Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Pekný deň babule, ja mám nabitú nedeľu...
Jeany cipralex je antidepresívum, tie nie sú návykové, hoci pri vysadení bývajú problémy, ale určite nespôsobujú závislosť na liekoch...
Prajem Vam prijemny den vsetkym.Nam uz len to pomaha,ze take forum existuje,lebo cloveka uvolni aj to ked sa moze podelit zo svojimi zdr.probl.
A niekto ma aj stitnu zlazu,nieco z hormonami.Ja som to pochopila tak,ze PRI TETANII tvrdnu,tuhnu svaly,a ze je to opak ludi ktory zase maju moc uvolnene svaly,neviem odborne to pomenovat,ale oni koncia na voziku.Mi mame nadej,namusime tak skoncit.No uz budem koncit,lebo je to hotovy roman.Som rada,ze clovek moze s niekym o tom si pis.lebo s kazdym sa o tom neda hovorit.Beru ho ako keby si clovek vymyslal.Mimochodom,ja mam 39 co chvila budem mat 40rokov.A zacalo to tak zhruba pred 8,9rokmi.Plizilo sa to ako zlodej.
A velmi dolezita je pohoda,nastresovat sa.Ked sa velmi uhanam zacne sa mi tazko dychat a som v kely.Takze pohoda je velmi dolezita.Nechcem strasit pozera niekto RUZOVU zahradu serial,v jednom diele hrala Studenkova TETANICKY ZACHVAT.POtom lezala v nemocnici,a lekar tam vysvetloval jej menzelovi,ze je to prepracovanost,stres psych.A je potrebne vyrovnat vitam. a mineral.v tele.
Tak som aj prestala chodit k neur.A zacala som s tym bojovat sama.Ale,som objednana zase u ineho neur.a poprosim ho o test na TET.a som zvedava ako na tom som,lebo ja sa citim celkom ok.Zalezi to aj od situacie,a na kapku idem tiez,to som uz pisala.Mala som aj take problemi,rano som sa nemohla postavit s postele.Odkedy cvicim atd.tak je to ok.Niekedy mam v hrdle pocit ako keby mi tam nieco ostalo.A ked sa natahujem dostavam krc.
a zacala som patrat po tej TETANII,to som o tom uz pisala.Na nejakej str.A prave vtedy o nej pisali v casopise jak som uz spominala.Lenze,pomaly rok som este sa trapila,brala vitam.mineral.Mala som problemi aj s crevami,na to si davajte pozor.Len som vedela,co TETANIA je,ale neurolog mi k nej nic nepovedal.Co mozem co nemozem atd.To vsetko som vycitala s toho casopisu.Ja hovorim,ze mi ho poslal sam PAN BOH.NO a zase po case som si nasla clanok o tej KVAPKE KRVY.Medzi tym som bola aj u fytoterapeuta.Mala som aj take stavy,na odpadnutie,lahla som si vyspala sa a bolo dobre.
Dobre rano,ooo v KE to stolo pred 5timi mes.500sk.Ja som brala,ked mi prisli na TETANIU,NEuROTOP retard 300mg.Bolo mi velmi zle po nom.Lezala som jak narkomanka po nom.Kamaratka mi povedala,ze take lieky beru len pacienti co lezia v nemocnici.2x denne som ich brala.Tak mi neur.predpisal DORTIFLEX 200mg,tiez 2x denne.Ale,ja som mala problemi aj z crevami,tak som vysadila vsetko.
Caute kocky, mate pravdu, bola som s maminou cely den pri mori, ako urcite viete, zijem v Spanielsku a my tu mame este leto... No, teplo som chcela povedat. Vcera som zobrala maminu na vylet do Gibraltaru a na Tarifu a prisla som uuuplne rozbita! Ale myslim na vas sem-tam ako sa mi mate a zelam si, aby vam bolo super. Ja mavam take divne stavy, bolieva ma krk, zrazu mu stuhne aj horna chrbtica a rozboli ma hlava.. Bolia ma ruky.. Lenka zufala, drz sa a boztek malemu.. Ooo, som si citala historiu a aj mne sa niekedy stane, ze som taka slaba a to hlavne v nohach. Nezakopavam, ale to skor mam od hlavy, lebo sa toci ako na kolotoci.. Inak som pribrala, mam brusko ako maly Buddha. Dobru nocku vam prajem. Mamina zajtra leti tak vam uz nedam pokoj :-)
jaeny.. avoj.. aj ja som mala diagnostikoavanu tetaniu.. a predpisali mi tiez cipralex... nic mi nerobil.. ani som si nevsimla ze by nieco zmenil... ani moje psychicke rozpolozenie,ani moj zdravotný stav.. tak si nemyslim ze je navykový:-)... ty si citila ucinky ciprialexu?? kto ti diagnostikoval tetaniu?? neurologicka ci endokrinologicka???