Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Soravia...mam tetaniu , lekar mi ju zistil asi pred mesiacom...Priznaky? Busenie srdca , navaly tepla do hlavy , bolest zaludka , casto potrebujem na wcko a posledny cas tj. odkedy som brala lieky mi zacala trpnut tvar...a este sa mi dost casto toci hlavaNo najhorsie je u mna to , ze stale na to myslim , ked mam niekam ist , tak uz uvazujem ci mi bude dobre , alebo nie...
Vyskusaj to Vlamonka,za to nic nedas.Len aby clovek narazil na toho praveho terapeuta.To nie je o tom,ze by si bola sisi,dnes tam chodi skoro kazdy druhy clovek,len o tom nehovori lebo sa hambi.Ja mam velmi prijemnu starsiu pani a uz som tu spominala,ze po roku aj nieco,co sa maly narodil,som sa k nej objednala,kedze ma to zase poriadne chytilo.Niekedy staci aj vyrozpravat sa,je to velka ulava,vzdy som od nej odchadzala uvolnena a vesela.Najprv sme robili rozne testy a pod.,a potom sme sa otvorene rozpravali.Hlavne o veciach,ktore ma hnevali a nevedela som ako ich mam riesit.Nesmies sa uzavriet do toho neprijemneho stavu,to je to najhorsie.Soravia a ty si nervozna aj z ludi alebo to prislo len tak?Papricku nezjem ani le tak,to si teda odvazna.A ako je ti teraz ked odisli,lepsie?Ja pojde s malym a s otcom odniest muzovi jest na byt,chudak od rana tam maka sam.Mam stastie,ze cely byt dava od zakladov dokopy sam,ze je sikovny a nie nejaka lemra.Sice ma vcera dobre nahneval ale u nas je to zabudnute vzdy po chvili.Aj ja som niekedy zla.
Ahojte baby..mala som navstevu...
už je preč..celý čas som chodila na Wc a do kupelne sa ovlažovať.. inak ked ide doma na mna atak tak si dam chilli papricku:)) uplne ma to rozjarí:))a iste neomdliem lebo sa sustredim na tu palavu...
Vlamonka ty mas tetaniu alebo PP? a ake mas príznaky?
Poznam to Vlamonka,doma tak na mna sice nikto nepozeral ale niektori mi stale vraveli,ze nech si to nevsimam a nenahovaram.Ze v dnesnej dobe nikomu nie je dobre,no boli mudry.Pockaj este par dni a pokial ti bude lepsie,tak nic neber.Ja sa z toho dostavam 7 rok/bolo niekedy aj trosku lepsie/a tiez som z toho bola casto vydesena a vravela si,ze to mam asi na cely zivot.Zrejma to tak aj je a musime kezda najst sposob ako si pomoct aj sama a nie cakat len na lekarov.Preto chcem vediet o tetanii co najviac a vyskusat aj nejake produkty,nie len lieky.Samozrejma,ze keby si to zdravotne nezvladala,tak vyhladaj lekara.Skusala si aj psychologa?
Ahoj ZUFALA , dnes je o malinko lepsie , ale stale mam silny tlak okolo srdca , az k lavej ruke , tocaky a naval tepla do hlavy...Mam 28 a pripadam si akoby som bola v prechode...Vzala som si do hlavy , ze to bude takto uz do konca mojho zivota...Uz mi sibe:-))) A od Cipralexu mi bolo strasne zle , alebo od toho , ze mi vysadil ten XANAX?...ja uz neviem , najhorsie je to , ze to pride z nicoho nic...Doma ma uz maju za totalneho blazna..je to smutne...
Ahoj Vlamonka,jasne,ze aj to mohlo byt pricinou tvojho zachvatu.Tie lieky sa naozaj musia vysadzat postupne,to je ale odbornik/cka/ked ti to nepovedal/a/.Ale ved my sme pre niektorych asi pokusne kraliky,im je to jedno,oni su o.k..Na tu kvapku krvi sa chcem objednat aj ja,vyskusam vsetko co mi moze pomoct.Sama neviem ake mineraly mi chybaju.Ja som z BA,ale urcite je tu niekto aj z Kosic.A ako ti je dnes ked si sitie lieky uz nedala,lepsie?