobre... My sa sami nicime citanim vselicoho
mozneho ,sme psychicky labilnejsi a preto vela chorob pripisujeme sebe samemu ,hoci len maly naznak toto na sebe zbadame. Mne uz manzel povedal,ze mi vypne internet,vraj toto uz neni mozne! :-/ Ja ho obdivujem,on ma uplne inu povahu ako ja. Nedavno mal problemy zo stolicou,ze mal krv na stolici. Ja som myslela,ze sa zblaznim, on vijde z WC a vravi hm.. zase bola krv a ja hned REV - on nic ja placem,proste ja som to prezivala za neho.Ale uz je to ok, bol na vysetreni hrubeho creva dokopala som ho tam a aj zaludka tak je to ok chvalabohu!!! takze asi tak,zase som toho popisala :-) zatial sa majte a chodte von nesedte za pc!!!

golda 1

baby ja mavam tocenie hlavy slabost unava a busenie srdca ked sa naPLASIM TAK SA MI TAZKO DYCHA TAK HADAM ZE JE TO TA TETANIA A CO DNES AKO SA CITITE MNE JE DNES VOLAKO CUDNE NO CO UZ VED TO JE PRE MNA NORMALNE A CO BUDETE DNES ROBIT?

myis

Moje stavy: tocenie hlavy, bolest svalov,krku a chrbata, pritom mi v nich puka ako staremu dedovi, krk ma bolieva ako blaznivy, sem-tam slabost a unava, niekedy trpnutie, bolesti hlavy a busenie srdca. Vcera som mala taky pocit, akokeby mi nieco tlacilo na hrud a nemohla som dychat.. Mam strach co to je

zufala

Ahoj moja menovkyna,no vidim,ze to mas tiez pestre.Tie silne tlaky na hrudniku som mala aj ja,zlakli sme sa s lekarkou,ze ci nemam slaby infarkt alebo nieco ine so srdcom.Vysetrenia vsak vsetko vylucili nastastie,takze to zrejma moze byt jeden z priznakov tetanie.Ja chytim sem-tam nejaky krc do nohy ale to je nic.Nejake trpnutie nemam,v tom ti nepomozem,ale vela ludi s ktorymi si tu dopisujem,maju aj tie trpnutia ako ty.U mna su najhorsie navaly tepla do hlavy,pocit na odpadnutie a vtedy aj malatnost,zle videnie/ako keby boli veci okolo mna pod vodou,tak sa vlnia/.V lete ma to drzalo nonstop cely mesiac,musela som vzdy niekoho domov zavolat,mala som pocit,ze to neprezijem.Uz 7 rokov sa s tym trapim a az tento rok ma poslala jedna neurologicka na vysetrenie na tetaniu,ktore bolo pozitivne.Bola som rada,ze mi konecne nieco nasli.Stovky vysetreni a vsetko negativne,museli si mysliet,ze som asi pako.Tak som zacala brat lieky na tetaniu,nie je to stale ono,ale aj maly pokrok ma tesi a doda mi silu.Ja som nebola a este ani nie som v stave niekam sama chodit,ale aj to pride.Maly mi rastie,takze sa snazim robit vsetko,aby som sa citila lepsie.Niekedy sa to vobec nedalo.Cele dni doma na PN,bolo to vazne.Verim,ze najhorsie mam za sebou.Nesmies sa poddat myslienkam na to najhorsie,vybav si vysetrenie u lekara na tetaniu,uvidis akym smerom sa to potom bude uberat.Viem co je to bat sa,ze to je asi tvoj koniec ale ver tomu,ze to raz prejde.Tiez som uz niekedy bola taka,ze sa toho nikdy nezbavim a plakala som ale je to to najhorsie.Treba pre to nieco robit,verit v uzdravenie a hlavne mat motivaciu.Aj tie stavy v chrbtici poznam,masaze mi tiez velakrat uskodili.Casto mavam bolesti,tak to skusam rozcvicit.Zda sa mi,ze na svoj vek velmi malo vazis.Nevie ako sa stravujes alebo ci mas rychle spalovanie,ale aj v tom moze byt niekedy problem,ze je telo slabe.A tie oci,to bude zrejma tiez reakcia na nieco.Na co,to je povinnostou lekarov zistit.

ooo

no Lenka mne sa zdá, že príznaky tetánie tam vôbec nie sú... teda aspoň podľa toho, čo si tu píšeme my ostatné, mi to pripadá niečo celkom odlišné a absolútne som o niečom takom ešte nepočula... No a teda doktori čo hovoria? a čo robia??

