Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahoj Ivka,nemas sa za co omluvat.My sme len radi,ze sa najde niekto,kto nam chce pomoct.Ja teda urcite,chcem sa len spytat,ze ci sa ten gel da volne kupit v lekarni?Dakujem Lenka.
Dievčatá prepáčte ,že sa vám pletiem do
rozhovoru ale pri tetánií je potrebné doplniť horčík a vápnik. Na to ale telo
potrebuje nosiče,aby ich dokázalo zúžitkovať = vtrebať. Chvíľka stresu dokáže zlikvidovať celodennú zásobu horčíka a práve vtedy,keď už by sa mal človek cítiť v pohode, nastupujú ťažkosti ako je tŕpnutie rúk,nôh,úst,točenie hlavy,zvracanie.Je veľmi dôležité doplniť dávku horčíka .
Mávala som takéto stavy a mne hodne pomohol aloe vera gél s prídavkom broskyň, natur min a včelí peľ. Tak len toľko a ešte raz prepáčte.
čaute,já trpím tetániou od januára,beriem cipralex a je mi po ňom fajn,teraz mi dokonca znížil dávku na pol tab. ráno,myslíte si že je návykový?
Ano,beriem ho stale 2x denne-rano a vecer.Nemam pocit zavislosti,chcem len aby mi bolo lepsie.Moja krstna bola na liekoch polroka ale potom sa z toho dostala,takze ja si to tak vsugerovavam,ze aj ja to budem este brat a snad to prejde.Skor,ci neskor.Ja som naozaj mala hrozne stavy/nechcem nikoho urazit ale krce a pod.,to pre mna nebol problem/,ja som bola 24 hodin denne v mrtvolych stavoch a ja uz to nechcem dopustit.A ani nemozem,mam babo.Jasne,ze pre lekara je najjednoduchsie dat pacientovi lieky a tym sa ho zbavit ale ja budem trvat aj na tej mr alebo ct.
Lenka a ty ten Lexaurin stále berieš? Z toho je tiež parádna závislosť na liekoch, fakt baby pozor na tieto oblbováky... psychoši to radi predpisujú, lebo sa zbavia pacienta - na nejaký čas mu je dobre
Prave som pozerala,ze myis tu bola naposledy vo stvrtok,ale verim,ze sa ma tak super,ze sa nepotrebuje vyzalovat.Urcite je pri tom krasnom mori a ked nie,tak oddychuje aby bolo babenko zdrave.Ja som nemala problemy s branim liekov ale pri AD mi lekari povedali a aj som to citala,ze prve dva tyzdne moze byt cloveku na prt,kym si telo zvykne.A hlavne ked prechadza clovek z jednych na druhe.Ja som zacala brat v lete quajacuran ale po asi 2 mesiacoch/ked sa nic nemenilo/ mi zmenili lieky na lexaurin,no nastastie to nic zle somnou nespravilo,ale ma to trosku /i ked malo/ dalo dokopy.Mame dalsi den za sebou,a som rada,ze sme ho akotak prezili bez nejakej vaznej ujmy.
AD = antidepresíva. Konzultovala som tie lieky s mojim priateľom, on im celkom rozumie a hovoril, že sa nediví, že ti je zle, lebo to je úplne iná kategória liekov. Cipralex sú práve tie AD a Xanax to sú oblbováky, na ktorých vzniká rýchla závislosť, to sú anxiolitiká asi...
hej, hej, ja beriem cipralex... mne je v pohode, mne pomohol výrazne. Ako dlho ho berieš? A tie predošlé lieky ti vyhodil?