Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
To je super,ze si viete pomoct,ja som zatial neprisla na to ako?Ja len skusam nieco rychlo robit.Niekedy to trosku pomaha ale vacsinou si to pekne pretrpievam.Raz som silnejsia,inokedy ked sa to zhorsi nestastna.Odkial mam vediet ale ake caje pit a ktore mineraly mi vlastne chybaju?Ja kym mam od rana klud,je min 22:00h a to uz som taka vycerpana,ze lezim ako troska,nevladzem nic,ani jest sa mi nechce robit.Ja som bola na liekoch uz v detstve,najprv ked som mala 2x tu epilepsiu,potom mi lieky na nu pokazili pecen,a tak lieky na pecen.Bola som viac razy hospitalizovana.V puberte som brala lieky pocas choroby a vzdy pri bolestiach.Teraz beriem antikoncepciu,magne B6 a dotoho este aj ta sprosta tetania.Dnes mam na nic naladu,pretoze mi 2 vecery bolo po sebe velmi zle.Zase cakam,kedy sa to zlepsi,je to na h...o.
ano jasne,ked cloveka boli zub,alebo hlava tak to uz sa musia zobrat Analgetika,alebo staci len Paralen ;-) Ja som to podotkla len preto,lebo skoro kazda z nas tu ma nejaku vnutornu nerovnovahu,stale sa tocime v jednom kruhu ,ktory ma na starosti stres.Nasa psychika je na dne a preto sa u nas prejavuju vselijake tie priznaky ako zavrate,trpnutie,problem z dychanim atd.... Ved to sa neda takto zit!!! treba najst nejake vychodisko, nadychnut sa z hlboka a mysliet pozitivne na nieco pekne!!! ja tiez mavam taketo tazke stavy,ale mne pomaha fakt ist niekam von,pustim si relaxacnu hudbu ,lahnem si , lahko si zacvicim., pijem bylinkove caje denno-denne aspon kazdy vecer pri telke si dam 1-2 salky. Ak Vas ma kto pomasirovat,nech Vam urobi masaz chrbtice , stuhnuteho krku,ramien,najlepsie nejakym mentolovym olejom. Tam,kde Vam co trpne tam si to pomasirujte poriadne. ja si takto sama nohy natieram cele.Tak si vylozim nohy ,hodim na seba deku ,caj do ruky a pozeram telku!!! ;-)) Musi clovek aj sam nieco preto urobit,aby aspon trosku zmenil ten sibnuty stav,lebo inak sa neda! Sme mlade ,preto to takto nechat nemozeme!
Ja micha7,pouzivam ciste vit.a min.V krajnom pripade uz idem na chemiu.Lebo niekedy je to nevyhnutne.Ked ta rozboli taky zub,a pohot.nemas v meste.Aj caje su dobre.Prave preto mam Tetaniu zvladnutu celkom dobre.Ale musim to poctivo dodrziavat,a spat ja babo.Vela.
Ahojte babenky! prave som citala o pripravku na pitie ALOE VERA - tak co citam aj nazory ludi sem-tam na nete,tak sa mi to Aloe pozdava. Hm...? ale je to dost drahe... :-/ mozno vyskusam. Mozno by nam v nasich denno-dennych situaciach pomohli nejake bylinky aj nato som myslela,pitie cajov z Medovky lekarskej atd.... mozno by sa nam fakt ta nasa dusa posadnuta strachom a napätim nejak ukludnila a to, na prirodnej baze...
Skuste najst nieco na nete o bylinkach mozno Vam to pomoze ,plus nejake vitaminy Magnezium,Calcium, B vitaminy
Tania,ja som to citala o TETANII,lebo ju mam aj ja.Je to dedicne ochorenie,citala som to v casopise.Musis len s tym vediet zit.Uz som o tom pisala jak a co mne pomohlo.Tak si to najdi.O kvapke krvy atd.Mne sa zda,ze mne tetaniu vyvolal stres atd.Mam taky zazitok napr.z dectva.Bola som na pohrebe umrel 18r.clovek ja som ho mala rada.Na pohrebe mi zovrelo hrdlo,.nemohla som ani dychat,nic.Bolo to hrozne.POtom dlho nic,len pri citl.film.som trochu bola mimo.A najhorsie to bolo asi pred 8,9rokmi,vlastne vtedy sa ta tetania spustila myslim si.Pred 2rokmi,som bola v takom stadiu,to som uz pis.Teraz sa citim celkom dobre,ale musim dodrziavat poctivo liecbu.Mam malo Vapnika,mierne odv.kosti.Este ine probl. A prave o TETANII som citala,ze ak chyba vapnik,horcik a nieco zo stitnov zlazov ked je.A,ze to postihuje hlavne citlive osoby a je to dedicne.Tak neviem.
Ved to je ten problem Mariaa,ze to nie je vidiet.Kazdy povbie,ze vyzerame normalne a,ze si to namyslame.
Dobre rano Golda,ja by som tiez take vysetrenie nerada absolvovala,naozaj len v krajnom pripade.Ci sa da tetanie ublne zbavit,to nevie nikto z nas.Vraj sa to da zmiernit ale niekedy sa to objavi,moja krstna to mala pred 15-timi rokmi,brala 1/2 roka lieky a odvtedy ma realne pokoj.Len niekedy to na nu pride.Bola by som rada,keby som sa dostala aspon na taku uroven ako ona.Prezila som si uz dost bolesti,trapenia a otrasnych vysetreni,tak by som si zasluzila uz pokoj.Este aj v tej porodnici som bola mesiac a uzila si.Niekedy som presvedcena o tom,ze som odsudena k tomu,aby mi kazdy den nieco bolo.Sledujem to po cely doterajsi zivot,este aj pred tymi 7-mimi rokmi nez ma to chytilo sa mi smiali,ze mi stale nieco je.Ked nie hlava,tak brucho,nohy,ruky,oko,zuby atd..Mala by som byt uz vycvicena ale nie som.Ako sa ti dnes vstavalo?Mne otrasne.Vecer mi bolo zle a rano som bola a este aj som ako keby ma vybrali z pracky,fuuuj.
AHOJTE.myis,ja som tiez dlho takto bojovala s lud.hlup.A nakoniac som to vzdala,radsej uz to nikomu nehovorim.Lebo na mna pozerali ako na blazna.Ako to,ze tak dobre vyzeras a mas take problemi.Dokonca pocuvala som to aj u lekara.Ale kolko to da prace a nervov kym clovek vyjde na ulicu.A zit musis.som rada,ze sa da tu trochu o tych veciach pokecat.Zelam pekny den.