Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

Vlamonka

Soravia , teraz mam strpnutu celu tvar , ale zvycajne mi trpne lava ruka , alebo noha...Ale radsej som cela strpnuta ako tie navaly do hlavy a bolest srdca , zaludka...atd.

ooo

čauky, už som doma... Vlamonka samozrejme, že ti je zle z toho, že si vysadila ten Xanax. S tým Cipralexom si to nemala vzdať, to ti nebolo zle z neho a on kým zaberie, tak to trvá cca mesiac... A Soravia ja som zistila, že panická porucha je iné ako ja mám (aj ty máš asi iné), lebo PP sú len občasné záchvaty,ktoré prídu a odídu, ale medzi nimi ti je dobre. A nám nebýva dobre nikdy :-) Podľa mojich "výpočtov" je to skôr generalizovaná úzkostná porucha, vtedy je človeku zle dlhodobo a stále. To som sa dočítala včera na tom www.uzkost.sk

Ivka 1

Ak môžem poradiť, nepi mlieko ale pomáha jesť syry napr.v 100 g ementálu máš dennú dávku vápnika,ktoré telo potrebuje.

Vlamonka

A zacala som pit mlieko , kedze vraj nam chyba vapnik , neznasam ho je mi od neho zle , ale aspon neviem ci je to tetania , alebo mlieko..heh a nestresujem sa,,A lieky su v kontajneri...

soravia123

zúfalka, Ano mam strach a nervy bavit sa aj s ludmi..stale si myslim že sleduju každý môj pohyb, a mimiku..ked som sana wc, alebo v kupelni viem že som v bezpeci...

soravia123

PP- panická porucha.. prejavy: búsenie srdca, pocity na omdlenie, strach ist von- lebo odpadnem, strach byt v restauracii...obcas aj trpnutie ruk, ust..

ružička

Vlamonka, zle Ti mohlo byť aj od Cipralexu. Keď som ho začala brať (myslím, že to bolo na tretí deň), nebola som schopná zájsť s dcérou na pohotovosť. Tak mi búšilo srdce, celá som sa chvela a krútila sa mi hlava. Bývalo mi po ňom zle od žalúdka, tak som ho musela prestať brať. Asi citlivejšie reagujeme (teda ja určite) na lieky a prejavuje sa u nás viac nežiaducich účinkov. Nemá náhodou niektorá z vás skúsenosti s Velafaxom?