Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Vlamonka,citala som ten dennik hypochondra.Fakt clovek sa musi smiat,nie tomu hypochondro.ale tym ako si ho pohadzovali.Budem koncit,lebo mi trpne krk,asi to je s toho PC ako sedim idem to rozchodit.Este.mne ked je na nic,napustim si vanu s horucou vodou,pustim si prijemnu hudbu a relaxujem.Potom sa citim taka lahka uvolnena.Ja som prave minule rozmyslala ci to chyta aj muzov,ale vidim ze ano,len mozno v mensom pocte.Tak prajem prijemny den.Zufala,mne to nedalo,tak som to hladala,lebo kamaratka ten cas.uz nemala.
Barunka,je super ako to zvladas,len tak dalej,drzim palce.Baby ale je normalne,ze ma to chytavalo a aj trochu chyta bez dovodu?Nie om v strese,v klude lezim a zrazu booom.Co to spustilo?
Tiez prajem vsetkym dobre ranko.Ja som bola kazdu chvilu s malym hore a od 6:00hod.uplne,takze som ako kabela.ale prejde to pocas dna.Mariaa,si zlata,ze si sa snazila najst ten clanok a aj sa ti to podarilo,dakujem.Mne nic netrpne,mravencenie mam malokedy,ja som pripad tych tocakov a predychavania.Mne ale nepomoze ziadny sacok,ja musim mat cerstvy vzduch.Teraz je to trosku lepsie a vobec mi to nechyba.Bola som na EMG a tam povedali,ze mam tetaniu.Preto sa nebojim,ze to je nieco horsie.OOO,u lekarov je to vzdy na dlho ale ked sa bude dat,tak to vyuzi a urcite tam chod.Daj vediet potom ako si dopadla.Myis a renatulik,pozrela som si co ste vecer pisali a vidim,ze ja som mala naozaj stastie v tom tehotenstve.Vysadila som postupne AD a v 2 mesiaci som uz nic nebrala.Za tych 9 mesiacov sa mi stalo,ze prislo na mna vycerpanie ale inac nastastie nic z tych hnusnych stavov.Myslim,ze som mla ukazkove tehotenstvo.Po cisarskom mi zacali horucky,nemohla som dychat a ked som uz bola doma postupne to zacalo na mna doliehat.Nemohla som niekedy kojit kvoli vysokym horuckam,bola som unavena,bolo mi zle,jest som nevladala,myslela som na maminu/ze sa nedozila maleho/ a zrazu ma to zacalo chytat.Najprv 1x,potom castejsie,neskor aj 2 tyzdne v kuse.Bola som z toho vydesena,sama doma s malym,co ked sa nieco stane?Ked mal muz nocne,tak mi prve mesiace prisla pomoct krstna,bala som sa v noci byt sama.Potom som uz musela to skusit.V marci sme predali byt a kupili 3izb. hned oproti otcovi.V maji to zacalo byt najhorsie,drzalo ma to nonstop 24 hodin,kazdy chvilu som volala niekoho aby prisiel domov,stale som plakala,bolo mi na umretie.Na krku mokry uterak a pred tvarou ventilator.Von som chodila a strasne so sa premahala kvoli malemu ale hrozne som trpela.To ma vzdy vysililo.Nahnevala som sa,ze ved takto nemozem existovat a isla som k novej neurol. a ta ma poslala na EMG.Za 7 rokov to nikoho nenapadlo,chapete to?No a teraz ako-tak prezivam,uvidime co bude dalej.
ahojte. zdravým všetkých.tetánia resp. panická porucha ma navštívila pred dvoma rokmi.nenávidela som ju. nenávidela som stavy,ktoré sa nedali ovládať, keď mi stŕplo telo ako epileptikovi a prebrala som po chvíli niekde na zemi.najhoršie bolo,že som nikdy nepočula o tejto diagnóze a myslela som, že keď je to psychického rázu, že som sa asi zbláznila.a keď ma posielali psychologičke ,,no koniec´´hovorím si ,,mne šibe´´?!Bála som sa sama zostať so svojím malým synom, aby ma nebuchlo o zem a on neostal sám bez dozoru.Proste hrúza.Môj život sa od základu zmenil, keď mi lekárka vysvetlila ako telo vtedy funguje, prečo sa to deje,čo treba zmeniť...Aby som sa ukľudnila potrebovala som o tetánii vedieť stále viac.Na tomto fóre som našla skvelých ľudí,ktorí mi dodávali energiu a silu a konečne ,,nebola som v tom sama´´ (viete ako to myslím).Nikto kto to nezažil na vlastnej koži to nemôže pochopiť.Pomohlo mi svojím spôsobom až to, keď som sa rozhodla rešpektovať reakcie môjho organizmu. Poľavila som a veľmi.Žiadna práca ani 100%ná domácnosť nestojí za,aby som sa stresovala.Snažím sa dni,keď sa objaví niečo čo ma vyľaká,rozčúli...kompenzovať tým čo mám rada.Chodím po lese a fotím,púšťame so synom šarkana...Dá sa to. Zvládnete to!!! Držím palce.
Vlamonka som v robote, tak som to len rýchlo prebehla, ale si to potom prečítam, lebo to vyzerá dobre :-)
Este som chcela,neda sa uplne zit bez lekarov,ale treba si najst takeho ktory fakt cloveku pomoze.Co je dnesnej dobe problem,ale su aj vinimky.Prajem pekny den.
Je to pribeh zeny,ktora dlho pracovala.Mravcenie v rukach som si spociatku ani nevsimala.Ako vecne pracujuca manazerka som povazovala navstevu lekara za stratu casu.Kupila som si vitaminy a bolo,"opisuje prave stretnutie s TETANIOU 38rocna,dnes uz byvala manazerkaRENATA.Pred 6rokmi musela radikalne zmenit zivot.Uz nepracuje 12hodin denne,pravidelne chodi ku psychologovi,na prechadzky do prirody,na jogu a nosi pri sebe vrecusko.Keby dostala zachvat.Zomieram?"Mala som za sebou tazky tyzden.V noci ma zobudili bolestive krce v nohach.Spicky som mala napnute ako baletka,srdce mi busilo ako sprinterovi,dych sa zrychloval,"vylakala sa Renata.Zeby INFARKT?Vydeseny manzel ju odviezol na pohotovost, kde dostala do zily davku MINERALOV.Ulavilo sa jej.Nocna mora sa vsak zopAKOVALA.Na porade."Citila som, ako mi meraveju usta.Hlava sa mi krutila,srdce som mala v hrdle a dychala som ako o zivot."Renata odpadla a prebrala sa sz v nemocnici."Lekar mi oznamil,ze som pravdepodobne prekonala TETANICKY ZACHVAT."
NO a o tej TETANII,clanok som pisala uz vcera na 2x.
Dobre ranko baby.Napisem vam jednu stranku ...je to zapisnik hypochondra , celkom zaujimave , precitajté si to...www.hypochonder.bloguje.cz Dufam , ze som to napisala spravne...
Dobre rano,vsetkym.Vcera som vam opisala ten clanok o TETANII,je pisany z casopisu BAJECNA ZENA.napisem vam aj pribeh zeny ktora to mala,kym mam k dispozicii PC.