lenka 99

..prave preto som na tejto stranke... mam podobne priznake tetanii no niesom si ista ci problemy s ocami by mohli mat nieco spolocne s tymto ochorenim.. myslim to palenie pod nimi s cudnym pocitom ktory ani neviem opisat. deje sa mi to len v suvislosti s nervami..ked ma zacnu boliet alebo skubat vtedy citim aj tie oci..inaksie nie a samozrejme aj vtedy ked ma boli chrbtica a mam tie tlaky na hrudi. strasne sa bojim ci by to nemohlo byt aj nieco s SM .. z toho mam najvacsi strach..neviem ako sa to prejavuje ale viem ze to moze mat podobne priznaky tetanii a z toho som totalne hotova..

myis

Sorry Lenka, moja chyba, som to rychlo prebehla. Vies, je velmi tazko poradit ti v tejto situacii, pretoze mi sme v rovnakej.. my si tiez nevieme dat rady. Mozem ta len povzbudit tym, ze raz to prejde..

lenka 99

ahojte,prosim precitajte si moj clanok..uz pomaly tristvrte roka trpim na velmi cudne symptomy ktore so sebou nijako nesuvisia. vsetko zacalo v januari ked som vecer vyfajcila balik cigasriet po ktorom som mala pocit ze ma bere k infarktu. celu noc mi trpla ruka,trieskalo mi srdce..ako keby mi odumierala cela strana tela no a potom to prislo... zacala som mat problem s nervom pri lopatke na lavej strane(zapal alebo zablokovanie)..velmi bolestive..zakazdym ked sa ozve,vystreluje mi bodava bolest do ruky..mravcenie,trpnutie,lamava bolest kosti hlavne v oblasti prstov as dlane.casom sa pridruzilo skubanie a trhanie nervov na celej chrbtici,ktore je najviac intenzaivne pri vykonavani manualnej cinnosti. mam problemy s chodenim na dlhsie trasy..rychlo sa zadycham,stahuje mi vsetko svalstvo od hlavy cez krk az ku hrudniku..pocit tlaku nehybnosti.pred par mesiacmi som mala tiez problem s uzlinou pod sankou,obcas sa zdurila s miernym pocitom bolesti(nie stale)..pred mesiacom ma zacala pobolievat ta ista strana tvare..bolest klinovej kosti,mala som problem s rozpravanim a zuvanim..bolest zuvacieho klbu abo ako sa to vola (pri uchu) no pred nedavnom mi to preslo a teraz ma boli ta klinova kost (nie je to extremna bolest)..bolest pocitujem hlavne pri lezani na dannej strane tvari s bolestou sanky a zalahovanim na ucho v ktorom citim velky tlak..mavam aj nevydrzatelne palenie vo vonkajsich kutikoch obidvoch oci a obcas aj na kozi pod ocami..velmi neprijemne (alergiu nemam). zaoberala som sa temou zapal trojklenneho nervu,ale pri tom sa popisuju extremne nevydrzatelne bolesti ktorymi ja netrpim. neviem si vysvetlit ako sa mi tieto vsetky priznaky mozu opakovat stale dookola po dobu skoro jedneho roka... obcas mam dni ked mi je dobre..som plna energie..no ked to na mna pride som uplne nevladna..pocitujem tazobu v nohach,hlavne v stehnach,obcas sa mi stava ked si prejdem po kozi pocitujem ihlicky..pocit stiahnutia a tlaku na hrudi je velmi silny..urity podiel na tom ma samozrejme aj moja psychika,doktori nevedia zistit co mi je a cim dalej tim viac mi to udiera na hlavu..nevladzem uz dalej. robim to co by som nemala..sedim za pc cele dni a studujem co by mi asi mohlo byt.. po tych vsetkych chorobach ktore mi tam vzdy vyhodi som psychicky na dne. robim v zahranici a cakanie na vysetrenie trva celu vecnost. ma prosim vas niekto z vas podobne priznaky bo ja sa uz citim fakt ako blazon..zacala som brat magnezium pretoze mi to pride akoby problem \"tetania\" no velmi mi to nepomaha. prosim ma niekto aspon tusenie co by to mohlo byt. a este som zabudla spomenut ze nemozem sa nemozem opierat chrbatom pretoze nahle dostavam pocit hrudy v hrtane a opuchne mi pod ocami. skusala som aj masaze ale to mi len viac uskodilo,vydrazdene a bolestive som mala cele svalstvo aj nervy na chrbtici..hlavne mam bolesti nervov v okoli ramien a lopatiek. aj maserka si vsimla ako mi robila masaz ze mi pod ocami vystupilo s miernymi ciernymi kruhami..tak neviem ci to vsetko nemoze byt aj problem s chrbticou bo aj ta ma pobolieva,nejaka vyskocena platnicka a takisto plecia,ktore mam stuhnute a velmi bolestive..ja uz fakt neviem coho sa mam chytit.prosim poradte co to moze byt...prosiim!! (mam 24,48kg,169cm)