Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

anisa

Zufala, dakujem za radu, dufam ,ze ma poslu na to EMG vysetrenie a uvidi sa, zisti, co mi vlastne, do kelu, je. Dik:-)

zufala

Ja som rada golda,ze mi z tej kopy vysetreni vyslo vsetko negativne,ale nerozumiem tomu,ze sa neviem z toho dostat,ved to uz nie je normalne aby mi bolo stale denno denne na prd.Nikam nechodime,ziadna dovolenka atd.,kvoli mne.Ja mam pocit,ze som tu len ked mi je ako tak,ale vacsinou sa mi zda,ze nezijem normalne.Vsetko je ako ma len ja pri tom trpim.Keby mi aspon mamina min.rok neumrela,niekto by ma aj hladkal,to mi strasne chyba,ze ma nikto nepolutuje,aiba sa tvaria,ze to chapu a su tiez z toho nervozny.Ale ako vravim,zajtra budem o.k.,to len dnes som tak precitlivela.

myis

Zufala, zlaticko moje, zaloz si tu nejaku osobnu temu, mozno sa najde ochotny clovek, co ti pomoze, ja by som to aspon skusila. Ja na SK uz nezijem dlho, ale keby bolo mamine nieco, tak ju liecim tu. Nemam ponatia ako to u nas funguje, ale ako vidim, tak hrozne. Ja mam poistenie sukromne plus dost drahe tak aj to urobi svoje, mozem si doktorov vyberat

golda 1

zufala, mysli ze by si ho mala keby ti zistily SM hmm ja urcite nie mna by to zlozilo som velka histerka tak kym mi doktor nepovie ze to je vazne radsej uz kaslem na to a hlavne na nich . doktor musim byt ja sama na seba lebo inak nemam sancu to zvladnut som nervacka a bojim sa ked ma nieco len pichne v ruke alebo aj vtedy ked mam zapchu a boli ma brucho ha tak co este keby mi zistili nieco ina tak konec som rada ze mam aspon tu sprostu tetaniu ked mi ine nenasli inac aj nasli mam otocenu maternicu , mam vela kyseliny v zaludku, zle hormony, a tetaniu tak co uz

zufala

Golda,ja som sa tiez rozhodla,ze to musim prijat-tu tetaniu.Mne islo ale o to,aby som mala vnutorny pokoj,ze je to len to.Ale hlavne o to,ze mi ziadne lieky nejako vyraznejsie nezabrali.Ale nie som prezident ani jemu podobny,tak to asi maju v pazi.Je to smutne.Maj sa pekne,mna to prejde,len ma to zobralo-ten pristup,aspon to mohla povedat inac.Mala som chut jej vrazit medzi oci a povedat jej nech si da tabletku,ze to sa jej zda,ze ju nieco boli a ,no skoda slov.

golda 1

caute, vieco ja uz ani po inom nepatram ked mi zistili tu tetaniu tak to tak asi je kaslem uz na to lebo aj tak to nema zmysel stale patrat a nemat ziadny vysledok uz fakt kaslem na to aj keby som mala tu SM tak co by mi to pomohlo nic musela by som stym zit a ako sa ja poznam urcite by som sa aj s nervami zrutila radsej to necham tak a budem si mysliet ze mam tu tetaniu a ked ma hodi o zem tak neh je to neskor lebo keby sa dozviem ze to mam tak ma hodi ozem hned radsrej uz nebudem ani patrat lebo cim viac patram tym viac som chorsia , tak uz ma odradili aj doktori aj volanie sanitky ked mi zostane zle tak si povim nebudem volat sanitku a ked sa mi nieco stane tak sa mi stane ked odpadnem tak potom ma mozno poslu na MR ale stale sa prosit doktorom ma nebavy akoze nemozem povedat pomohli mi stale ku mne chodila sanitka a boli velmi mily ale to asi preto ze to boly doktory a ze som mlada tak som sa im pacila ale ked prisla neaka doktorka tak ma riadne spucovala tak baby ja uz nechodim po doktorou kaslem uz na to uz si budem chodit len pre lieky a domou uz nebudem trapit samu seba lebo idete doktori s niecim a zistia vam nieco ine haha tak uz radsej som vtom ze mam tetaniu a nervi uplne znicene tak asi tak ahojte

zufala

Ahoj Anisa,nie sme tu ziadny odbornici ale podla toho co opisujes,by sa mohlo jednat aj o tetaniu.Istotu ti da iba EMG vysetrenie,na ktore ta posle neurolog.Mozno este predtym absolvujes par vysetreni,ale necakaj.Bolesti hlavy/ja mavam migreny/ su velmi zavazna vec.Tak drzim palce aby ti to dobre dopadlo.Kde ste babulky moje?Ked budete mat cas,ozvite sa,je mi smutno.

anisa

Ahojte, prisla som sa pozriet k Vam, mam pocity a stavy ako vy asi, myslela som si, ze to ide skor o panicku poruchu, ale neviem, ci nahodou nemam aj tetaniu, lebo mam priznaky typu: rano, ked sa prebudim, tak je mi poriadne zle, len sa odreaguvavam TV, al. radiom, je mi aj niekolkokrat za den nevolno a bolesti hlavy mam taktiez neunosne, napr. za dnes som v podstate kvoli tomu ani nic neurobila, len sedim na posteli a davam do seba od vitaminov, cez caje az k ukludnovakom a to myslim, ze mi aj celkom pomaha, ale aj napriek tomu na bolest hlavy mi nezabera a na nevolnosti taktiez. Neur. vysetrenia som mala to s tym kladivkom, ocne a RNG lebky, vraj mam migrenu a dali mi na to aj lieky, ale vobec nezaberaju a len ma z toho poriadne boli brucho. Inac, zaludok sa ma na tom tak, ze je mu najlepsie, ked prijimam len piskoty :-( to som dopadla, alebo este max. nejake male davky inych pokrmov. Uff, tak neviem, co s tym, buduci tyzden sa mam ukazat u obvodnej, najradsej by som si teda sla zistit, ci nemam nahodou aj ja tu tetaniu. Co si myslite vy? Mozem to mat? Dikes za odpovede

zufala

Krpca som dala dedovi,chcem sa spytat,ze ci mi neviete niektora poradit,co mam robit.Iba neurolog ma moze poslat na mr?Ja skusim aj tuto jej 3-tiu liecbu ale ked ani ta nezaberie,tak sa asi zblaznim.Tak som sa tesila,ze vieme co mi je,ale preco mi nepomahaju lieky?Uz vidim,ze sa u tej terapeutky 23 vykecam az az.Nemam chut ist k novemu neurologovi,zase to bude od zaciatku,bum kladivkom a skusanie,na to uz nemam nervy.Tak ma dnes nasrala,ze sa mi chce stale plakat.Ale prejde ma to,len tu zlost musim dat zo seba von.Je mi tak na nic,ze nie som schopna ani s malym ist von,uvidim este.Chcem lekara/cloveka/,nie lekara-lekara,chapete to?Sama schopna nie som niekam chodit,a tak ma otec bude kazdy den vozit ku nej na magne do zily.

myis

ooo, ty tu tiez sem tam hypochondris, he he... Este nemam po magnetickej tak sa vobec este netesim. Ten moj neurolog mi povedal, ze on sa specializuje na sklerozu multiplex, je to jeho hlavne zameranie, tak by snad videl, ale kedze je to tazke diagnostikovat tak aj on sa moze mylit.. Inak, Spanieli su dobry doktori, spanielske zdravotnictvo je vraj na 6. mieste v kvalite poskytovania zdravotnej starostlivosti