Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Nie je za co,sme tu predsa aj od toho aby sme sa podporili.Bolesti hlavy aj aj svalstva mali aj niektore moje kamosky v tehotenstve,to nic neznamena.Mne dnes zase zvoni v usiach,to aby som si nemyslela,ze budem mat nahodou 1 den klud a tiez ma pobolievaju nohy.Ale to je to najmenej oproti stavu vcera a inym,co mam za sebou.

myis

Ahoj zufalka, dakujem za povzbudenie, dnes to naozaj potrebujem, chcem sa aj vyplakat, ale sa mi neda... Vsetko to vo mne vrie a neviem to zo seba dostat! Srdce mi bucha az kdesi v hlave a bolia ma svaly..

zufala

Ale no tak myis,uz aj ty sa tak strachujes?To nesmies,vies kolkokrat sa ti to uz v zivote mozno stalo,len si tomu nevenovala az takku pozornost,pretoze teraz ti je horsie.Nerozmyslaj nad tym.Ved si sama pisala,ze tvoj kamarat je lekar a povedal by ti to keby mal podozrenie.Si tehotna a musis sa snazit byt co najviac v klude,nezabudaj,ze tvoje dieta vsetko preziva s tebou.A urcite nechces,aby bolo nejake labilne alebo take nieco.Tak hlavu hore,moze to byt z cohokolvek,ziadna SM,jasne?Ked mas zlu naladu,tak sa niecim potes,nejakym darcekom.Ale nemysli na nic zle.Moja kamaratka caka druhe dieta a je jej vkuse na vracanie a je unavena,tak sa nestrachuj.

myis

Caute baby, dnes som sa zobudila s mizernou naladou, bolia ma ruky a som presvedcena, ze tu sm mam.. Velmi sa bojim..

tania

Ahoj Zufala,
len tak v skratke,odkedy to mam,mam strach ze mi ostane zle kedykolvek a kdekolvek,stale nato musim mysliet.Je to stasny pocit ked si pomyslim ze mam takto zit..este sa ozvem neskor

zufala

Ahoj Tania,vitaj medzi nami,i ked by si bola urcite rada,keby si sem pisat nemusela a nic ti nebolo.Vsetci,co sme tu,sa podobne ako ty trapime s tetaniou.Kazda z nas skusa,co by pomohlo pri tom najhorsom stave.Ale zatial sme na to asi uplne neprisli.Niekto sa vyplace,niekto potrebuje studenu vodu a vzduch a rychlo niekoho pri sebe kvoli strachu co sa stane a pod.Absolvujeme plno vysetreni ale stale nevieme,co bude dalej.Vela kociek sa obava,ze ci to nie je SM,ale stale tvrdim,ze pokial to lekari nepotvrdia,tak sa nemame preco znervoznovat.Pomaha nam trosku,ked sa tu vyzalujeme.Ja sa trapim 7 rokov,chvilku bolo lepsie,potom zase dlho velmi zle.Ani jedna nevieme,ci to prejde vdaka antidepresivam,psychoterapeutom,ci inymi metodami.Podla vsetkeho sa to odohrava v nasich hlavach,a to zo stresu,unavy,nestastia atd..Vsetky dufame,ze sa raz z toho dostaneme do takej miery,aby sme mohli normalne zit.A vela lekarov si nas prehadzuje hore-dole,tak je to naozaj niekedy na nervy.Je super,ked sa zisti,co ti je.Ale co dalej?Lieky,psychos?Ja to tak zase zacinam robit,lieky na tetaniu berim,velka vyhra to zatial nie je.Uz som objednana k terapeutke,pred rokom mi to pomohlo.Neboj sa,sme s tebou.Kludne sa zdover,mi ta neodcudzime ale pochopime,kedze sme na tom ako ty.Lenka.

tania

Ahojte,mam tetaniu neviem sice v akom stadiu ci to prejde,neprejde ale je mi s toho vazne na nic,som doslova zufala.Tie stavy su strasne nechcem ich teraz opisovat nemam na to silu ani chut.Poradte mi prosim vas ako potlacit ten stasny pocit tak aby to co najrychlejsie preslo.Niekedy mi pomoze ked sa z hlboka nadychnem,musim sa ukludnovat ale uz nevladzem!Zistila som ze mi pomoze ked sa rozplacem,boze to budem teraz cely zivot iba revat???

micha7

Ahojte... idem o chvilku do mesta a uz mam strach,aby mi neprislo zle,musim si vraviet sama pre seba,ze sa nic nedeje,ze som ok... Boze tie hrozne stavy nedaju cloveku pokoj :-/ Nic sa neda robit,len musime zvihnut hlavu a ist do predu,lebo zivot ide dalej! Tak zatial sa majte babenky ,dufam,ze Vas dnes taketo stavy nebudu obtazovat.

zufala

Dobre rano vsetkym.Snad bude dnes lepsi den nez vcera.Pozrela som si tie 3 strany co ste popisali.Ja som sa k PC uz nedostala a vecer mi bolo tak,ze som myslela,ze zavolame pohotovost.Nakoniec som si povedala,ze to prejde a lahla som si.Po polhodine som zaspala.Ale aj teraz som z toho este otapena a vykolajena.Neviem preco,ale casto ked ma to chyti,tak ma aj prezenie,napina ma,tocenie,videnie a to ostane.Vidite,a tak som sa tesila,ze je to aspon o trosku lepsie.Ale nepoddam sa,aj keby co bolo.Vcera ste sa tu zase stresovali tou SM,nerobte si zle.Naozaj viem co je to nevediet na com clovek je ale nerobte si diagnotu sami.Nie ste sisi,len ste v neistote a to vas ubija.Myslite,ze ja sa nebojim?Ale nepripustim si nic ine,pokial to nepovedia lekari!Mam vas rada,aj ked sa osobne nepozname a drzim vsetkym palce,nech sa mate lepsie.Viem,ze je super vyrozpravat sa,hlavne niekomu kto preziva to co vy,ale z vlastnych skusenosti viem,ze cim viac sa tomu clovek venuje,je mu horsie.Ta psychyka je naozaj svina a pamata si aj to,na co my sme uz davno zabudli.Takze je aj dobre,ze sem-tam zasrandujeme a trosku sa zmeni aj tema.