Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Ránko žienky. Ja som sa ráno dotrepala tomu neurológovi a bolo tam toľko ľudí, žeby som sa dnes už hádam ani do roboty nevrátila... Tak som si povedala, že idem do práce (ten lekár asi 10 minút pešo, takže pohoda) a zbehnem tam nejako pred obedom, šéfka tu nie je, tak to je ok.

mariaa

Takze,zvladla som to.Ak budete chciet napisat aj pribech zeny ktora to zazila tak vam ho opisem.Majte sa vsetky krasne,a zajtrajsok vam prajem prezit bez bolesti.Dobru noc.

mariaa

SKRYTA NEPRIATELKA,Za hypokalcemicku tetaniu sa najcastesie skryva porucha cinnosti pristitnych teliesok alebo obliciek."Snazime sa odstranit pricinu.Zaroven dodavame telu VAPNIK,takze prejavy TETANIE zmiznu,"POkracuje lek.Ivana Vachalkova.Horsie su na tom ti,ktori maju VAPNIK v norme.CO sposobuje TETANIU u nich?ASi 10% populacie reaguje na psychycku zataz zvysenou NERVOVO-svalovou drazdivostou."Maju to vrodene.Prezivaju nadmerny stres,vypate situacie,konflikty.Zacnu rychlo z hlboka dychat,porusi sa im rovnovaha ionov,Zvysi NERVOVO-SVALOVA drazdivost a pride ZACHVAT,"hovori o citlivej rovnovahe organizmu neurologicka.Diagnozu potvrdi ELEKTROMYOGRAFICKE vysetrenie.

myis

Aj mne je tak isto, som vysadila a najprv som bola v pohode, ale po niekolkych dnoch je to na mna prislo. Bola som tak akokeby mimo a srdce mi buchalo ako o zivot.. a stale to mam sem-tam...

mariaa

Mam pre teba zufala,dobru spravu,nasla som ten casopis o TET.Skor vytrhnuty pepier,tak vam ho opisem.Dufam,ze to zvladnem,lebo aj PC ma unavuje a bolia ma od neho oci.Neviem ci mam pisat aj pribeh tej zeny.Napisem len o TET.a zajtra ak budete chciet napisem aj ten pribeh.Takze: TO NIE JE INFARKT!Trpne vam obcas v strese horna pera alebo nos?A co ruky?Ked sa rozculite,kruti sa vam hlava a musite predychavat?Dychaj,dychaj pri TETANII su vsetky nervy a svaly v stave maximalnej pohotovosti.Rozdrazdi ich cokolvek."K mravceniu okolo ust a nosa sa pridaju bolestive krce v nohach a rukach.Ked zacnete rychlo striedat hlboky nadych a vydych,hrozi krc dychacich organov,pri ktorom sa mozete aj zadusit",objasnuje rizika neurologicka Ivana Vachalkova.PO vstreknuti Horcika,cize MAGNEZIA,a VAPNIKA,cize KALCIA,do zily je po vsetkom."Najprv vylucime epilepticky zachvat,ktoremu sa tetanicky podoba,akurat s tym rozdielom,ze ste pri vedomi,"vysvetluje neurologicka."Ak vysetrenie krvi ukaze nedostatok VAPNIKA,ide o HYPOKALCEMICKU TETANIU.Hladiny mineralov vsak mozu byt aj v norme,vtedy je TETANIA skryta,NORMOKALCEMICKA."

renatulik

myis mala som podobný zážitok keďsom otehotnela pred piatimi rokmi vtedy som brala spitomin a som otehotnela musela som lieky vysadiť a všetko sa zhoršilo minimálne o 200%. Vtedy som išla ráno na poradňu a celý deň som sa nepohla z domu ale po pôrode som brala serlift asi 6 mesiacov a potom to bolo super až sa to začalo zhoršovať keď končila materská a ja som nemala prácu a na krku plno dlhov. Ináč sa lieky homeopatiká ktoré môžeš užívať aj v tehotenstve aj počas kojenia.

myis

renatulik vitaj. Aj mne byvalo pri Xanaxe super, akurat som ho musela vysadit, lebo som tehotna. Byvala som trosku unavena z neho, ale len po namahavom dni. Inak bol super.. Ale teraz, ako som bez neho tak ma vsetko boli a stale som napata ako struna.. To je ten problem, ze tento typ liekov ti pomoze, ale len dovtedy, pokial ho nevysadis. Potom pride ten horor

renatulik

Ahojte ja som tu nová.Chcem povedať, že ja už sedem rokov bojujem s tetániou. Raz je dobre potom horšie ale dá sa prežiť.Najhoršie je to pri ovulácii alebo tesne pred menštruáciou. Depresíva pomáhajú ale stále keď ich po polroku vysadím asi o trištvrte roka to zas prepukne. Najhoršie to je keď je človek vo finančnej tiesni, keď opadne stres hneď je lepšie .Roky mi kontrolujú krv je stále ukažková a ja sa cítim ako keby som mala každú chvíľu skolabovať.Tak sa majte a držte sa.

zufala

Myis,ved to je na tom to najhorsie,ze nevies kedy a kde ta to chyti.A ja pritom na to ani nemyslim.Tak dobru aj tebe a babenku.

myis

Trosku to tu stoji, a aj Zufalka mizne uz prec tak ja sa tiez poberiem. Mna najviac stve, ze to pride na mna hocikedy a neocakavane... A tie bolesti hlavy, to je hnus.. Dobru Zufalka a pekny den, nech sa mas fajn a nech ti je dobre.. Anjeli s tebou