Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
TANIA TAK JE DOBRE PITAJ SA NA VYSETRENIA A TOHO POCITU ZBAVIT?? NO NEDASA KYM STYM NEBUDES BOJOVAT TY SAMA TAK TI NIKDO NEPOMOZE MUSIS MAT SILU A POVEDAT SI CO SA MA STAT SA STANE ALE MNE SA NIC NESTANE TAK SI MUSIS POVEDAT JA VIEM ZE SA TO TAZKO HOVORI LEBO SOM TO PREZILA A PREZIVAM CITIM TO STEBOU ALE AK SA NECHCES STOHO ZBLAZNIT JE TO LEN NA TEBE A TVOJEJ SILE A TA TETANIACI BUDE NA CELY ZIVOT?? TO JA NEVIEM TIEZ MAM JU LEN POL ROKA TAK SI ESTE ZISTUJEM TAK TI PRAJEM VELA VELA SILY AHOJ
uz viem mojmu starkemu to robily tiez a povedal ze keby este raz tak radsej zomrie aj mojej tete to robili nemohla sa ani pohnut 24h keby sa pohla tak by mohla mat nasledky je to velmi nepezpecne vysetrenie tak to nie tam nepojdem kaslem na to to je tiez velke riziko niekedy moze ochrnut cele telo o tom som uz dost pocula lumbalka tak som o tom pocula tak vam dakujem ale na to si netrufam
Golda 1,
na eeg idem o dva tyzdne.
A coho sa bojim? toho pocitu bezmocnosti,ked mi ostane zle.Da sa tetanie uplne zbavit?
Striehla som kedy sa uvolni miesto pri PC a zatial som si vase prispevky citala cez mobil.Ja ked som bola hospitalizovana,tak jednej kocke co somnou lezala robili lumbalku.Z chrbtice jej odobrali ten likvor,to,ze ju nebolelo.Ale po zakroku musela niekolko hodin lezat/neviem ci nie 24h a tusim na boku ci bruchu/,nesmela sa hybat ani dvihat hlavu,lebo by dostala strasnu migrenu.A viem,ze ked jej nosili ten nocnik pod zadok,tak hovorila,ze ju boli dost ten chrbat.Tak sme sa o nu starali,ked nieco potrebovala.Boli sme dobra partia.Aj jej zistili co potrebovali.Pokial by som nemusela,tak by som to nechcela absolvovat.Stacili mi tie 3 tyzdne bolesti po cisarskom.Ja buduci tyzden sa objednam ku neurologicke a vypytam sa na tu mr,len tak pre moju istotu.Snad pochodim.
je tolko vysetreni, ja ked som bola na krvnom teste, tak som si myslela, aka som zdrava, ze mam vsetko ok, ale krvne testy tiez neznamenaju vsetko
Pocula som, ze to vraj boli
Likvor sa najčastejšie odoberá lumbálnou punkciou, v sede alebo v ľahu na boku. Lekár nahmatá piaty a šiesty krížový (lumbálny) stavec. Potom vydenzifikuje kožu v tejto oblasti. Ihlou vpichne lokálne anestetikum na znecitlivenie kože a podkožných tkanív. Zoberie si druhú ihlu, ktorou sa dostane do miechového kanála a začne vytekať likvor. Vyšetrenie nie je bolestivé. Výnimočne môže mať pacient ostrú bolesť v chrbte alebo v nohách.
Lumbálna punkcia je vyšetrenie mozgovomiechového likvoru - tekutiny, ktorá s nachádza v centrálnom nervovom systéme. Likvor sa vyšetruje pri infekčných meningitídach a iných neurologických ochoreniach.
dobru soravia a neopi sa.. alebo ano, aspon ti bude veselsie.. Na CT toho vraj moc nezistia, najlepsia je magneticka rezonancia, ani vraj z krvi, lepsie je likvor