Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

No ahojte,uz sme doma u otca.Cely den nic moc a ako ste sa teraz rozpisali,to je super.Vlamonka,ja som velmi vela preplakala,ale to ma len unavilo,nepreslo mi to,niekedy sa mi zdalo,ze mi to este pohorsilo.Soravia,som rada,ze sa zacinas odhodlavat ku terapeutovi,naozaj ti moze v niecom pomoct.Mam pocit,ze to je aj tvoja praca,ktora ta dohana k takym stavom.Vela ludi ta sleduje ked ucis a ty si potom myslis,ze kam sa pohnes,vsetci pozeraju len na teba a utekas do bezpecia.Kolko rokov ucis,robilo ti to od zaciatku problemy?Ja by som taku robotu nedokazala robit,obdivujem ta.Golda,som velmi rada,ze si mala pekny a dobry den,nech je ich co najviac.Musime ta nasledovat aj my.Ja som zatial dnesok tiez prezila v norme.Ja som maniak zase na syry,denne ich jem,mlieko lubim ale kym sa zohreje vypijem malinovku,takze to zanedbavam,maso jem iba ked mam chut,viacej som na salamoch.Brat mi hovori,ze sa nanic stravujem,lebo casto jedavam to iste,napriek tomu,ze ostatnym navarim,vraj zdrav.problemy mozu byt aj v zlych strav.navykoch.JA naozaj nechapem ako to vzniklo u mna,ja som nemala z nicoho strach a pod.,mala som ale pracu,kde som bola pod silnym psych.tlakom,takze asi je to z toho.

soravia123

najviac Ca- syry...mlieko v obchodoch je odsterdene...o nicom...
inak, baby v psychožke potrebujem obvodacke doporucenie a kartu???

giga2

Za vyšetrenie týmto smerom nič nedáš, zvlášť ak máš s trávením mlieka problém. nemyslím tým nechutenstvo, ale problémy tráviace.

giga2

Dcéra nepila mlieko ani žiadne mlične výrobky v čase, keď rástla (2-5 rokov.)Nemala ni anémiu, ktorú pred tým mala. Žiadne prejavy deficitu Calcia neboli.Potom sa držala aj s mliekom v strave, ale tekutú formu som jej obmedzovala, hoci ľudia v okolí boli nekľudní, že to predsa dieťaťu musí chýbať. Keď so v puberte povolila zvýšené pitie mlieka aj v tekutej forme, objavila sa tetania. Či to bolo nezávisle nateraz neviem, ale súvislosť tu vidím. pokračujeme vo vyšetreniach, nie je to zuzavreté. Ale ak sa mliečna bielkovina nevstrebáva a alergia na ňu vYvoláva zápal čreva, je možná aj porucha vstrebávania Calcia. To ale u nej zaťiaľ nemám potvrdené. Viem le, že bez mlieka je v tomto prípade lepšie ako s ním, pretože osoh z neho nieje a zablokuje aj príjem toho, čo by sa vstrebalo z inej stravy.

ooo

hej, presne ako Soravia vraví... ja mlieko od mala neznášam... A je absolútny omyl, že vápnik sa získava z mlieka. Mlieko, ktoré kúpite v obchode je odpad, nie vápnik...

soravia123

golda, jej dcera mala alergii neprijimala CA..a nasledok tetania.
inak stresom vznika tetania- lebo stres požiera magnezko aj CA a tým padom ho môže byt aj menej v tele..

golda 1

000 mas pravdiu to pomoze a dost ale to hlavne ukludni tie stresy a potom je vsetko na nas ako stym nalozime presne tak soravia123 naozaj to pomoze drzim ti palce