Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
UFF, ano mam nador, SM, rakovinu prsnika, leukemiu, hodgina:)) boli casy ked som si napislala každu z týchto chorob:)))) ale co už....
ako mi je fasa.....
idem sa ospršiť:)))a kukat do bedne..este si dam vinko s mužom na dobrý spánok:))) snad ma dnes už nezvrtne:))
Golda 1
Ahoj,robili mi test na tetaniu a dr povedal ze nalez pozitivny pre tetanicky syndrom,to je vsetko.Krv som mala ok minerali tiez aj stitnu zlazu ok.Som stasne nervozna,neviem co zo sebou...
nador a sm - to su dve diagnozy, ktore aj mne nedaju spavat.. A vsetkym hypochondrom na svete.. a soravii.. ha ha
Zdeni v poho..take myslienky mam aj ja..aj nador som už mala na mysli a s myslienkou Sm bojujem už dlho:))) prežívam nejako:)) a priznaky mam stale...
Prepáč soravia123, omylom mi tam ťuklo Tvoje meno,
Presne soravia zrazu sa mi zvuky,moj hlas a vsetko ostatne zda ako keby niekde z inej miestnosti,ako mimo reality.Podoba sa to aj ozvene.Uz som maleho uspala,a vtedy na mna idu aj tie stavy,pretoze zrazu nie som v pohybe a v strehu,tak ten organizmus zacne inak reagovat.Ocino sa ide hrat,tak ak by som sa sem dnes uz nedostala,dobru noc a teste sa na rano.
Ja som už rozmýšľala, či to nemám nejaký nádor na mozgu alebo SM , ale miesto toho, aby som si hľadala diagnózu, sa musím spamätať , lebo toto som na dobrej ceste dostať na psychiatriu. Keď to dokážeš Ty, musím aj ja , si mi pozitívnym príkladom, ďakujem
Zdenka, moja ťažko preťažko..lieky neberiem..ja som mala taketo stavy pred 7r. a prekonala som to vôlou teraz to udrelo znova a horsie...asi by som mala nieco brat..
hmmh. nuž moja ranna cesta do skoly je jedno utrpenie..pocuvam MP3 aby som ako tak sla...potom utekam na wc..cikam, pijem vodu, vlažim sa. povzbudzujem sa..
na hodine ked vstupim do triedy tak nezvladam tých 3é pohladov :))) ale snažim sa navodit priatelsku atmosfreu, uvolnim sa ked si zasrandujeme...ked sa tak porozpravame...inak, ak mi pride nahle zle tak len vybehnem na wc pocas hodiny, fackam sa, pijem vodu, sucham ruky a prejde to...potom sa vyvalim v kabinete na stoličku , myslim na nieco...pekne..par krat som sa musela vypitať zaklamala som že mam menzes a je mi zle..a ta het plna čiara domov do postele..
Raz sa mi to pocas skusania stalo...davala som chlapcovi otázku a len ma zalial pot...srdce a tras...taaaaak som vybehla..mladý nechapal...a ked som mavala tocaky tak som nemohla ani sedet. tocil sa mi stol a katedra..ani na tabulu som nemohla pisat..lebo by som sa zatocila pred deckami aj ja...ked mam tocaky tak beham a chodim po triede..vtedy to nejak necitim.ale ked si sadnem tak mam pocit ze sa hýbema že sa dviha zem so mnou...
vždy vecer som bola na seba hrda ze som to "prežila"
inak mavam pocit pri vyklade uciva ze to nie som ja, ale niekto iný a moj hlas prichádza z niekeade inakade...
proste meliem z posledneho...
soravia123, prosím Ťa, ako to prekonávaš v škole? Ja sa s tým zatiaľ asi neviem nejako vyrovnať, lebo keď to na mňa príde, pomôže mi len posteľ a tu si do triedy nemôžem dať. Užívaš nejaké lieky? Asi to trochu potrvá, kým sa s tým naučím bojovať.Zatiaľ som ešte PN, ale keď pôjdem do práce nevie...