Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
mne ked zacali tieto stavy tak som bola z toho taka mimo, ze som sa zmenila zo sportovkyne na trosku. Nic som nevladala urobit.. Plakavala som kazdu noc, uplne zachvaty. teraz som sa dostala do takej etapy, ze som sa s tym zmierila.. Aj ked niekedy ma chytia take nervy, ze co.. Ja som mala predtym aj zlych ludi okolo seba, najma jednu trubu kamosku, co hovorila take veci, ze si to vymyslam a ze uz staci a tak... Hrozny clovek.. Ja som ledva stala na nohach a ona ako nejaka krava hovorila druhym, ze to nie je mozne atd.. Takze ja som nebojovala iba so svojimi stavmi ale aj s ludskou hlupostou.. Teraz som ju eliminovala zo svojho zivota a cudujem sa, preco som to nespravila davno
Mariaa,ja tiez prejdem 5 schodov a funim ako keby som prebehla 12 poschodovy dom.Soravia,tiez tomu pojmu upne nerozumiem.Sedim,lezim alebo nieco robim a pride mi hrozne zle/cize bez ohladu na situaciu/,tak neviem co v tom tele je podrazdene.Vysvetlujem si to asi tak,ze na vsetko okolo reagujem ako nejaky senzor.Mne nastastie nic az tak netrpne a ani mi nejak nevytaca koncatiny,u mna su to tie kolapsove stavy.Idem uspat drobceka.
Zufala,ani nam nic ine neostava.Musime s tym zit,ale aspon vieme na com sme,hoci ja mam aj ine zdrav.probl.Ale to nepatri na tu str.Pisem aj inde.Najhorsie na tom je,ze do vsetkeho sa clovek musi nutit.Vela veci som musela obmedzit,ako strihanie ludi,pletenie,len obcas pletiem.No ale co sa da robit,ina moznost uz nieje.A spanie je pre mna velmi dolezite,lebo ked sa nevyspim tak ma cely den v cudu.Ale aj tak sa citim celkom fajn,lebo mala som take obdobie,ze ma vycerpalo aj nakupovanie.A nevladala som vstat ani s postele.Niekedy som sportovala,teraz vyjdem po schodoch a dychcim jak starena.Ale aj tak po tych schodoch chodim.A nedam sa.
moca, dik za spytanie, no mam sa tak hore dole
Inak nerozumiem co je ta nervovo-svalova draždivost?? co komu drazdi ? a ako sa to prejavuje?
mam sa na pucku jezibabinu. Bolia ma tak zvlastne ruky, ako keby som si ich presilila, ale pritom som urobila prd.. ja neviem, moze to byt aj z toho, ze u nas v kancelarii je hrozna zima, lebo tu pustaju klimatizaciu na 17 stupnov? A vy babenky jak sa mate?
Inak, aj mne ste pomohli...už tak nezúfam a viem že aj ini ludia žiji s takýmito problemami a so strachom ist von...
mne totiž každí pripada tak v POHO len ja stresmanka:)
brrr. ide vikend snad bude lepsie.
a to si predstavte som ucka na gympli:)))a ked sa mam postavit pred ziakov a každí na vas cumi:))a vam je zle a zle..a len odpadnut a ujst..
Ahojte,bola som vonku s manzelom a s malym a pekne sme si to uzili.Chudak ide na nocnu,tak aspon trosku sa nam venoval.Ale ste sa rozbehli.Moca,som rada,ze ti to a snad aj inym aspon trosku pomoze,ked vas povzbudim.Mne tak pomohli ooo a myis,ked som sa sem 1x dostala.My vieme na com sme,tak sa lepsie chapeme ako zdravy ludia.Mariaa,aj mne stanovili jasnu diagnozu/tetaniu/,a preto sa nestresujem zatial nicim inym a skusam to prijat.Zdenka,lekari su vselijaky,aj hnusny musia byt.My mame len smolu,ze na takych prave natrafime.Skus chodit k inej.Jasne,ze ta nepochopi a pozera na teba ako keby si simulovala,nezazila to.A preve takym ludom prajem aspon 1 den tak prezit ako my,co by robili.Mne lezanie moc nepomaha,lahnem si len ked ma to polozi a nie som schpna sa ani na nic pozriet,nieto hybat sa.Ked je ten stav v takej strednej rovine,tak radsej nieco idem robit,aby som sa na to tak nesustredila.Dnes mam pocity takeho vypatia a aj maly ma plno energie.Esteze som na materskej "dovolenke" a nemusim chodit do prece.Tak ten nazov musel vymyslet urcite chlap.Chcem sa konecne vyspat,nepoznam to min. 4 roky.Bud to bolo a aj je caste mocenie,potom tehotenstvo a teraz drobcek,ktory sa hemzi a budi.Ale raz to snad dospim aspon 5 hodin vkuse.Musim ho ist nakrmit,zatial pa.